Forums : Skandinavija

 Comment
Туча између подивљалих шиптара и Срба у Малмеу
BeliVuk
2014-10-15 10:22 AM
Конфликти у шведском Малмеу и немачком Штутгарту били су само увертира оном који се одиграо у аустријском главном граду. Према наводима Тањуга, до немира је дошло у 16. бечком бирциклу, односно округу, у којем је велики број угоститељских и других објеката чији су власници Срби. Један од локала био је мета вандалског напада тамошњих Албанаца који су тај објекат демолирали, гађавши га различитим предметима и пиротехничким средствима.

Након реаговања аустријске полиције такво понашање је спречено, али је после те интервенције уследило скупљање Срба који живе на тлу Беча и припадници полицијских снага морали су да успоставе блокаду тог дела града како би се спречило даље спровођење насиља.

Симптоматично за већину немилих сцена које су се одиграле је то да су иницијатори и главни протагонисти били Албанци, чиме се наставила атмосфера еуфорије која је владала у неколицини градова настањених албанским живљем након прекида утакмице у Београду. Остаје да се види да ли ће се инциденти прекинути или ће доћи до још сукоба српског и албанског народа широм Европе и света.
http://www.mozzartsport.com/vesti/konflikti-sirom-evrope-sukobi-srba-i-albanaca-u-becu-malmeu-stutgartu-zve canu/86906

Има ли ко на форуму информације како и шта се дешавало у Малмеу? Јел се смирила ситуација?
Svetopelek
(Dokleati)
2014-10-18 11:11 AM
BeliVuk,
možeš da ostaviš neku e-mail adresu, htio bih da ti se javim, da mi pojasniš neke stvari? Jer, koliko vidim, na ovom forumu ne postoji mogućnost dopisivanja u okviru foruma.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.