Tortilja pica lazanja

Datum objavljivanja: 24. dec. 2010. | Kategorija: Glavna jela | Kuhinja: Univerzalna


Tijana Juca (posetilac)

Uvećaj

Težina pripreme

easy

Lako

Ukupno vreme

60 minuta

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Uvod

Umesto kora za lazanje ili kora za pitu možete koristiti i tortilje. Tortilje možete kupiti svuda, pakovanje je od 10 komada. Za ovaj recept će vam trebati 5 listova tortilje. Od tortilja koje vam ostanu, možete napraviti desert. Ovo jelo je i više nego jednostavno, ali ubacujete malo nesvakidašnjosti ukoliko koristite tortilje.


Sastojci

5 listovatortilje
500 gsitnog sira
2jaja
300 gpraške šunke
300 gtrapista ili gauda sira
šampinjoni iz konzerve ili sveži, količina po želji
manja teglicaparadajz pirea
origano
so
čašajogurta

Priprema

1

Na tiganju kratko prepečete jednu po jednu tortilju i to tako da u tiganj stavite dve tri kapljice ulja, pa sa jedne i druge strane pečete tortilje dok ne dobiju braonkaste tackice.

2

U jednu posudu stavite sitan sir i jaja, dobro promešajte dok se masa ne ujednači, zatim posolite po ukusu. Priprema kao sir za pitu.

3

Vatrostalnu činiju namažite uljem. Na dno stavite jednu tortilju (iscepkajte je, ako je potrebno, ali vam dno mora biti celo lepo pokriveno tortiljom, ako imate veću činiju, iskoristite i jednu i po ili dve tortilje, jer tortilje ovde služe umesto kore ili testa za lazanje!). Na tortilju stavite prvo umućen paradajz pire (paradajz pire rastopite sa vodom do gustine kao kečap, tu stavite veći prstohvat soli i prstohvat šećera i origana po želji, pa sve lepo promešajte dok se ne zgusne koliko želite), zatim stavite red praške šunke, takođe da prekrije površinu tortilje, zatim sitan sir premažite preko šunke, pospite sir pečurkama i onda pospite ovlaš origanom sve to. Postupak ponavljajte dok ne dođete do vrha činije. Poslednji sloj na vrhu moraju biti tortilje. U ostatak sitnog sira koji ste umutili sa jajima dodajte čašu jogurta i promešajte i prelijte preko gornjeg sloja i opet pospite malo origana.

4

Vatrostalnu činiju stavite u hladnu rernu na srednji nivo i pecite između 30 i 45 min na 180 ili 190°C. Kada jelo počne da rumeni, odnosno pre nego bude skroz gotovo, izvadite činiju i naribajte trapist ili gaudu, a možete ga i iseći na tanke ploskice. Činiju ponovo vratite u rernu i pecite dok se naribani sir lepo ne istopi.

5

Jelo možete pripremati i u običnim tepsijama, ali onda rernu prethodno ugrejte. Takođe, možete sitno iseckati i slaninicu, prepržiti je malo, pa je posuti preko naribanog sira na kraju i svasta još možete uraditi, ovo što sam napisala je samo osnova za lepo i brzo jelo.

6

Tortilje koje su vam ostale možete isto malo prvo prepeći, pa namazati džemom ili čokoladnim kremom i eto i deserta.

7

Ovo jelo je fantastično i ukoliko uz njega pijete jogurt, a možete ga poslužiti i uz lepo slatkasto belo vino, masline i sveće...

8

Želim vam prijatan obrok!


Članovi kojima se dopada recept

  • mara

Komentari

Nema objavljenih komentara.



Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…