Forums : Velika Britanija

 Comment
Putovanje sa ILR
Tarantulo00
2012-07-27 05:39 PM
Imam Indefinite leave to remain u Hrv pasosu i zanima me koliko je loše često putovvati s njim? Neko mi je rekao da bih mogao imati probleme ako
putujem cesce i da bih tebao izvaditi Brt pasos. Koliko ima istine u tome?
Foreigner
2012-07-28 12:46 PM
pa ima nešto u tom dimu, ako podnosis zahtjev za državljanstvo ima pitanje gdje te pita nisam siguran sad koliko dugo ali nešto ne vise od 2 mjeseca da si bio van zemlje u kontinuitetu (jedva napisao ovo) ako jesi onda pretpostavljam da se ne može podnjeti ako ne planiras da podnosis putuj koliko hoćeš I koliko dugo želiš nema problema
Londonerka
2012-07-28 02:31 PM
Imam istu situaciju, samo srpski pasos. Putovala vise puta i nije bilo problema. Zvala sam Home office a i informisala sam se preko web sajta - i nigde nisam nasla na bilo kakvu prepreku, vezanu za putovanje sa ovim pasosem.

Pozdrav,
Tri_boje_plavo
2012-07-30 06:49 AM
Zdravo drustvo,

Sasvim je okej putovati sa pasosem u kojem imate ILR. Međutim, vodite racuna o ukupnom broju dana tokom kojih ste odsustvovali iz ove zemlje za vreme putovanje sa gore pomenitim pasosem. Naime, kada budete aplicirali za britansko državljanstvo, moracete popuniti standardni formular i poslati dotačni pasos na uvidjaj. Jedno od pitanja u formularu se odnosi na broj dana tokom kojih ste odsustvovali iz zemlje tokom odredjenog vremenskog perioda.
Ako ste odsustvovali duže nego sto zakon dozvoljava (na primer ako ste zbog poslovnih razloga danas u Cirihu a sutra u Sangaju), poslodavac vam može izdati pismo u kojem se opravdava vasa odsustnost.

U svakom slučaju, sve merodavne informacije imate na sajtu Kucne ofisine:

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility/naturalisation/standardrequirements/
Narav ucenije: ne slusajte šta kaže Djoka/Mika/Pera nego se lepo vodite informacijama koje dolaze od nadleznih organa.
D-U-K-E
(B.S.E.)
2012-08-01 02:19 PM
tri_boje_plavo ti je dobro rekao
možeš da putujes koliko god hoćeš, samo kad treba da podnosis za državljanstvo moras da dokazes da si bio u UK izvesan broj dana u zadnjih X godina.
JV
(...)
2012-08-14 01:48 PM
Ja imam ILR od 94-te i putujem sasvim normalno. Jedina je gnjavaza što se na ulasku stalno cekaju veliki redovi, ali ako ti je to problem možeš da se registrujes za iris recognition i da prolazis kroz za to namenjen gate.

Nemam nameru da popunjavam za UK pasos ali da me neko pita koliko sam dana godisnje van zemlje, ne bih znala da mu kažem.
D-U-K-E
(B.S.E.)
2012-08-16 12:11 PM
Auu bre sestro
Sto nećeš da podneses za državljanstvo? Ako nije tajna ;)
JV
(...)
2012-08-17 02:25 PM
Pa eto, engleski pasos nije samo putna isprava već i 'statement' sa kojim ne želim da me iko dovodi u vezu. Svuda su omrazeni, istina ne toliko koliko amerikanci, ali bez obzira.
JV
(...)
2012-08-21 10:44 AM
Evo najsvezijeg primera. Pogledaj kako je, d'izvines qurce nad Ecuador - om a ja trebam da putujem za Latinsku Ameriku. Dok bih ja njima na granici objasnila da sam srpkinja, oni bi me već popreko gledali ni krivu ni duznu...:))
Ne, ne, lakse mi je da stanem iza svega što se Srbima pripisuje, nego da nosim britansku ljagu...:)
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.