Forums : Ženski kutak


Commenting has been disabled on this topic.
Mister_NoBelow viewing treshold. Show

Насиље рађа насиље
Mister_No
(Bonelli editore)
2017-03-20 08:27 PM
Гледам на теми ниже се саветује женама да уче самоодбрану као да је то решење проблема насиља.

Ваљда би људи требало да се залажу за друштвену правду и стварање једног цивилизованог света у којем неће бити потребе за насиљем људи једних над другима, и у коме ће људи да се развијају као културна, уметничка, естетска, слободарска бића, итд. уместо што се окрећу борилачким спортивима који промовишу насиље и борбу између људи, и у којима су жене сведене на бића другог реда јер морају да опонашају мушкарце да би оствариле успех.

Управо је насиље мушкараца над женама, „пуцање бракова,” и уништење породице резултат сиромаштва и све тежег живота, као и чињенице да је данас због све бржег обрта капитала целокупан људски живот све подређенији послу и каријери, тако да људи више немају времена једни за друге, за породицу, одгој деце, пријатеље, друштвени и културни живот, итд. сто резултира отуђеносћу, усамљеноћу, и патологијом. Све је више самохраних мајки и деце која одрастају уз једног родитеља, што касније узрокује да та деца постану социјални случајеви и друштвени проблеми.

Да би се искоренило зло које је у човеку, треба променити свет који то зло ствара, а то се неће десити ако маме своју децу уписују на часове каратека, тек-вон-доа, или ултимет-фајтинга, већ ако их усмеравају ка читању, књижевности, поезији, фолклору, итд., тј. ако их уче да буду умни, толерантни, осећајни, солидарни, итд.

Треба градити свет без насиља, уместо тражити решење у активностима које промовишу борбу између људи.
JV
(☆)
2017-03-21 04:48 AM
Možeš li malo opširnije da objasniš ovo što si napisao?
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
2017-03-21 08:26 AM
-Skraceno:

-Treba leciti UZROK,a ne POSLEDICE !
JV
(☆)
2017-03-21 08:56 AM
Onda počni da izučavaš antropologiju a u međuvremenu „be the change you want to see”
Mister_No
(Bonelli editore)
2017-03-21 06:32 PM


Јаворка човек ти је лепо објаснио. Бавите се последицама на суштионом проблема. Неће ђиуђица или карате искоренити насиље у породици и друштву.

Гледам код мене у комшилуку уместо бибилотеке отворили ММА центар. Деци од малих ногу усађују белициозну свест и уче их да се туку и да је насиље и наношење тешких телесних повреда другим људима нешто сасвим нормално.

Уместо да се мења свест људи и тежи ка искораку у нови свет, људи се уче како да се прилагоде постојећем друштву пуном насиља, где крвави спортови добијају посебно место ко да смо у средњем веку или античкој Грчкој, па оно кад Спартанци стварају војнике од своје деце тако што их тренирају од малих ногу да буду ратници.

И после се прича о некаквом хуманизму и цивилизацији, а свест људи је као пре 2 или 2.5 хиљаде година, један крвави зверињак с тим што за разлику од Грчке у којој је женама било забрањено да учествују на античким олимпијским играма, код нас и жене све више опонашају мушкарце и решење (као на једној од тема испод) проналазе у физичком насиљу и примитивном мускуларизму.
JV
(☆)
2017-03-21 07:10 PM
Dobro bre jablane, niko ništa ne usadjuje, to je u nama, u našoj vrsti.
Survival of the fittest, odnosno opstanak onih koji su sposobni da se adaptiraju.

Postoji čak naučna teorija koja tvrdi da nas je rat, kao civilizaciju, doveo do ovog stepena razvoja društva.
Mister_No
(Bonelli editore)
2017-03-21 08:32 PM
Јаворка,

како се не усађује белициозна свест кад се људима свакодневно „испирају мозгови” да би се од њих створили лојални поданици владајућег поретка?

Модерна антропологија коју цитираш је управо у служби тог поретка, где се људима путем инструментализованих медија, науке, и филозофије намеће социјал-дарвинистички принцип - „борба свих против свих” чији се дух најбоље одсликава у спорту (борба између људи, право јачег, да слабији треба да се покоре јачима, итд.). Социјал-дарвинизам је својствен животињнским заједницама, али не људским.

У сваком човеку постоји семе зла, питање је света у коме човек одраста да ли ће то семе зла да проклија или ће превагнути „она добра страна”. Због тога је јако битно створити хумани свет који ће код човека да развија ону људску (хуману) страну, а не градити „цивлизовани зверињак” у којем ће да важе закони џунгле и где ће се млади уместо ка уметности усмеравати на усавршавање „ратничких вештина”. О томе је писао још Жан Жак Русо када је говорио о борби човека и природе против ланаца режима, као и Шилеров став да је „васпитање путем уметности васпитање за уметност.”

Дакле, да би се искоренило зло које је у човеку, потребно је мењати свет који то зло у човеку ствара и подстиче. У томе смислу је бесмислено очекивати да ће се проблем насиља над женама решити тако што ће и жене почети да тренирају борилачке вештине. То су потпуно погрешне методе борбе против насиља којима и жене као физички инфериорна бића дозвољавају себи да буду увучене у духовну сферу владајућег поретка. Уместо тога треба путем васпитања мењати свест људи и развијати код њих истинске људске вредности код којих ће умесот агресивности и борбе међу људима доминирати сарадња, толеранција, солидарност, љубав према ближњима, итд.



Mister_No
(Bonelli editore)
2017-03-21 09:24 PM
Postoji čak naučna teorija koja tvrdi da nas je rat, kao civilizaciju, doveo do ovog stepena razvoja društva.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Да, довео нас је до стварања „потрошачког друштва” које је друштво чисте деструкције, и које опстаје тако што уништава природу као животворну целину и људе као биолошка и људска бића. Само у последњих 40 година преко 50% животињских врста је изумрло, да не спомињем загађеност земљишта, вода, ваздуха, хране, умирањем деце од глади, жеђи, и болести, итд. Са оваквим темпом уништавања природе и човека питање је да ли ће човечанство (цивилизација) уопште преживети 21. век.

То да је рат пожељан и да је ратно стање природно стање друштва је par excellance фашистичка идеолошка доктрина из које стоји промовисање колонијализма и уништења „прекобројних народа” и освајање њиховог животног простора, као и решавање питања економске кризе коју ствара систем заснован на логици профита.

Тврдиш како нико нико никоме ништа не усађује, а управо је код тебе усађена (нео)фашистичка колонијална свест која покушава да да хуманистичку легитимност нехуманом свету заснованом на социјалном дарвинизму и логици „паре не смрде”.


JV
(☆)
2017-03-22 04:14 AM
Preporučila bih ti da iz osnova preispitaš svoje stavove i da počneš da posmatraš čoveka kao predstavnika vrste koja ne samo da zavisi od svog fizičkog okruženja nego i od međusobnog odnosa sa svim drugim oblicima života na ovoj planeti (pa i šire)

Takođe bih te zamolila da ne koristiš reči koje ne postoje ma koliko se osećao kreativnim. I bez toga je dovoljno veliki izazov da čovek razume šta si napisao .
JV
(☆)
2017-03-23 07:20 AM
Eto ti sad!
Čemu priča kad ti već sve znaš...;)
Uživaj

Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.