Kolač od sira

Datum objavljivanja: 24. dec. 2010. | Kategorija: Deserti


MarijaDj (posetilac)

Uvećaj

Težina pripreme

easy

Lako

Ukupno vreme

45 minuta

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Uvod

Ovaj recept mi je dala drugarica i ko voli kolač od sira slobodno neka napravi, super je, napokon da ne treba ni mascarpone ni ricotta sir. Preporučujem!


Sastojci

100 gputera
200 gmlevenog keksa
mleko
200 gkrem sira
džem od kajsije ili drugi
500 gslatke pavlake
šećer
6 kašičicaželatina

Priprema

1

Umutiti 100 g omekšalog putera i dodati 200 g mlevenog keksa, a zatim malo mleka ili soka da se napravi testo kao za plazma tortu, zatim napraviti od tog testa koru na plehu sa obručem i staviti u frižider. Umutiti 200 g krem sira (to su oni sirevi kao namaz u malim okruglim kutijicama ovde u Srbiji) i dodati 3 kašike džema od kajsije ili drugi po želji.

2

Posebno umutiti mikserom 500 g slatke pavlake sa 3 kašike šećera i onda to dodavati u sir, mešajući polako kašikom.

3

Rastopiti 6 kašičica želatina sa 12 kašika vode i mešati, ali paziti da ne provri. Kada se želatin prohladi, polako dodavati u sir, mešajući. Ovako dobijen krem staviti na koru, izravnati lepo i vratiti u frižider dok se stegne, potrebno je nekoliko sati.

4

Kada se stegne, tankim nožem polako proći između kolača i obruča pleha, skinuti obruč i preliti džemom od kajsije ili koji ste izabrali.


Članovi kojima se dopada recept

  • kati

Komentari

Anna-Maria - 15. sep. 2009.
rastopljeni zelatin ni slučajno ne dodavati u fil, nego obrnuto, najpre kasiku po kasiku (5-6) fila u zelatin, tek onda sve zajedno promesati.....nema sanse da fil uspe ako se pravi po receptu...

marijadj - 15. sep. 2009.
Anna Maria, kao sto vidis, fil je uspeo po mom receptu i kolac je vise nego ukusan i uspesan.

Ovaj kolac se zove Cheese cake i ne znam zašto ovde ispravljate ono sto valja a nudite nam slanu sarmu i ostale gluposti, kao i komentare koji nemaju veze sa kulinarstvom.

jednaau - 15. sep. 2009.
Ko želi da pravi cheesecake - bolje da odete na google ili recimo taste.com.au gde ćete naći prave autenticne recepte za ovu vrstu poslastice, stvarno!!! Cheesecake može se praviti na dosta nacina - vocne, nisko kaloricne, sa cokoladom...

marijadj - 15. sep. 2009.
Jednaau, cheescakea ima milion vrsta, ovo je jedna od njih. Ako si isprobala sve one vrste sa drugih sajtova, možeš i ovaj, zaista je divan.

Anna-Maria - 15. sep. 2009.
Postovana Marijadj,redosled fil u zelatin je kuvarski zakon,obrnuto, zelatin se odmah zgrudva u filu, osim kada je fil vruc, sto u Vasem receptu nije slučaj......a sto Vi spominjete sarmu i ne znam ni ja šta ?

mora da ste ustali na levu nogu....srdacan pozdrav

idudani9 - 15. sep. 2009.

Ako bas hocete cheese cake on se pece na laganoj vatri, pravi kolac od sira kako rade Madzarice

MerlinBasMonro - 15. sep. 2009.

Ma, neko je ovih dana postavio recept pod naslovom „Slane sarme”... Pa kao novitet bio izdvojen:)

Odličan recept za čizkejk je onomad postavila KopiR, al' su joj ga kumovi sa SC prekrstili u Kolač od sira i šumskog voća, tako nekako;)

Jes', vala, zna se kad se i kako dodaje želatin, samo što ima ljudi koji ne vole da im se to došapne... Kulinarski ego je moćna pojava!

marijadj - 15. sep. 2009.
Ja sam radila po receptu i ništa se nije zgrudvalo, a i KopiR u njenom receptu dodaje zelatin u fil, pogledajte! Kod mene se ništa ne grudva niti bih vam takav recept dala, dajte i vi neki svoj recept. Ja nudim vama recepte i ako hocete pravite i probajte ako necete vase kritike me ne zanimaju, ja imam preca posla.

Anna-Maria - 15. sep. 2009.
Jadni li smo mi, oko čega se prepiremo...znam da kod takvih recepata uvek piše „ zelatin stavi u fil ”, ali kada procitate uputstvo na pakovanju zelatina piše „ ovako, a nikako onako ”, to je i moje lično iskustvo...inače taj kolac je sigurno jako dobar, prave ga u svim zemljama , ima puno varijanti i svagde se drugacije zove..srdacan pozdrav

Anna-Maria - 15. sep. 2009.
Draga Marijadj, to nije bila kritika, nego samo savet da Vam fil bolje uspe...odakle ste Vi, gde živite, kako ste vaspitani ?...kod Vas nema ništa, ni VI, ni hvala, ni molim.......

andromeda705 - 15. sep. 2009.
Uspela sam da nađemda kupim samo zelatin u tablama pa bih bila zahvalna ako neko može da me posavetuje koliko tabli ili koji deo table mi treba da bude ekvivalent 6 kasicica zelatina u prahu.

Unapred hvala

marijadj - 15. sep. 2009.
Andromeda, ja bas nemam mnogo iskustva sa zelatinom i po ovom receptu 6 kasicica mi je bilo skoro pune dve kesice. A evo citiracu KopiR: na 6 listica stavim po 1 kesicu zelatin praha. Ona se sigurno neće ljutiti, a nadam se da sam vam pomogla. Opet ću reci, kolac je ispao super, po receptu sam radila i nisu mi se pravile grudvice. Pozdrav!

Nexi - 15. sep. 2009.
Još kada bi neko dao tačno ime ove slatke palvalke, bila bih zahvalna :) Molim vas, ali u Kanadi.

Hvala!

varjaca - 15. sep. 2009.
whipping cream sa 35% masnoce, je slatka pavlaka u Kanadi

cickos - 17. sep. 2009.
obično ne volim da saljem komentare ali me Anna MArija sa komentarom da se „fil sipa u rastopljeni zelatin”na to naterala.Po dolasku na zapad radila sam u jednoj poslasticarnici koja je upravo bila poznata po kolacima od sira (torte,male vocne korpice...)i radilo se na veliko a redosled je uvek bio da se zelatin SIPA U SMESU OD SIRA A NE SIR U ZELATIN.Draga Anna MArija potpuno se slazem sa vama da smo jadne oko čega se raspravljamo a pogotovu ako DOBAR recept ispravljamo i pravimo samo zabunu i temu za raspravu.Mislim da je bolje energiju upotrebiti i napisati neki svoj recept nego druge kritikovati i demoralisati.U svakom slučaju mali savet ako ste dobra domaćica i ako se pridržavate uputstva krem vam se NIKADA neće zgrudvati ali to već zavisi od znanja i umeca.

marijadj - 17. sep. 2009.
Hvala Cickos! Ja obozavam ove kremaste kolace i ovo je bio prvi cheese cake koji sam napravila, odajte nam neku tajnicu ili dajte neki recept iz restorana ako imate vremena! Pozdrav!

andromeda705 - 17. sep. 2009.
Hvala marijadj. Kolac je super.




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…