Forums : Zdravlje

 Comment
Problem, molim vas pomoć
octopus23
2016-08-28 07:38 PM
dobro vece dobri ljudi.
evo ovako, imam problem sa stomakom već četiri meseca bez prestanka, šta god pojedem smeta mi, nisu to grcevi ili jaki bolovi već samo nervoza stomaka i to u sredini abdomena. bude dana kad me prođe ali jako jako kratko i onda opet mucenje pocinje. prošle godine sam istu nervozu imao ali to je trajalo oko 7 nedelja i receno mi je da imam masnoce na slepom crevu da se držim zdrave ishrane i koristio sam tablete i drzao zdrave ishrane ali jako kratko, znao sam jesti brzu hranu vise nego zdraviju i evo sad me već četiri meseca zeza jer čim mi malo bolje bude ja se opustim ne držim se toga, drugim rečima nisam karakter. e sad prije nedelju ipo dok sam bio dole na godisnjem svratio sam u bg na alergo test i pozitivan sam na maciju dlaku, mleko, jaje, vlagu, med, cigare, omeksivace, kakao, pistace i dosta vrsta oraha, svinjsko meso itd i verujem da to dugo traje samo ja nisam znao. dala mi je tablete da koristim a uz to i dve vrste ventolin pumpica. dalje, evo ima mesec dana kako sam otkrio da su mi otkucaji srca manji od 50 po minuti ali vise od 40 nikad do sad nije ispod 40 palo. idem u reretanu redovno i od malih nogu fudbal igram, gornji i doljni pritisak mi ne može biti bolji, nisam imao gusenje ponekad teško disem al to zbog toga sto imam problem sa sinusima i non stop mi nos zacepljen. e sad valjda sam se dobro izjasnio i nadam se da ćete me razumeti, dali je to moguće da je to sve povezano??. da sve kreće od nosa, jer puno sam se puta znao buditi sa flemom u grlu i retko kad sam pljuvao već terao dole niz grlo a tako je bilo par godina pa da sam oterao to ravno do zeludca a usput je i nezdrava hrana ubrzala pa me zato zeza stomak, pa sam zato sve te alergije pokupio i zato mi srce sporije kuca i kucace dok ne ocistim organizam. to je samo moja teorija a nadam se da ćete mi i vi ovde savetovati i pomoći. samo me brine da mi to neće ostetiti srce. simptome koje imam su, česta upala grla, osecaj da mi nešto zaglavljeno u grlu, teško gutam, neki dan sam imao zatvor, palpitacije.
octopus23
2016-08-28 07:46 PM
samo da napomenem da to mene godinama drzi jel secam se da sam i davno imao palpitacije i problem sa nosom
a zaboravio sam još pored simptoma dodati, umor, slaba koncentracija, osamucenost
sada
(zanimamanje)
2016-08-30 07:31 AM
jer puno sam se puta znao buditi sa flemom u grlu i retko kad sam pljuvao već terao dole niz grlo a tako je bilo par godina pa da sam oterao to ravno do zeludca a usput je i nezdrava hrana ubrzala pa me zato zeza stomak, pa sam zato sve te alergije pokupio i zato mi srce sporije kuca i kucace dok ne ocistim organizam

Ne mislim da sve teskoce mogu biti samo od flema ali to je interesantno pitanje, prije će biti nepraviolno disanje i hrana
OPIS-50
(OPISIVAC)
2016-08-30 07:06 PM
da se ne nagadjamo vi se javite dr.i trazite specijani gastronomski pregled.neka ti je sa srećom
Mexicana
(knjizevnik)
2016-09-03 03:54 PM
Da tebe Opise nema trebalo bi te izmisliti.
Ulepsao si mi dan sa gastronomskim pregledom covece
sada
(zanimamanje)
2016-09-22 01:28 PM
Molim spisak svih namirnica koje smanjuju flem (mukus) pogotovo u plucima, koje cajeve piti te šta izbjegavati Hvala
Matija
(Ne moli se za lagan život, mo)
2016-12-25 04:35 PM
Predlazem da predjes na biljnu ishranu.

Doručak

Za doručak, popij sok od blendiranog neceđenog voća i povrća ili pojedi jednu činiju ovsene kaše sa voćem i povrćem. Veoma je važno da svaki dan u doručak uključiš zeleno lisnato povrće. Kada napraviš blendirani sok za sebe ili za više osoba, sve što se ne popije ujutro sipaj u bokal sa čvrstim poklopcem, stavi u frižider i popij kasnije u toku dana. Blendirani sok nemoj da piješ u dva minuta već ga pijuckaj malo po malo u 10 do 15 minuta koristeći slamčicu. Što sporije piješ to ćeš duže osećati sitost. Isto važi i kada jedeš hranu.

Sastojci blendiranog soka

Voda 400 ml
2 banane
2 urme
1 drugo voće (nar, pomorandža, borovnica, itd)
1 cvekla, šargarepa, celer ili keleraba
30 g orašastih plodova
100 g blitve ili spanaća
Pola veze peršuna ili rukole
2 kašike mlevenog lanenog semena
2 kašike semenki suncokreta i bundeve
1 kašicica kurkume
1 kašičica hlorele

Ručak

Za ručak možeš da jedeš pirinač sa mešanim povrćem, mešanu salatu, pastu sa povrćem, čorbu sa sočivom, kinou sa povrćem, slatki krompir.

Međuobrok

Za međuobroke možeš da jedeš orašaste plodove i voće. Svaki dan pojedi najmanje 20 komada odnosno 30 grama orašastih plodova i pet do deset voćki. Šaku bobičastog voća računaj kao jednu voćku. Voće je hrana koja ti daje energiju. Orašasti plodovi ti takođe daju energiju i zdrave masti koje omogućavaju da ti telo apsorbuje više zdrastvenih sastojaka ostale hrane koju unosiš.

Večera

Za večeru jedi mešanu salatu koja se temelji na zelenom lisnatom povrću. Ako nije prekasno i ako ćeš još dosta sati biti budna, možeš pojesti par parčadi hleba uz salatu ili pastu. Možeš pojesti i ostatke od ručka. To sve zavisi od tebe, koliko si gladna, fizički aktivna, kakav ti je metabolizam i posle koje hrane najbolje spavaš. Sama ćeš steknuti osećaj i znaćeš ako ti za večeru odgovara samo jedna bogata salata ili ako možeš da jedeš i nešto drugo kao pastu sa povrćem.

Za više informacija, pogledaj Praktičan vodič za biljnu ishranu - http://www.matija.rs/praktican-vodic-biljna-veganska-ishrana/
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.