Forums : Zdravlje

 Comment
Alergija
octopus23
2016-10-04 11:36 AM
sem sto imam problem sa stomakom i alwrgican sam na med, mlecne proizvode, jaja i sve što se pravi od njih, omeksivaci, mačija dlaka, lesnjake i još par stvari. razlog sto sam postavio temu jeste jer je rekla da sam i na kvasac alergican, pa dal mi neko detaljnije može objasniti u šta se sve stavlja kvasac posto ja nisam siguran tražio na gugl ništa ne izbacuje, da znam da izbegavam u buduce. hvala unapred
OPIS-50
(OPISIVAC)
2016-10-22 04:09 PM
Dakle, ako ste alergični na kvasac, ne možete piti šampanjac. Naravno, uvijek možete naći neki drugi način ili drugi alkoholno piće, iako su obilježja okusa su postupatymutsya alkohol sadrži kvasac. Ljudi koji su alergični na kvasac, su prisiljeni odustati mnoge ukusne proizvode, uključujući i tjestenine.

Kvasac – skupina jednostaničnih gljivica koja se nalazi u mnogim namirnicama, uključujući sir, gljive, sušeno voće, soja umak, kruh, kikiriki, umak od rajčice i ocat, kao i pivo, vino, čaj, kava i bezalkoholna pića. Čak i neki vitamini i mineralnih dodataka koji sadrže kvasac.

U većini slučajeva, alergija na gljivice – alergičan tipa 1 ili kontakt alergija. Alergijske reakcije uzrokuju bjelančevine se sastoje od kvasca. Na prvom kontaktu s kvascem imunološkog sustava vidi ove proteine ​​kao neprijateljski tvari i proizvodi antitijela. Naknadni kontakt s alergenom je pušten u krvi hystamynov uništiti kvasac protein koji dovodi do alergijske simptome.

Tipično, mnogi alergija na hranu reakcije pojaviti u roku od nekoliko minuta ili sati nakon izlaganja alergenu. Sajam ili umjerene simptome alergije na kvasca (kolike, proljev, mučnina, povraćanje, otežano disanje, kašalj, suzenje očiju) pohranjeni tijekom noći ili dulje.

Simptomi alergije na kvasca

Simptomi alergijske reakcije na kvasac uključuju sljedeće simptome:

glavobolja;
bol u mišićima;
psorijaze;
razdražljivost;
umor i apatija;
urtikarija i osip;
kihanja;
svrbež očiju i suzenje očiju;
curenje iz nosa i nosna kongestija;
grlobolja.

Ako niste sigurni što uzrokuje simptome navedene, obratite se liječniku da potvrdi ili opovrgne dijagnoze „alergiju”. Primarni način dijagnosticiranje alergije bilo koje vrste – ispitivanja kože. Za dijagnozu alergije na kvasac podlaktice lagano zagrebati kožu (skaryfikatsiynyy test) i staviti na vrh malu količinu tekućeg ekstrakta kvasca. Ako je koža pocrveni i da će biti svrbež, osip ili crvene prištiće, to ukazuje na alergiju na kvasac.

Liječenje alergije na kvasca

Kvasac alergiju nije izlječiva, ali to se lako može kontrolirati. Najbolji način za kontrolu alergije – spriječiti dodir s tvari koja uzrokuje simptome. Preporučljivo je da se eliminiraju iz prehrane šećera i slatkiša, voća, jednostavnih ugljikohidrata i polufinalu. Vi bi također trebali ograničiti konzumiranje određenih povrća, uključujući krumpir, kukuruz, slatki krumpir i sl bilo kojeg proizvoda, umaka ili napitaka koji sadrže šećer, sirup, soja, umak od rajčice, rajčica i ostale hrane pojačivače su kontraindicirani. Krastavci ili kiselo povrće također zabranjeni kao marinada octa dodaje se.

U nekim slučajevima, prehrana u kombinaciji s uzimanjem lijekova antifungalna potisnuti rast štetnih mikroorganizama. Slab imunološki sustav, hormonalne promjene, stalne antibiotika i stresa – čimbenici koji doprinose razvoju alergije na kvasac. Zdrava aktivan način života u kombinaciji s prehranom može smanjiti učestalost epizoda alergijske reakcije i spriječiti simptome.
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.