Forums : Ženski kutak

 Comment
Kaput
skoljka
(student)
2018-09-26 01:44 AM
Hoću da kupim kaputic, da bude za sve prilike, šetnjica, iz kola, u kola, posao, vikend, izlazak, kvalitet da traje bar par godina, razmišljam ovaj:

https://www.aritzia.com/en/product/brenna-wool-coat/70178008.html

Jedino bi voljela da je na rasprodaji:)

Kako se vi nosite u ove divne jesenje dane🍂🍁
JV
(☆)
2018-09-26 05:25 AM
Fin je, boja je klasična i može da se kombinuje uz sve druge, model je dobar jer ide uz sve ćive kombinacije, kako uz sportske tako i uz elegantnije i dovoljno je neutralan da će svaku od tih kombinacija da upotpunjuje.
Ako mu je još i izrada dobra nanosićeš ga se, ima da ti dosadi.

If I were you I'd go for it...;)
nnikiBelow viewing treshold. Show

nniki
(Nanotech)
2018-09-26 03:13 PM
U kuci do stambene zgrade gde stanujem žive dve penzionerke-rodjake sa kojima sam good friends. Impresioniran sam mnogim njihovim sposbnostima, iskustvima i inteligencijom a podosta i sa dobrim ekonomisanjem i budzetiranjem novca. Kako mi je jedna od njih jednom objasnila: ako žene ne gledaju da kupuju outfits najnovije mode onda bi trebale da sacekaju dok ta roba predje bar 30% od sezone. Tada mnogo čega može da se kupi na veliki popust čak i do 70%.
Kaput sa tog sajta, koji me malo podecaju na neku varijaciju djubretaraca sto nose old ladies, je po mom mislenju bas za te starije dame koje nemaju šta da pokazu od svoje remarkantne telesne atraktivnosti. Inače video sam mlade kadetkinje u Srbiji u sličnim sinjelima i skro iste boje:)). Njih dve su mi se pozalile kao su im sinjeli teski jer su nacinjeni od ovcije vune a kad su temperature malo vece onda mirisu na ovciji loj.
Moj savet je da sacekas negde do pposle Bozica ili N.Godoine i kupi neki univerzalni kaput koje je sasiven od „flexible and light” fabrics, so you can highlight your curvatures while you still have it!

snajka
(♡)
2018-09-26 04:40 PM
Pre 4 godine sam kupila Aritzia kaput/jaknu, istu takvu, ali bez kapuljače tamno maslinaste boje. Firma koja je prodavala je išla pod stečaj pa sam dobila za $110.00. Još uvek je nosim. Prelepa je, ide mi uz sve, uz svaku boju koju nosim a jakna je mekana topla i moderna.
skoljka
(student)
2018-09-26 05:46 PM
Snajka svaka cast za deal. Ja Aritizijine kapute već 2 god mjerkam i nikad još nisu otišli na sale. Samo ih sklone i opet ista cijena sledeće godine. Gdje još prodaju njihove kapute?
Nasla sam Aritzia parku, čekala i dočekala rasprodaju, ali kaputi, valjda sto im je veliki procenat vune i traženi su, slabo su na rasprodaji.
Nniki, ja sam od tih sto samo čeka rasprodaje, ma ništa u kući valjda nisam kupila po reg. Cijeni, Al nekad ne ide, ma kolko strpljenja imala.
JV
(☆)
2018-09-26 08:41 PM
nniki što tako nagrdi kaput, i ne samo kaput, ali dobro
snajka
(♡)
2018-09-26 08:52 PM
Kupila sam u Montrealu. Prošle godine mi se oparao jedan deo na dnu kaputa,htela sam da ušijem ali moj sin kaže da nema potrebe, sve je to pokriveno njihovim kompanijskim osiguranjem.
Uglavnom, odnese on,oni sve poprave i ispeglaju, kao novo!
Nešto kao doživotna garancija.

U British Columbia nisu tako skloni uslugama niti darežljivi.
skoljka
(student)
2018-09-26 09:51 PM
Nniki ima strong opinion o svakoj temi, pa čak i ženskoj garderobi, cijenim😉
Snajko, otkud znaš kako je u BC? Zivotna garancija u Aritiziji il gdje? Tom butiku gdje si kupila u Montrealu?

nnikiBelow viewing treshold. Show

nniki
(Nanotech)
2018-09-28 12:30 AM
Skoljka,

artizia wool coat is indeed on sale!
Regular Prize: $375;  On sale $330
Plus, možeš da dobijes i  popust od $50 for your first purchase, ali treba da kupis robu za najmenje $400.
ttps://www.tradesy.com/aritzia/

Verovatno nemaju sve sizes available.

Moja majka, dve tetke i jedna od mojih bivših devojaka kupuju podosta kvalitetne i fashionable odece/obuce u Nordstrom i često se hvale kako tamo nalaze good deals.
Rastko28
2018-09-28 03:04 AM
Skoljko, preporucujem ti Free People...Turtleneck sveater za prijatno jesenje ...
JV
(☆)
2018-09-28 04:42 AM
kupuju podosta kvalitetne i fashionable odece/obuce u Nordstrom i često se hvale kako tamo nalaze good deals.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nameće se pitanje zašto često idemo u kupovinu.
nniki možda imaš odgovor
skoljka
(student)
2018-09-28 07:31 PM
Free ppl, prvi put čujem za tu marku...slična Aritziji, malo više hipi, mlada i bas skupa za to što nudi. Isto mislim za Aritzia, Al ima tako neke 'selected' stvari sto su interesantne, kvalitetne, moderne.
Nordstrom (rack posebno) treba mnogo vremena da se nađje deal. Bas bila prošle nedelje, ma ništa ne nadjoh posle 2 sata vrsljanja.
Kako to da vi decki znate toliko o shoppingu za zenske stvari, pa to je impresivno😉

snajka
(♡)
2018-09-28 11:36 PM
Kasnim, sorry!
Doživotna garancija je šala. Pre će biti dobra volja menager-a u prodavnici.
Kako znam kako je u BC? Iz životnog iskustva tamo.
Jan_Popesku
(apeironglista)
2018-09-29 06:29 PM
da
Jan_Popesku
(apeironglista)
2018-09-29 07:08 PM
probao sam taj kaputic, ali ne stoji mi
skoljka
(student)
2018-09-29 10:06 PM
Jan, možeš da pojasniš, šta je problematično, nije dovoljno 'fitted', prevelika kapuljaca?
Ti si trans jel, samo pitam zbog imena ili samo voliš da nosiš žensku garderobu.
nnikiBelow viewing treshold. Show

nniki
(Nanotech)
2018-09-29 11:57 PM
JV:
„Nameće se pitanje zašto često idemo u kupovinu.
nniki možda imaš odgovor”

Razlozi su razliciti za oba pola kapo i za mnoge induvudualne osonbe.
U proseku žene idu mnogo cesce u kupovine nego muskaraca a to je ponajvise zbog vece potrebe za odecu/obucu i kozmetiku. Naravno, velika vecina žena još uglavnom kupuje robu i ostale potrebe za svoju decu i supruge, grpocery, namestaj, pokucstvo i dekorativne stvari a sve cesce i donose odluke sa muzevima u vezi kuppovine appliances (bela tehnika), i auta, naročito za svoja auta.

Takođe, u shopping mestima a nariocito u centrima kao sto su malls žene mogu da se na sire pokazu, da vide tekucu modu i generalno da imaju good times.
Izlasci u shopping se konstantno smanjuju u korist kupovine on-line. However, mnogi žele da bar vide robu po prodavnicama jer nisu finansiki dovoljno situirani da je kupe(window shopping) ili da bi preciznije znali šta da naruce on-line. Sto vise novija vremena nadoilaze, u proseku, vecina žena imaju veću kupovnu moc pa mogu cesce da praktikuju shopping.
Žene žele sve bolju i sto vise garderobe, kozmetike i nakita, lepse frizure, nokte, itd. jer teze da sto atraktivnije izgledaju, cesce za druge a naročito za muskarce ali i za sebe zbog personalnog zadovoljstva. Podosta njih u svemu tom uzivaju i osecaju se vise zenstvene, privlacnije i pozeljnije. Naravno, postoje manjinski izuzetci žena koje mare o gardarobi, kozmetici i nakitu nešto kao i prosecni muskarci. I takve dame, of low maintenence, su za postovanje jer ne samo sto ustede podosta novca nego sto su i njihiove appearances real genuine tj. at „face value” ali su i većinom bas kao takve i pozeljne, cenjene i iskreno voljene!

O da, velika vecina muskaraca su lousy shoppers a idu u shopping daleko redje od žena.
nnikiBelow viewing treshold. Show

nniki
(Nanotech)
2018-09-30 12:38 AM
Shopping postaje sve vise neka vrsta hobija za mnoge žene, što se manifestuje kroz njihove zelje i aspiracije za sto cescom kupovinom vecine gore nabrojanih personalnih potreba. Međutim, kad se kroz te zelje i aspiracije njihove ambicije povecavaju do te mere da im onda postaju osecaji zadovoljstva onda podosta njih postaju kompulsive, addicted and obsessed shoppers with their personal belongings and with self beauty. Tada one trose prekomerno iznad svog budzeta, uglavnom kupovinom na kredit kartice koje često ne mogu da otplacuju redovno pa im se visoka kamata nagomilava do te mere to often experience marital or individual financial difficulties. Tada samo supruzi ili bliza rodbina a ponekad i momci ili svaleri mogu da ih preventiraju od bankrota ali su im neophodni i psihijateri da se lece.

Ne verujem da je i jedna dama sa ovog foruma, koje bar diskutuju ovde, od tih compulsive and addicted shoppers jer su karakteristike takvih žena ignorance, irresponsibility and selfishness, ali nogu biti i users i liars.
nnikiBelow viewing treshold. Show

nniki
(Nanotech)
2018-09-30 12:55 PM
JV
(☆)
26. septembar 2018. u 20.41

nniki što tako nagrdi kaput, i ne samo kaput, ali dobro

Nekako vuneni zimski kaput nije bas pogodan za nosenje u raznim prilikama naročito za žene koje su elastivnije i okretljivije. Viuneni klapu je tezak i često nekomotan.

Ovce imaju naboranu kozu  oko repa i zadnjih noogu. U takvoj kozi se naveliko razmozavaju musice/bube jer je tamo konstantno vlazno. Iz vune se taj miris mokrace kao i larve hemiski unistavaju prilikom procesovanja. Ipak residualne hemikalije, ukljucujuci i pestocide, ostaju u vunenoj odeci a naročito u kaputima i osobe koje ih nose ih udisu a i osecaju se i po prostorijama i plakarima sto je stetno i za decu i kucne ljubimce a naročito za bebe. I pored hemiskog tretiranja vune, mirisi lanolina (prirodno izlucena zastitna materija vune i za temperaturni izolaciju) i loja se osecaju naročito na visim temperaturama.
 Ovcija vuna se takođe prska pestosidima zbog odbrane od insekata i mikroba i ti pestocidi ostaju u vuni i posle hemiskog procesovanja i eventualno to udisu oni koji nose vunenu robu kao i njihovi bliznji
U svojim porama ovcija vunna excesivno absorbuje mirise iz vaduha kao sto su razne hemikalije, dim od cigareta i od kuvanja, zagadjnje iz vazduha ukljucujuci, polen prah, itd. Kad vuna postaje mokrija, ne bas nužno po kisi, nego i kad je u vazduhu higher humidity onda se ti nepogodni stetni mirisi iz vune  intenzivnije osecaju.
Rastko28
2018-09-30 03:13 PM
Skoljka: Kako to da vi decki znate toliko o shoppingu za zenske stvari, pa to je impresivno😉

Volim da vidim ženu koja ima stil, bez obzira na to da li je to na njoj skupo ili jeftino, svidja mi se žena koja jednostavnu garderobu ume da nosi i u kojoj se vidi da joj je prijatno.

Okrećem se za ženama koje nose džins dubokog struka model farmerki koji na adekvatan način ističu obline i noge, model sa niskim strukom često dovodi do toga da njoj izviri veš, a kao muškarac ne volim to da vidim na ulici, samo u spavaćoj sobi.

Volim da vidim žene elegantno izgleda kao da su pošle na poslovni sastanak, a i da vidim žene zainteresovane za sport, da deluju energično i brinu o izgledu, ne opterećene njime, ne drže magične dijete, spremne da se dobro oznoje.
JV
(☆)
2018-10-01 12:07 PM
E pa nniki, dobro si me nasmejao...:D
nniki
(Nanotech)
2018-10-04 11:35 PM
Skoljka: Kako to da vi decki znate toliko o shoppingu za zenske stvari, pa to je impresivno😉

Ponekad sam cesce isao sa svojim girlfriends u shopping uglavnom kao pratnja i za soferiranje ali za poslednjih 5 godina sve redje. Zakljucio sam da je to uglavnom gubitak vremena i da je postalo dosadnije jer su konverzacije većinom nekonstruktivne a kuppovine, bar za mene monotone.
Pošto sam prirodno orjentisan ka osmatranjima i analizama cesce sam bio zainteresovan kako se zenskadija odlucije za kupovine, cime su sve motivisane i koje potrebe i zadovoljstva imaju od toga. Uglavnom ih reklame kroz razne medije, magazine i razgovori sa drugaricama, business associates i rodbinom instigioraju šta će da kupe za sebe od robe, kozmetike i nakita. Naucio sam podosta o woman's fashions, properly fitted i attractive outfits kao i o facial features jer me lepota i atraktivnost žena uvek fascinira.

nniki
(Nanotech)
2018-10-05 12:36 AM
ao sto je Rastko gore postirao, postoje ono najppozeljnije i najvaznije  u vezi izgleda i ponasanja žena koje većinu nas iskrenih muskaraca privlaci, odusevljava i u  cemu često uzivamo ali ih i aproprijatno cenimo, postujemo i želimo da smo u drustvu takih dama ili u relationshps sa jenom od njih.
U svojim teen i ranim 20-tim godinama sam uzivao kako su žene bile doterane u sexy oiutfits,  kako su hodale i  atraktivno se  ponasale. Bio sam jedan od onih typical butt scanners, boobs crazy and hormone driven young fool.
Poslednjih godina me sve vise interesuje ona woman's inner beauty- njen karakter, personalnost, inteligencija, univerzalnost, vernost, kooperativnost, i njena sposobnost i performacija. Svestan sam da će nam, u sukcesfulnom braku, sve te osobine biti od velike vaznosti i neophode, i da će mnogo čega najvaznijeg u našim odnosima da se zasniva uglavnom na svemu tom.
miki-virtuelni
2018-10-05 01:52 AM
on je
'isao sa svojim girlfriends u shopping?' hahahha
NIKAD TAJ NIJE IMAO girlfriend niti girlfriends
samo boyfrend-s
JV
(☆)
2018-10-06 08:35 AM

Miki, ja znam dosta muškaraca koji su toliko cool a po orijentaciji su homoseksualci.

Pošto si već započeo temu, ja moram da kažem da me je u mojim dvadesetim muvao jedan naš dečko koji je posle postao gay. Bio je handsome u pm i za njim se okretalo i muško i žensko.
Sve je imao, od lepo složenih crta lica koje su mu davale nekakošeretsko šmekerski izgled pa do smisla za humor i pametne glave a i odlično gradjen.

Prvo smo se družili, normalno i opušteno, pa je onda počeo da me muva.

Nije mi se svidjao pa se nismo smuvali a sad verujem da me je muvao više zato što smo odlično razumeli i bili nekako srodni, nego iz bilo koje druge vrste privlačnosti.

JV
(☆)
2018-10-06 08:36 AM
Yebote možda sam i ja peder...;)
komsinica
2018-10-06 09:18 PM
Ti si ok JV, vrlo pozitivna ali ne brani neodbanjivo.
Čitam vas nedeljama, divne diskusije, kao u staro vreme, a onda uleti tvoj pulen, umišljeni sveznajući sa skribomanijom i upropasti svaku temu!
Baš me briga da li je homoseksualac ili ne, ali njegova potreba da vam svima drži predavanja je više nego iritantna!
Ne znam da li ste primetili, ti JV ne sigurno, ali on pokušava da skribomanijom preuzme diskusiju.
JV
(☆)
2018-10-07 07:18 PM

Komšinice, gde ti vidiš da sam ja pisala o nnikiju...;)
komsinica
2018-10-09 12:23 AM
JV, a gde ti vidiš da sam ja pisala o nnikiju...;)
Nigde nisam pomenula njegovo ime...;)
JV
(☆)
2018-10-09 03:07 PM
Ovde je samo on previše opširan i piše te kilometarske postove bez obzira što zna da iih niko ni ne čita do kraja.
Ali, on očigledno ne može da složi misao u glavi pa kao što reče Mark Tven, nisam imao vremena da ti napišem kratko pismo pa sam ti napisao dugačko...;)

Toliko o tome, a što se tiče seksualnih opredeljenja, jedino je važno da je na bazi dobre volje pa kome je šta drago...;)

U Ateljeu se daje predstava Moja Ti i glumačka ekipa je toliko dobra, ne treba je propustiti.
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.