Forums : Skandinavija

 Comment
Spajanje porodice
pappen
2012-12-29 05:01 PM
Moja devojka je dobila poziv iz svedske ambasade u Beogradu da dodje na razgovor vezan za spajanje porodice.
U pozivu stoji: „Om du har medsökande som ansöker om uppehållstillstånd tillsammans med dig ska de följa med till utlandsmyndigheten.”
Buduci da ona ima maloleletnu cerku koja sa njom treba da dodje u Svedsku morace i nju da povede sa sobom.
Da li je neko imao sličnu situaciju?
Interesuje me hoće li na razgovoru postavljati pitanja i njenom detetu ili samo njoj?
U glupoj sam situaciji jer njena cerka mene ne poznaje i bojim se da tu ne dodje do nekog kurslusa...
Svim dobronamernim odgovorima unapred zahvaljujem a sve ostale molim da se suzdrže.
sasha91
2012-12-30 03:10 AM
Naravno da će postavljati pitanja i njenoj cerki.
Ne znam dali se spajate iz ljubavi ili je neka mutljavina zbog papira,ali u svakom slučaju morali ste da se bolje pripremite.
Ne znam koliko cerka ima godina,ako je mala,onda leti prvim avionom za Beograd i kupi detetu dzak igracaka i vodi je po igraonicama,tako da te dete upozna i da im kaže kako je cika mnogo dobar :).
Ako je cerka već tinejcerka onda može majka da jom isprica detelje o tebi pa možda može i da slaze kao da te zna.
Poenta je u tome,ako je u pitanju stvarno ozbiljna veza,onda je logicno da je i dete upoznato sa vama,ako majka kaže„ja njega volim,ali moje dete koje će da živi sa nama i ne zna koje on” onda to odmah dovodi do sumnje.
pappen
2012-12-30 05:01 PM
hvala za brz i korektan savet...
još uvek imamo vremena da se organizujemo...
vilhelmina
(letim na metli)
2013-01-02 04:59 AM
Na osnovu mog licnog iskustva, deci ne postavljaju „teska” pitanja, već samo hoće da ih vide. Moje su pitali nešto u stilu da li žele da žive u Svedskoj, ali ništa u vezi mog partnera.
Zavisno od toga kako ćete da opisete vasa dosadasnja vidjanja, najbolje bi bilo da ispadne da nije bilo prilike da sretnes devojcicu (npr bila je kod bake kad si ti dolazio), pa onda ni dete necete dovoditi u nezgodnu situaciju. Ili nešto tipa da tvoja devojka dolazi iz konzervativne sredine, pa ste morali da se vidjate na nekom drugom mestu, van onog gde ona živi.
Sve je bolje nego da ucite malu da laže, jer deca su u principu losi lazovi, lako se otkriju. A i neće je mnogo zapitkivati, jer će se fokusirati na vezu između vas dvoje, a ne na dete.
vilhelmina
(letim na metli)
2013-01-02 05:03 AM
Još jedan detalj. Moje dvoje dece su na razgovoru bili zajedno, ali odvojeno od mene. Naravno, istog dana, ali ja nisam mogla da budem prisutna kad su s njima razgovarali. Moj razgovor je trajao duže, a njihov samo par minuta.
pappen
2013-01-06 06:58 PM
hvala još jednom na odgovorima...
bili su i biće od pomoći...
Draganakolj
2013-09-21 08:02 AM
Molim da mi neko odgovori ako je imao isto ili slično iskustvo.Imam 38 godina i rođena sam u Svedskoj.Roditelji su se razveli kada sam imala 2 godine i ja sam se sa majkom vratila za Srbiju.Moj otac i dalje živi u Svedskoj.Zbog niza glupih okolnosti nisam uspela da regulisem boravak i državljanstvo na vreme to jest moji roditelji nisu bili zainteresovani za tu temu.Videla sam na sajtu Svedske ambasade da postoji mogućnost spajanja porodice sa bliskim srodnikom.Zanima me da li je neko imao sličnu situaciju i da li je povodom toga imao uspeha.
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.