Дискусије : Немачка

 Коментар
Radite li zube u srbiji? bozicni praznici
StepaStepanovic
(technician)
29. новембар 2013. у 01.11
Idu Bozicni praznici, veliki broj dijaspore će doći u domovinu za praznike. Naravno, veliki broj će iskoristi vreme I da poseti zubara, jer su kod nas „naravno” jeftiniji nego napolju.

Da li imate dobre zubare, kako se odlucujete za zubara, preporuka prijatelja, novine, „ po cuvenju”, čitate li komentare po internet?
Evo jednog dobrog linka, možda će vam pomoći http://www.karijes.com

Isto tako , za ljude koji su stalno u Srbiji, da li imate dobra ili losa iskustva sa zubarima?
Nije sve u ceni, ima razloga zašto su jeftiniji. Odgovornost je kljucna a nje nema u zemlji radosti.
marijamhlc
29. новембар 2013. у 05.59
Pošto sam se preselila za Nemacku pre god dana, moje iskustvo sa zubarima u Srbiji nije loše, mada ja imam odlične zube, da kucnem u drvo.

Treba svakako ići preko preporuke, ali zavisi šta ti se radi. Ako hoćeš mostove i implante, cene su razlicite, mi smo čak nasli i ovde implanti da se urade za 700-800Evra po komadu, i to kod dobrih zubara, tako da generalno gledajuci, zašto bi isli kod zubara u Srbiji ako mozete da zavrsite u Nemackoj, naravno, samo je pitanje da li vam je pokrivena ta usluga osiguranjem, nama jeste.

Moje iskustvo ovde sa zubarima je pozitivno, za par dana imam malu operaciju upravo zbog loše napunjenog kanala, ali zubar je bio profesionalan, odmah mi se snimljen zub, pogledan i receno šta i kako treba dalje da se radi.

Jedino sto zameram Srpskim zubarima, ne vole da daju anesteziju, znaci morate da ih molite da vam je daju, vole da rade na zivo zube, cudo jedno.

Jaga
(1Q84)
29. новембар 2013. у 06.16
Moje malo iskustvo:

Popravka zuba ovde u Nemackoj: Skinuli staru plombi, ocistili, stavili neki lek, posto je bilo upaljeno, i preko toga privremenu plombu. Za koju su rekli da traje jedno pola godine, pa onda da dodjem pa da mi stave pravu plombu.

U tih sest meseci sam bio u Srbiji. I setim se eto tih prica o dobrim i povoljnim zubarima, i odem kod jednog, kojeg sum bas preporucili.

Izjava tog našeg zubara: Ta privremena plomba je od boljeg materijala nego sto ja koristim za trajne plombe. I lepo me covek odbio.

To je često pojava u Srbiji: Svega ima, ali sve, nebitno šta, uglavnom najdonjeg ranga cena. Sto nije neobično, jelte zbog kupovne snage u Srbiji.

Ali istovrmeno daje odgovor, na to da li neko iz Nemacke, treba da radi zube u Srbiji. Moje je mišljenje - ne treba. Ma ja ni auto ne volim da mi popravljaju dole. Kamoli zube.

Ne zbog strucnosti ljudi u Srbiji, nego zbog losijeg materijala.

Pozdrav,
Jaga
Hobbit
29. новембар 2013. у 07.05
Taj zubar koji te je odbio Jaga i objasnio zašto je cudo jedno.
Jaga
(1Q84)
29. новембар 2013. у 07.59

Cudan kao Alisa u zemlji cuda?

Ili cudno iskren?

Ili cudno da nije hteo svakako da mi uzme pare?

Leon01
(ekonomista)
29. новембар 2013. у 10.48
jaga ja nosim tu privremenu, tj. reko doktor da dodjem do godinu dana i stavim normalnu, pre 5 godine, još uvek drzi i kad idem na kontrolu ni ne vidi dal je normalna, pa pita :))
Tabanac
(DR.voseca)
29. новембар 2013. у 19.12
Skoro uvek,jedno od nemackih zdrastvenih osiguranja(kranken kase),placa u iznimnim situacijama posebnih usluga i zahteva pacijenata sa najnizijim 50%,cena usluga i materijala.Mahom običnih usluga u potpununosti pokriva usluge.
Ipak,morate shvatiti da i zubari,žele zaraditi a vi sebi pruziti prvorazrednu uslugu (porcelan...laser...).
Kod mojih poznanika funkcionise ovako,svi imaju dodatno zdrastveno osiguranje za zube,koje kosta oko 10 (deset)eura mesecno (npr.Ergo Direkt).Ako zubar,kaže i zahteva na posebnu dodatnu,terapiju,pitajte ga,slobodno,da li to „pokriva troskove vasa kranken kase”.Ukoliko kaže ne ili najcesce kaže „samo”50%„ ili drugi procenat.Trazite mu mu PREDRACUN.Taj predracun,posaljete vasem,zdrastvenom osiguranju,u ovom slučaju primerom naveo Ergo Direkt.I oni vam odgovaraju u roku od 2-3 dana pismom UVEK,ovom floskulom...PLATICEMO ONOLIKO KOLIKO PROCENATA PLATI VASA KRANKEN KASE!
Da prevedem,ukoliko kranken kase plati 50% i osiguranje će toliko.Znaci vas ne kosta Ništa.
Ukoliko kaže,(vrlo retko),40% placa Kr.kase i osiguranje će 40% a vi ćete iz svog dzepa,20%.
Gde je tu racunica...evo,ako implatant kosta,onaj boli glava od 800 do 1000 Evra u najgorem slučaju platicete 200-250 (najcesce ništa)Eura.Tako vam se za jedan,implantant isplati,dvogodisnje placanje zuba.Ali znam puno Vasih,ne da 10 Eura za zub,mesecno ali 50 do 100 evra na Miru Krecanu u Radojku Radodavku za pesmu ”Kukuruzi mali,nasu ljubav neko paaaaaaaaaali„.
A da ne pricam o ”osiguranju u slučaju smrti„(vise puta sam za takve sakupljao pomoć,zbog sahrane)...
A tek ono bez čega ne mogu da zamislim moj zivot ”Advokatska karta„,koja me je kostala za poslednjih 10 godina,preko 1500 Eura ali sam ”spasio„ preko 50.000 evra.
Toliko!
Moj zubar je Holandjanin (već Nemac),radi bez busilice,sa laserom i njegovo pravilo je ”Ukoliko,zaboli pri radu kod zubara,to nije dobar zubar„.Prve svetske novosti su kod njega!Ne volim poljske,rumunske i ceske zubare.Poljake a posebno Poljakinje,uvek bi da prodaju nešto,da poprave zdrav zub...Prirodom,svog posla,morao sam ponekad svog zubara menjati.
”Najbolji„ je bio jedan meksicki shramanin...dizinfikovao a i uz to smanjio bol,prilikom vadjenja zuba (otpala blomba),jednom zardjalom konzervom punom one njihove,psihodelične trave-tacnije kaktusa,meskalina ili pejote...a tek tekile.

”Aleluja,aleluja...ala ljulja„...Za Sve Srbe ”Objavljenije,za noge i jezik zapletenije...ala ljulja,ala ljulja!
Tabanac
(DR.voseca)
29. новембар 2013. у 19.37
Prica mi pricu,jedan Srbin,koji je Radio kod meine.
Bio je iz unutrasnjosti Srbije i prica,ovako:„Zabole meine zub a nemam para da Vadim,a umnjak,pa boli da mi se kosa dizala na glavi od Bola.Popih pola bureta prepecenice a sa drugom polovinom,da ispiram zub.Nema pa nema,boli pa boli.Pitam Boga sto nam da 32 zuba a onu jednu ”stvar„,Bolje bi bilo da je dao jedan zub a 32 one stvari,bar da cinim,dobra dela i po komsiluku i susedna sela.Uzajmih pare na jedvite jade i to 30 Evra. Kad dodjoh kod zubara,ono vadjene 30 evra a sa inekcijom 50 Evra...Šta da radim!Pozva me Doktor da udjem i pita odma...sa inekcijom ili bez!Ja mu odmah Kažem...more sa inekciju,bre!On mi da inekciju i rece,izadji napolje u cekaonicu,dok ne pocne da deluje.Ja izadjoh napolje pa otrcih kod drugog zubara u drugu ulicu.Sedoh u cekaonicu i taj drugi,zubar me pita...Da Vadim sa inekciju ili bez!?Ja mu Kažem ko iz topa...Bez!Bez inekcije bre,de si ti Video Srbina da se plasi od jedno vadjenje,zuba!
NARAVOUCENIJE:
Sa srpskim gedzom,nemoj tikve da sadis ali možeš , zube da vadis!”
marijamhlc
30. новембар 2013. у 07.20
e super je ovo za ergo direct, nismo znali za to, obavrzno ćemo da uplatimo i to dodatno.

da, na zalost u Srbiji je sve losijeg kvaliteta, jer zubari ne mogu da naplate dobar materijal. Ko je lud da daje naprimer 70Evra za dobru plombu, kada ona obična kosta 10, llupam naravno cene, ali tako funkcionise.

ja kada sam usla ovde kod zubara, i to emergency zubar, pa oni su opremljinu 10x bolje nego zubari u Beogradu, a da ne pricam da ni jedan zubar u Beogradu nema x-ray nego vas salje negde da se slikate, pa se vracatemnazad, ceo dan da vam ode na to.

Tabanac
(DR.voseca)
30. новембар 2013. у 16.26
„marijamhlc” ako bas toliko želite,naše,tj.vase zubare,koje ja zovem „ZUBOTREBCI”(zubotrebac,valjda na slovenackom,znaci,cackalica ali adekvatnije znacenje je ipak na srpskom,he,he...)eto,za one u blizini ili siroj okolini Frankfurta na Majni,imate Zoricu Nikolic,Dr.Broj tel.joj je 069-67 28 64. Bitno je za „naše”tj.vase ljude da po dogovoru mozete i subotom da odete kod nje!
Ne znam ništa o njoj.Nit je kudim nit je nudim!
NAPOMENA!
Nikad nemojte unapred reci,zubaru da imate,osiguranje.Sto kažu,Nemci:Ispadni pametan-budi budala.Čim spomene da se treba još nešto doraditi.Pitajte,kao fol koliko će to da kosta.Ako je luda cena ili predlog „samo da tu pomaze,ugradnja zuba inplatanta sa dijamantom”,dobicete i takav odgovor i od Vase kase a i osiguranja...
Zubari su zubari,pa u bilo kom pakovanju,nemackom,srpskom a zubari,bi po meni trebali biti isti pa u kom bilo agregatnom stanju,gasovitom,tecnom ili cvrstom stanju!Posle konobara i taksista oni su na istom postolju.
Tabanac
(DR.voseca)
30. новембар 2013. у 17.06
Rekoh o „Advocard” ili u Nemackoj,poznat kao „Advokatov najvoljeniji”(Anwalts Liebling„.Pravna zastita,koja može obuhatati porodicno,krivicno i bitno za vas RADNO,PENZIJSKO,STAMBENO...Kosta oko 20 evra mesecno.PAZNJA -u toj zastiti ulaze i vas suprug-a a i deca.Može čak i partner-ica,samo ga treba prijaviti,mislim ako ste slobodnog bracnog stanja!Pošto sam muskarac i uzimam u zastitu svoj ugnjeteni rod,ne upisujte ženu!NIKAKO!Jednog dana na razvodu,ćete se setiti mojih reci.Jer na dan razvoda,tek mozete u pravom smislu upoznati vasu,najdrazu i najmiliju ”vecnu saputnicu„.
Drugo,zašto se zove ”advokatovo najmilije„...Kad stigne ”ljubavno pismo„ono sa ”Zer geerte„od sefa sa posla ili stanodavca ili socijalamta-arbajtsamta.Odnesite pismo,prvom advokatu na pregled.Kad vidi,advokat karticu,zarumeni se,nasmesi se,postane ljubazan ko da je Video najmilijeg.On zna,pare su tu...kad tad...tu su.A od Pere Shljivke,koji nema tu kartu a radi u altenpflege-helferaju,dal će dobiti,kad će dobiti...da li ima,dal će smeti uzeti.(Svakom Nemcu,se ne sme uzeti novac ispod ”EGZISTENCIONOG MINIMUMA„pa ne placao dugove,almentaciju...tu ga država stiti).Onda Advokat i vi pišete pismo,advokarti i u ogromnoj vecini preuzimaju,pokrivanje troskova.Meni su pokrili čak 16.600 Evra!!!
Napomena!Nazovite ich telefonom i pitajte za ime nekog dobrog advokata u vasoj blizini.Uradice to jer im je interesu.Ako dobijete,proces,oni onda ništa ne placaju.
Verujte mi,da samo jedno jedino pismo od vaseg advokata,resava,ogromne Vase Probleme,pogotovu protiv onih u birou.
Toliko,mrzi me da pišem vise!
Ah,da,cena je bila oko 20 evra mesecno kako nekad za nas cetvoro,pa potom dvoje tako i sada za samog...”
Tabanac
(DR.voseca)
30. новембар 2013. у 17.12
Pitate se zašto nema u Srbiji,advocard...evo zašto:

Pitali jednog Pirocanca,šta bi Radio ili Uradio sa milion evra Koje bi slučajno,dobio na lutriji...
Pirocanac se zamisli i odsecno rece:„Sas sve pare,sve komsije bi gi tuzijo!”
Hobbit
06. децембар 2013. у 10.03
Tabanac, strasno mi ide na nerve to „vi Srbi”, a posto si takav poznavalac Srba, znaš gde bih te oterala za takve bisere. Ali sve u svemu, ako ne mlatis praznu slamu i samo se hvalis, ima od tebe neke koristi i par dobrih informacija.
Sad te lepo molim da nama malim Hobitima objasnis kako se dolazi do te karte za pravnu pomoć, koje to organizacije nude, kakva je vrsta ugovora u pitanju?
Ja sam od skora u Nemackoj i imamo već hrpu osiguranja, ali dodatno za zube i za pravnu pomoć još ne.
Hvala unapred.
Jaga
(1Q84)
11. децембар 2013. у 11.21
Zdravo Hobbit

Te dodatne module zdravstvenog osiguranja nude sva moguća osiguranja, vredelo bi prvo proveriti kod svog državnog zdravstvenog osiguranje (BKK ili šta već).

A za pravne dockolice se zove Rechtsschutzversicherung, i to isto nude sve moguća osiguranja. Advocard je samo jedno od mnostva mogućih. I Allianz je dobar. Tu možda samo treba obratiti paznju na to da osiguranje ukljucuje besplatnu prvu pravnu pomoć u vidu advokata koji te telefonom može posavetovati. To je i nama već ustedilo dosta novca i muka. I tu ond amožeš da biras razne module, nije loše imati za radne ugovore, za stambene ugovore, i za saobracaj. Za početak.

Pozdrav,
Jaga
Pokerplayer
12. децембар 2013. у 10.42
Moram da napomenem da niste u pravu za neke stvari.U Srbiji postoje skoro svi materijali kao i u EU. Svar je u tome da se vise koriste oni jeftiniji jer narod nema para, ali oni sto imaju koriste dobre materijale.Moji dobri prijatelji bracni par imaju svoju Stomatolosku ordinaciju i koriste materijale koje vi izaberete ali im je radni sat daleko jeftiniji i mozete dosta ustedeti.Pre par godina je moj dobar prijatelj iz Ciriha kod njih radio nešto za 2500e sto bi u Swajcarskoj kostalo oko 12 000. I sve je zavrsio za jedan vikend. Ako nekog zanima popravka zuba u Bgd neka mi ostavi meil pa ću se javiti.
Pozdrav!
lilibert
(penzos)
17. децембар 2013. у 12.05

[email protected]

molim te hitno je.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.