Дискусије : Мелбурн

 Коментар
Australian Open – nešto sto možda niste znali..
ZIP
(tamo daleko...)
22. јануар 2016. у 19.28
Dali znate kada je poceo „Australian Open” i ko je bio najviše sampion u Men Single Winners.
Iza ovih pitanja se krije tamna istorija tenisa u Australiji, a InternacionalnaTeniska Federacija se pravi da ništa ne vidi, pa čak i na mnogim web sajtovima i Wikipediji može da se vidi kako Australijanci žele da pronene irstoriju tenisa.

Najme, Australijanci kažu da je „Australijan Open” poceo davne 1905 godine i da sve traje do danasnjh dana 2016. I da je najveci sampion tog takmicenja Australijanac Roj Emerson (6 puta sampion).
Ali zar nije sve to smišljena laz i propaganda Anglo-Australaca kako bih diskriminisali druge tenis igrace iz drugih zemalja...

Prvo da se u „detalje” razjasne neke stvati oko takmicenja tenisa u Australiji i Australijan Open.
Davne 1905 godine je pocelo prvo takmicenje u tenisu u Melburnu – Australija. Koje se „ovicijalno” zvalo „Australasian Championships” i to ime je nosilo sve do 1927 godine, kada je dobilo novo ime „Australian Championships”

Na tom takmicenju od 1905-1946 su mogli da se samo takmice „Beli ljudi” iz Australije i Novog zelanda, Znaci Aborigani, Crnci, Mauri i drugi teniseri iz drugih zemalja iz celoga sveta nisu imali pravo da se takmice na ova dva Australiska takmicenja, „Australasian Championships” i „Australian Championships”

Godine 1946 na „Australian Championships” su se prvi put takmicili strani teniseri iz USA (belci, jer crncima je i dalje bilo zabranjeno da se takmice). Ali zato nije bilo dozvoljeno mnogim drugim teniserima iz Evrope, Afrike, Azije da se takmice. Takođe u Australiji je postojala velika diskriminacija u Tenisu za crne rasu i posle drugog svetskog rata.

Kada je skoro u potpunosti ukinut Aparhejd u Australiji - „White Australia Policy” krajem 1960-tih godina, onda je 1969 godine dozvoljeno da se takmice teniseti iz celoga sveta uklucujuci i crnu rasu. Tada je po treci put to Australisko takmicenje promenilo i „zvanicno” dobio naziv „AUSTRALIAN OPEN”
Gde i sama reč kaže Open – Otvoreno takmicenje gde mogu da se takmice svi teniseri iz sveta ako postignu uslove za to...

Znaci „ Australian Open” je poceo 1969 godine a ne 1905 godine kako Anglo-Australijanci propagiraju i igraju igru rečima jer kažu da je to isto takmicenje, samo je promenilo naziv tri puta.
A što se tiče pravila u tim tri takmicenja o tome nežele da pricaju...
Jer „Australian Open” takmicenje se razlikuje od „Australasian Championships” i „Australian Championships” što se tiče pracila ko može da aplikuje i da se takmici.

Australiski Teniski Savez tu propagandu lukavo koristi u medijima da bi postavili svoje Anglo-Australiske tenisere kako su „oni” osvojili najviše prvih mesta na „Australian Open”. A ustvari Anglo-Australci su osvojili najviše prvih mesta između 1905-1968 kada nije bilo ograniceno prijavljivanje i igranje drugih tenisera iz „celoga sveta” a takođe u tom periodu se nije zvao „Australian Open”

Sve je to dobro smišljena propaganda koja se i dan danas valja u medijima i pokusava da promeni istoriju tenisa u Australiji i sakrije istoriju Aparhejda u Australiji, kako se inače tada zvao „White Australia Policy”

Australijanci kažu za svog tenisera Roj Emersona da je osvoji najviše prvih mesta na „Australian Open” 6 puta je bio sampion (1961, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967) Ali kada se bolje pogleda može se videti da je to „igra rečima” i da Australiski teniser Roj Emerson nikada nije osvojio ni jedno mesto posle 1969 godine kada je zvanicno nastao„Australian Open” sa novim pravilima. Jer kada je on osvajao prva mesta do 1969 tada se to takmicenje zvalo „Australian Championship” i nije bilo dozvoljeno drugim teniserima iz „celoga sveta” da se takmice.

Automatski konkurencija na tom takmicenju je bila neupotedljivo manja i lakse je moglo da se osvoje titule. Nego li kada su poceli da dolaze teniseri iz celoga sveta 1969 godine, kao i posle toga. A naročito za crnu rasu – crnce.

Znaci kada se sve pregleda u detalje vidi se da je Australian Open „zvanicno ime” poceo 1969 godine i do sada 2016 najveci sampion sa najvecim pobedama je Srpski teniser Novak Djokovic (5 puta sampion, 2008, 2011, 2012, 2013, 2015). A ima sanse ove godine da osvoji i 6-tu pobedu, a vremenom i vese od toga...

Sve to Anglo-Australijancima uopste se ne svidja da neki Sloven, a pogotovo Srbin da bude bolji od nji i udje u Australisku istoriju tenisa kao najveci Sampion najstarijeg Australiskog teniskog takmicenja. Zato imaju dobro smišljena propaganda koja se i dan danas valja u medijima i pokusava da promeni istoriju tenisa u Australiji i sakrije istoriju Aparhejda i Diskriminacije u Australiji.
CerroTorre
01. фебруар 2016. у 13.39
svaka cast na tekstu, najzad da se objavi nešto sto može nas ostale da nauci necem, hvala i bravo
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.