Forums : Zdravlje

 Comment
Otvorena rana poslije zracenja
obicno
(.)
2017-02-27 04:28 AM
Poslije OP (Sarkom) imala sam zracenje i sada već 2 mjeseca poslije imam još uvijek otvorenu ranu. Napominjem da je na istom mjestu sprovedeno zracenje prije 2 godine. Sada je koza jako ostecena, ne fleksibilna (jako zategnuta) i otvorena rana ne zarasta. Od doktora sam dobila dvije kreme (jedna za rane koja se u svakoj apoteci može kupiti, kasnije jadna „specijalna” koju prave u apoteci), ni jedna do sada nije pomogla. Ne boli me, ponekad malo pecka, ponekda jako svrbi. Stvara se krastica koja opet otpadne i opet sve iznova.
Za svaki ozbiljni savjet zahvaljujem.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-02-28 04:10 PM
Ја у близини имам др биолога која прави добре мелеме за кожу.
Ја могу разговарати са њом и наручити.
Вриједи покушати, неће шкодити.
Она све то прави на бази биља.
Иде по Русији, сакупља биљке.
Само предложи како да ти доставим?
obicno
(.)
2017-03-01 06:46 AM
srna, hvala na javljenju.
Iako sam veliki pobornik „prirodnih” stvari (kod ishrane, odijevanja itd.) nisam bas spremna da experimentisem sa otvorenom ranom a pogotovo ranom na mjestu gdje se rak već 2 puta pojavljivao.
Mislila sam da je neko imao sličnih problema ili neko od doktora koji se susretao sa pacijentima sa sličnim problemima.
Za sada sam jednu stvar otkrila: dzinfekciona sredstva igraju veliku ulogu, poneka su bas agresivna i nanose vise stete nago koristi.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-03-01 11:30 AM
У реду.
Разумијем.
wildflower
(...)
2017-03-06 06:44 PM
Prenosim ovo sa nekog sajta i mislim da je zaista najbolje sto mozete učiniti: „Velike otvorene rane koje i verovatno inficirane najbolje leciti sa manuka medom uz kontrolu srucnjaka u sterilnim uslovima sa sterilnim opremom --- to znači da ranu barem svaki drugi dan ocistiti i ponovo namazati sa manuka medom, nikako sasiti ili zalepiti samo stalno cistiti da rana oslobodi od inficiranih i ostecenih celija i da polako iz donjih slojeva od zdravih celija zaceluje u ovom slučaju nedolazi do naknadno otvaranja odnosno naknado gojenja rane.”

Takođe i biljka hajducka trava (kunica, hajducica, stolisnik) je izuzetna, između ostalog i za zarastanje rana.

wildflower
(...)
2017-03-06 07:01 PM
I ovo zbog zracenja:

Bundeva – Japanci tvrde da stiti od radijacije i izbacuje otrove. Treba je jesti (i praviti sok) sto cesce.

Borovnica ima sposobnost da izbacuje iz organizma radioaktivne materije. Korisno je jesti borovnice i piti sveže sokove i čaj od lišća borovnice.

Pijte zeleni čaj, koji efikasno izbacuje iz organizma radioaktivni stroncijum i cezijum. Takođe su vrlo korisni za čišćenje organizma i čajevi od nane i majčine dušice.

SIRUP ZA ČIŠĆENJE ORGANIZMA
Iscedite jednake količine soka od sveže cvekle, sveže šargarepe i sveže crne rotkve. Sve zajedno sipajte u neoštećenu emajliranu šerpu, poklopite šerpu i stavite je na 3 sata u toplu rernu. Dobijeni sirup čuvajte u dobro zatvorenoj flaši u frižideru. Pijte ga 3 puta dnevno pre jela, uzimajte po jednu kašiku. U ovaj sirup možete dodati i med.
Cveklu treba jesti što više, jer je efikasno sredstvo za čišćenje organizma od svih otrova, u koje spadaju i produkti radioaktivnog zračenja.

Nadam se da će vam pomoći i želim vam brz oporavak i ozdravljenje.
lilibert
(penzos)
2017-03-07 07:52 AM

pozdrav obično,

pogledaj te „medizinischehonig”(medicinski med)upotrebljava se u bolnicama za rane koje teško zarastaju i za dijabeticare sa otvorenim
ranama,
na bazi je manuka meda.
obicno
(.)
2017-03-16 09:03 AM
Hvala na javljanjima,
probala sam taj manuka-med (MGO 550) da nanesem na kozu (ne na ranu) i pojavilo se crvenilo, alergija.
Problemi sa alergijom su se odskora pojavili na mnogo supstanci, lijekove, lijepak (flasteri za rane)... koje ranije nisam imala. Čak sam i na obični aspirin postala alergicna.
Imam uskoro vise testova za alergiju da bi se ustanovilo na kojoj bazi masti/kreme smijem uopste koristiti.
Sve se bas jako iskomplikovalo: taman pomislis da si se jednog problema rijesio, pojave se druga dva.
wildflower
(...)
2017-05-11 12:26 AM
Ako vas rane još muce, ili u slučaju da vam se ponovo jave, mozete probati i ovo:
Bokvica (trputac)
muška (plantago lanceolata)
ženska (plantago major)

Trputac
Trputac (lat. Plantago lanceolata) je biljka koja raste na livadama, u poljskim međama, uz rubove putova, u jarcima i na vlažnom plodnom tlu.
Mladi listovi trputca mogu se jesti sirovi ili kuhani. Osobito su vrijedni zbog provitamina A, vitamina C i K, limunske kiseline, kalija, enzima i glikozida aukubina.
Listovi trputca kuhanjem poprimaju ugodan miris i imaju okus na vrganje.
Ova biljka se još od antičkog doba upotrebljava kao lijek. Njegova primjena je vrlo široka, pa se tako trputac naziva „lijekom za sve bolesti”.
Trputac sadrži glikozid aukubin, poznati antitoksin.
Ovaj „korov” sadrži i mnoge druge ljekovite tvari, uključujući askorbinsku kiselinu, apigenin (fitonutrijent sa snažnim antioksidativnim svojstvima), benzojevu kiselinu, oleanoličnu kiselinu i salicilnu kiselinu.
Zahvaljujući svom bogatom sastavu, trputac ima snažna protuupalna svojstva, te djeluje kao protuotrov i diuretik.
Potvrđeno je da trputac može pomoći kod mnogih bolesti, uključujući:
astmu, kašalj, upalu sinusa, bronhitis, tuberkulozu, emfizem probleme s mjehurom, cistitis groznicu hipertenziju
reumatizam dijabetes proljev, dizenteriju, gastritis, peptički ulkus, sindrom iritabilnog crijeva, hemoroide i zatvor alergiju i peludnu groznicu
ovisnost krvarenja iz manjih rana upalu kože, čirove ugriz zmije

Prenosim nečije iskustvo:
„vidim da pišete o Trpucu i to me ponukalo da Vam napišem moja iskustva sa mojim tatom. Prije par godina moj tata je imao problem na nosu. Rana koja se stvarala svaku malo, nikako da prođe. Obišli smo ljećnike. Dobio je neke masti, tablete za piti, pvuklo bi se nešto za mjesec dana, ali opet ispoćetka. Dobivao je i jaće masti i jaće ljekove, povuklo bi se ali bi se nakon nekog vremena ponovno javilo u jaćem obliku. To je trajalo 3-4 godine. Zatim je otišao na operaciju nosa. Skinuto je navodno bolesno tkivo. Imao je jednu veliku rupu. Zatim tkivo šalju na analizu. Rana nekako zacijeli ali rubovi opet nisu uredu. Nalaz koji se nakon nekog vremena vratio glasio je da ima kancerogene rubove koji ne mogu zarasti. Tata se naravno prestrašio, a meni nije bilo svejedno. Slučajem okolnosti u jednoj priči ponudi mi prijatelj pomoć. Kaže mi da će mi nabaviti Trputac i da ga pokušam tati stavljati na nos. Tako je i bilo. Njegove rane su nakon mjesec dana nestale, vidjeli su se samo obrisi operacije.”

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.