Дискусије : Немачка

 Коментар
Donatori organa
Jaga
(1Q84)
20. август 2013. у 02.04
Zdravo svima

Čitam naslove ovde i dole, i nikako da se nacudim.

Ovd mole za donore, vicu da sada tri lekara konstatuju kome ide organ, a ne kao ranije samo onaj jedan koji tec leci, pa da su duge liste cekanja, itd.

A, u Srbiji je potrebno samo da RSZO plati i biće petoro dece presadjeno srce.

I sda se ja pitam, kako su liste cekanja, kada naizgled ima i trziste za organe?

Pitanje je vezano za normalne države, ne ulazim sada u problematiku zute kuce i sličnih horora.

Pozdrav,
Jaga

Leon01
(ekonomista)
20. август 2013. у 03.17
Poz,

komplikovana tema, pod tim normalnim državama spadala je i nemacka pa su imali skandal oko organa kad se saznalo da su lekari manpulisali rezultate kako bi neko bio stavljen na vrhu tih lista.

e sad odlucuju čak tri lekara muzda je to sigurnije i nek dobije taj kome je potrebno al odakle dolaze svi ti organi to će uvek biti problem sve dok se mogu kupovati organi.
igi_steel
22. август 2013. у 09.15
Pa..i nije tako komplikovano po meni..To je jako ploodno tlo za malverzacije,i ne može niko da me ubedi da ih nema..Nešto ispliva a nešto ne..ali..sve se po meni svodi na jedno jasno i drevno pravilo..- Ko ima da plati,može da živi,a ko ne,jbg..
Prokleta smo vrsta,i sve ima cenu,čak ni Boga se više ne bojimo..
Elem..Ako je par svetskih mocnika u stanju da zarad sopstvenog profita uvede ceo Svet u finansijsku krizu,i da za to ne odgovaraju ni dana,pa šta su onda sve spremni da urade da sacuvaju svoj zivot,i zivote sebi bliskima i naravno onima koji mogu da plate koliko treba?..ako na kraju ostane viska..dajte sirotinji..ali,jeftinije,a nikako dzaba..
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.