Pečene crvene paprike

Datum objavljivanja: 24. dec. 2010. | Kategorija: Zimnica | Kuhinja: Srpska


SC kulinarstvo (posetilac)

Uvećaj

Težina pripreme

easy

Lako

Ukupno vreme

30 minuta

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Uvod

Salata za bilo koji ručak, ide uz pečeni krompir, pečenje, pasulj sa rebarcima, a kad se pojede paprika onda se onaj sok što ostane umače hlebom i posvađaš se sa drugom polovinom što si ili što je morao ili morala da baš sve omaže.


Sastojci

crvena paprika
sol
ulje
sirće
beli luk

Priprema

1

Paprike ispeći na roštilju i ostaviti da se ohlade i ocede (obično preko noći). Sutradan uzeti i zapakovati 8-10 u kesu za zamrzivač (ne treba ih čistiti od ljuske) i staviti ih u zamrzivač. Kad hoćete da ih upotrebite (idu dobro uz pasulj, pečenje itd.) izvadite ih zamrzivača, a kad se otope očistite ih od kožice, semena i stavite ih u posudu, obično okruglu duboku 2 do 2.5 cm, posolite svaku papriku posebno i zalijte ih sa sirćetom.

2

Kada sirće taman pokrije paprike zalijte ih sa jestivim uljem, a zatim iseckajte beli luk (što više ili koliko volite beli luk) i pokrijte ili začini odgore. Ako salata odstoji jedno par sati, ima prste da poližete.


Članovi kojima se dopada recept


Komentari

Fransis - 21. sep. 2009.
kakav je ovo pa recept????

nebo1976 - 21. sep. 2009.
Recept je izvrsan....Najviše NA SVETU VOLIM OVU SALATU!!!!!!!!! Pored ove paprike, ja stavljam i ljutkastu papriku, koja savrseno ide uz sve vrste mesa....Nekad stavim persun a nekad ne, zavisi, ali je zaista PRVA LIGA! :-) P.S naravno ne mora da se jede uz meso, ja često kuvam pasulj bez mesa, i onda zapecem isti bez mesa i sa ovom salatom je IDEALAN SPOJ. Takođe nekad kada imam goste uvece, ja umesim proju, pa uz sir, kuvana jaja i ove paprike dobijem takođe VRH kombinaciju! I za kraj:-) nekada uzmem hleb koji je stajao dugo, dakle bajat, izrezem na tanke kriske, stavim tanko narezano parcence prsute ili pecenice, pa onda ovu papriku, pa malo sira narendam preko .mmmmmm......Ovo jedemo obično zimi, kada uz domaću rakijicu od dunje ili kruske, zamezimo nešto lagano...POZDRAV!

nebo1976 - 21. sep. 2009.
P.S. Naravno kod varijante sa bajatim hlebom, sve ide u rernu da se zapece, onako fino, da hleb postane hrskav, pozdrav!:-)

DZEKSON - 21. sep. 2009.
Salata je odlicna,ali prosto moram nešto da kažem.Iseckani beli luk i beli luk tucan u avanu-potpuno razliciti efekat u korist drugog.POZDRAV!

Godiva - 21. sep. 2009.
Koliko znam, ova salata se kod nas zove „lucena paprika” ili „pecena paprika sa belim lukom”... Od kad znam za sebe ovu papriku spremamo na ovaj način... Nekad dodamo malo i seckanog persuna. A, sluzi se i u skoro svim restoranima... predivna je.

Skarabej - 21. sep. 2009.
Kad smo već kod pecenih paprika,pecene paprike koje ste zamrzli za zimu,odmrznete,ocistite od ljuske i semenki i prodinstate na malo ulja,stalno mesajuci.Kada su gotove,tresnuti na njih jedno 4-5 kasika starog kajmaka i ostaviti tako poklopljene par minuta.

Uz neki vruc hleb.....kompletan obrok.




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…