Forums : Zdravlje

 Comment
Visok pritisak.. imate li predlog?
kisela-voda
(Sef ekipe)
2014-04-11 02:52 PM
Majka mi spordaicno ima pritisak 230 sa nekih 115. Prošle nedlje je odvezena u bolnici zbog istog i ostala je par dana... naravno svaki mogući pregled je bio u opticaju i sproveden nebili doznali i saznali uzrok te nimalo naivne situacije.

Prekjuce je izasla iz bolnice i pre pola sata opet je dobila isti pritisak. Pozvali smo hitnu i evo, sada su je opet odvezli u bolnicu. Moje pitanje glasi... da li imate neke proverene metode, rešenja i savete. Nemojte samo molim vas ono.. treba da smanji hranu, da pije vodu i sve te gluposti.. naravno da to treba i majka se relativno dobro i zdravo hrani pored mene jer sam ja pobornik zdrave ishrane, pa je često i nateram da i ona konzumira moju metodu istog.

Cuh da je aronija zaista dobra. Ah da holesterol joj je takođe povisen pa su neki rekla da je aronija dobra. Da li vi imate neki predlog ali zaista proveren? Odnosno iskustvo kroz koje ste vi možda prošli. Majka mi inače ima 62 godine.
Unapred zahvalan.
Tajci
(...)
2014-04-11 03:30 PM
Gde se nalazite?
U Beogradu tj u Kcs postoji centar za hipertenziju gde je mom ocu posle sest godina i milion lekara i nekoliko lezanja u bolnici prvi put doktorka uspela da da pravu kombinaciju lekova i saveta i da mu pritisak dovede koliko toliko u normalu.
kisela-voda
(Sef ekipe)
2014-04-12 12:20 AM
Tajci, najlepse hvala na savetu. Gde se tačno nalazi doktorka i kako se zove? Specijalista? Da li je Vas otac imao povisen krvni pritisak i kako se to manifestovalo kod njega? Veliko Vam hvala na zelji, trudu i htenju da mi pomognete.
Tajci
(...)
2014-04-12 04:27 AM
http://www.kcs.ac.rs/index.php/klinike/klinika-za-kardiologiju/multidisciplinarni-centar-za-poliklinicku-di... pitivanje-i-lecenje-poremecaja-arterijskog-krvnog-pritiska

Na ovom linku mozete da procitate vise detalja. Moj otac je konkretno lecen kod nacelnice to mozete izricito traziti pri zakazivanju.
Pregled se ceka oko mesec dana i sve sto vam treba je uput od lekara opste prakse.
Moj otac je posle prvog pregleda dobio izvestaj otkucan na tri lista s detaljnim uputstvima o ponasanju u svim mogućim situacijama sa pritiskom. Naravno prvo je 24 h nosio holter i bio bez lekova i sutra opet isao na pregled.
Moj otac je kod nje stigao prilično las o jer su mu bubrezi već poprilično nastradali ali ipak uspeva da ga drzi pod kontrolom. Zato moja topla preporuka sto pre zakazite pregled!!! Pre nje moj otac je lezao u svim mogućim bolnicama i pregledali ga silni lekari sto privatni sto državni i niko ništa nije resio dok ne stigosmo do ove doktorke.
Svu sreću vam želim!!!
Tajci
(...)
2014-04-12 04:33 AM
Prethodni link ne radi pa da pokusam ovako

http://tinyurl.com/qahule6
kisela-voda
(Sef ekipe)
2014-04-12 07:56 AM
Zajci, veliko Vam hvala na postavljenom linku i na dobroj volji. Bude li urodio plodom ovaj Vas savet, zaista bih zeleo da Vam se zahvalim na bilo koji način. Mnogo toga ali zaista mnogo toga bih učinio da mi majka bude zdrava i duuugo srećna i zadovoljan. Ili bolje receno, malo stvari na svetu postoje koje ne bih učinio ne bili njoj bilo bolje!
Ne znam da li živite u Beogradu ili negde preko ali ovo zaista i mislim. POkusacu da u narednih dana dobijem uput a ujedno i termin.
benin
(student)
2014-04-12 08:38 AM
kisela-voda
(Sef ekipe)

Jako velika pomoć. to vam kažem iz iskustva, jeste da vasa majka radi duboke vezbe relaksacije. Psiholoshki faktor je jako bitan u pojavi bilo kog zdrastvenog izazova.
Sasvim sigurno znate da beli luk je veoma bitna biljka u pravcu snizavanja krvnog pritiska.

Otvorio sam elektronsku biblioteku sa velikim brojem knjiga , na nasem jeziku, u pravcu upotrebe alternativnog lechenja. Tamo ćete naći jako mnogo fantastichnih saveta za izazov vase majke. Takođe, ako se odluchite i za metod duboke relaksacije imate, u toj biblioteci, vezbu koja se zove Yoga Nidra - srpski / takav vid opushtanja covek teško da ikada oseti, pa čak i kada spava.

Ovde vam je adresa, sve je dzabe, pa ako želite, slobodno izvolite:

www.idrive.com

username: zoran_benin
pasword : durmitor888

Svako dobro...ako imate bilo koje pitanje slobodno napishite ovde.
Lola_Lola
2014-04-12 08:44 AM
I naravno - HRANA BEZ TRUNKE SOLI!
Tajci
(...)
2014-04-12 01:49 PM
Nek ste vi vasa mama živi i zdravi sto godina!!! Sve sto znam vrlo rado podelim posebno s nekim ko je u nevolji. Ja se trenutno sa svojom majkom borim sa mnogo gorom dijagnozom i znam dobro koliko je jaka zelja pomoći mami...srećno!!!
Svetomir2
2014-04-13 06:15 AM
Bar 80% hipertezija može da se reguliše samo bitnim smanjenjem unosa soli (natrijum hlorida).
Obaveznoje smanjiti unos soli.
mind
2014-04-18 09:26 PM
http://www.ayurvedresearchfoundation.com/herbal-treatment-for-high-blood-pressure.htm
Prirodan lek na bazi bilja iz Indije-ayurveda.Uklanja uzrok pritiska.
milica123
2014-05-02 10:22 AM
Ja imam problem sa niskim krvnim pritiskom.
Nekada po dva dana ne mogu izaci iz kreveta.
kriska
(*)
2014-05-07 08:09 AM
Gazirana pića i kisela voda sasvim sigurno podižu krvni pritisak.
Jedna puna kafena kašičica cimeta u prahu razmućena u 150 ml obične vode, garantovano snižava krvni pritisak.
Osobe koje pate od hroničnog visokog krvnog pritiska svaki dan neka popiju čašu obične vode sa cimetom.
Kuhinjska so je neprijatelj broj 1!
Koga zanima može da pogleda temu na forumu „Kulinarstvo” u vezi prirodnih i zdravih začina kao alternativa za šećer, so i ostale nezdrave industrijske pojačivače ukusa.
scputnik
2014-05-18 01:01 AM
Na najprirodniji način ja sam izlijecio krvni pritisak i masnocu u krvi za samo nekoliko dana za sva vremena ...
Sunceva joga ili sungazing se zove a to mozete uputstvo pronaći na google ...
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.