Дискусије : Немачка

 Коментар
Henesu zatvor
Jaga
(1Q84)
13. март 2014. у 10.46
Zdravo

Bas se vodi rasprava kod mene na poslu, da li je u redu sto je osuđen Henes na zatvorsku kaznu zbog utaje poreza.

Jedan Francuz zastupa mišljenje, da nisu trebali da ga osude na zatvorsku kaznu, ali zato da mu marnu 95% celokupne njegove imovine.

Pozdrav,
Jaga

opera
(muzicar)
13. март 2014. у 17.32
Ja mislim da je dobro prosao. Ako se secate, optac Stefi Graf je bio za mnogo manju sumu osuđen na 6 ili 7 godina. Ovaj verovatno ima „promi” bonus, pa se izvukao. A veceras sam čula da će da se zali, pa će to da se vuce još godinu dana, pa će sud u Karlsruhe da povuce optuzbu, pa... U svakom slučaju mislim da Henes zatvora videti neće, ali je njegov slučaj makar pokazao da živimo u pravnoj državi. Pozdrav
Pilot_
(papirnog aviona)
14. март 2014. у 04.44
Za razliku od Grafa, koji je uhvacen, Henes je sam sebe prijavio naravno uz nagovor advokata.To se smatra u ovom slučaju kao neka vrsta olaksavajuce okolnosti.
Da mu marnu 95% imovine? Po kom osnovu?Mogli bi i palac desne ruke da mu odsijeku možda.Vjerovatno je kazna primjerena i odmjerena po svim stavkama.Nadam se da će ga bacit u okove:-) i ako smatram da je najzasluzniji za fudbalsku marku zvanu Bajern.
Leon01
(ekonomista)
14. март 2014. у 06.40
isto sam reko, ako utajis porez u toj velicini znaci obrtao si pare od 200 miliona...a znamo da je henes imao firmu, doduse brebacena valjda na ime sina. al hajd da se vidi kolko raspolazes 100 miliona, 200, vise?, komotno može da mu se uzme 95%, pa da vidimo ko će još da utaji porez.

ti kao mali covek zahebi ih za npr. 10 000 evra sa kaznom sto će ti blokirati sve ziroracune ima da izadjes na 25 000, a to te ko malog privatnika unistilo.
Jaga
(1Q84)
14. март 2014. у 08.51
Zdravo

Da, upravo je to ideja mog francuskog kolege. Ako neko ima 200 miliona, šta mu je kazna da plati 50 miliona. A posto je stava da je bolje da se pomogne drustvu, nego kaznjavanje pojedinca zatvorom, dosao je do toga da se treba uzeti takvim lopovima toliko da posle toga ne bude vise bogat, nego sasvim prosecan.

E, to bi uplasilo sve potencijalne buduce lopove. Vise i negoli zatvor od 3,5 godine, gde će izaci posle dve sa lepim vladanjem. I šta, dve godine je stariji, i dalje stotine miliona ima na racunu, ma vidim već da će opet proglasiti predsednikom FCB čim izadje iz zatvora.

Pozdrav,
Jaga
sirchulle
(CAD Designer)
15. март 2014. у 04.51
Ko o cemu a Francuzi o otimanju imovine. Kod njih postoji taj gen pritajenog socijalizma ili ti otimacine. Ne može nikome da se oduzme imovina već samo ono za šta se tereti a Henes se ne tereti da je nelegalno stekao imovinu nego da za to nije platio porez. Dakle, naplatiti mu sav porez sa kamatom a i naravno zatvorska kazna. Ja razumem kada neka sirotinja petlja sa porezom jer sastavlja kraj sa krajem ali ne razumem da neko sa silnim parama petlja oko poreza. Koja je svrha imati tolike pare a izbegavati porez? To već postaje strast kako moj kolega Nemac rece. Tu pare nisu vise bitne nego ta strast igranja macke i misa, dakle kockanje. Kako čujem sinoć odustao je od vise instance (zalbe) jer postoji verovatnoca da će dobiti još vise ako se zali. Sve u svemu dobro je i prosao iako se sam prijavio. Verovatno bi još bolje prosao da je sve prijavio ali on se i u prijavi igrao sa državom. Nadju mu malo pa još malo pa još malo i na kraju zakljuce da i to nije sve. Sve u svemu nije loše jer je to primer drugima da se ne igraju sa porezom.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
20. март 2014. у 22.56
Postoje samo dve vrste mafije, legalna I ilegalna. Pa dosta je vise ove legalne mafije koja samo uzima, uzima, I nikad im nije dosta.
ja njega u potpunosti razumem. Nije razumno da neko placa na desetine miliona poreza, kao da je to palo s neba.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.