Forums : Ženski kutak

 Comment
Šta kupiti devojčici za 10. rođendan?
escada
(ɐpɐɔsǝ)
2018-01-28 11:10 PM
Dete iz familije.đ

Barbike, kuce, mace i žensko-kuhinjske igračke ne dolaze u obzir.
Garderoba takođe, jer mala sama bira šta će da nosi.
Neću ništa od elektronike, nego kreativno.
Nešto da pravi sama, rukama, ili neku kreativnu mozgalicu, koja je opet van interneta.
Imate li vi neku ideju?
skoljka
(student)
2018-01-29 12:10 AM
Knjigu recimo ovu (ja ću da kupim ćerki za rođendan, svi su mi rekli da je fenomenalna za djevojčice tog uzrasta)
https://www.chapters.indigo.ca/en-ca/books/good-night-stories-for-rebel/9780997895810-item.html
I ja bih još kupila još neke accesories uz knjigu : kapa, šal, rukavice komplet ili neku bizuteriju, lancic, nausnice, narukvica komplet. Djevojčice u tom uzrastu obožavaju te dzidze bidze.
Ja obično kupim gift card za bookstore ili karte za bioskop ili gift card njihove omiljene prodavnice i neku sitnicu uz to.
nniki
(Nanotech)
2018-01-29 12:47 AM
Rođedanski pokloni za mladu decu se kupuju u zavisnosti šta ta partrikularna deca žele i šta roditelji žele za njih. Deca tih godina takođe dobijaju i ideje od svojih drugarica/drugova, skolskih drugova/drugarica, onih sa kojma su zajedno u sportskim i extracurricular aktivnostima i  od rodbinske dece.

 Imaj u vidu da će, ako ta devojcica slavi rođendan sa drugaricama, verovatno dobiti od njih nekoliko poklona kao sto su malo bolje igracke, lutke, mede, kicenke od raznih nakita, i slične fecvice, itd.
Logicno je ocekivati da bi roditelji trebali biti dovoljno upoznati sa time šta im deci najbolje odgovara i šta će im biti od sto vce koristi; nešto kao za dodatnu edukaciju, pospesivanje efikasnijeg i logicnog raazmišljanja i rezonovanja, kraftiranje (pravljenje nečeg), umetnost,muzicki instrument, itd.

Smatram da bi nešto edukativno bilo ponajbilje. Ovo je naravno sa pretpostavkom da je devojcica ili decak koji dobija takve poklone naklonjeni za tako nešto i da im to doprinosi boljem zadovoljstvu u necem i ostvarenju svojih zelja.
nniki
(Nanotech)
2018-01-29 01:54 AM
Mog dobar drug iz jednog profesionalnog kluba je kupio svojoj cerkici od 9 godina LEGO MINEKRAFT ili tako nešto (kažu da postoje dva razlicita brenda). Ovo je specijalni lego od kojeg ta devojcica može da sagradi  nesto po svojoj zelji i masti a ne po uputstvu. Inače, malecka je veoma kreativna i inovativna i za oko 4 meseca je „izgradila” od tog lega preko dvadesetak raznih predmeta komplikovanijih oblika. Secam ih se nekoliko: sporet, refrigirator, stelaza za knjige sa knjigama, fotelja, svoj krevet i dresser, tree house (kuca oko drveta)...
 
 Jos ideja: Izlazak sa drugaricama i voznja po gradu sa nekoliko zastojaka. Ako je lepo vreme, onda mogu da odu u park i tamo se dobro izigraju i istrce i nakon toga dodju na uzinu i ice cream. Poseta nekom muzeju, ili pozorisnoj predstavi, baletu i neki family film sa familijom i sa sa najboljom drugaricon/ama.

JV
(☆)
2018-01-29 07:33 AM
Ja dosta kupujem knjige i nekako se uvek odlučim za donjeg izdavača.

https://usborne.com/browse-books/catalogue/

Kupujem i LEGO ali mislim da poklon koji nalazi na najlepši odziv je experience, pa sam tako poklanjala cooking lessons kod kids, driving lessons for kids, theatre vouchers i sl.

Zavisi od interesovanja deteta.
JV
(☆)
2018-01-29 07:37 AM
Sad za Božić sam poklonila članstvo u Royal Institution; ne znam da li postoji nešto slično tamo gde devojčica živi.
obicno1
2018-01-29 09:10 AM
Ja najradije poklanjam (i mladima i starima) karte za neki kulturni dogadjaj: konzert, opera, opereta, pozoriste, mjuzikl, cirkus, kino, izlozbu ...
Naravno sve prilagodjeno uzrastu, za starije koje poznajem već znam i koji zanr dok za mladje obično se vodim nekim uopstenim kriterijima: kvalitetom- u kulturnom smislu i opstim kritikama- kako posjetioci ocjenjuju isti dogadjaj.

Ovo mislim da je posebno za mlade bitno: sto ranije ih uputiti i na nešto sto spada u klasicna kulturna zbivanja. Ja sam se iskreno radovala sto je recimo ovdje u gimnaziji bio za djake jako povoljan abo za pozorisne predstave i sto su djeca to bas u velikom broju i konzumirala. Za druge skole to recimo ne vazi, bar ovdje kod nas. Inače je mnogo omladine koji ne vide nikada pozorisnu predstavu, operu, operetu ili recimo ljetne pozorisne igre, pa recimo i cirkus i sl. Koncert neke populrane muzike i kino pa i nekako.
Posjeta muzeju ili kakvoj izlozbi je za 10 godina dijete sigurno neinteresantno, sem ako nije bas neka specijalna izlozba, možda nečega sto je trenutno bas Inn kod mladih.
Opet sve zavisi i gdje živis, koliko takvih ponuda za djecu i omladinu imaš u svom mjestu. Ako ništa ono bar tiket-pretplatu za nekoliko kino posjeta (može sa drugaricom ili drustvom).

A može i neki sportski dogadjaj
escada
(ɐpɐɔsǝ)
2018-01-29 10:08 AM
Hvala svima na predlozima. obično1 mi je dala super ideju. Devojčica je u Beogradu i kupiću 4 karte (za nju i 3 drugarice) za pozorište Boško Buha, imaju interesantan repertoar za uzrast 6-12 god.

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
2018-01-31 12:40 AM
Kupi joj crne starke. S racunom da može da zameni broj.
JV
(☆)
2018-02-08 10:30 AM
Kako je prošlo sa poklonom...;)
revizor
(pilot)
2018-02-10 07:12 AM
Sveto Pismo
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.