Дискусије : Чикаго

 Коментар
Od Cikaga do Minota u N. D.
alvelj
(Student)
04. јун 2013. у 03.33
Zdravo svima! Može li neko da mi kaže koliko je vremena potrebno tj. sati da se vozom stigne iz Cikaga do Minota u Severnoj Dakoti?
Ako neko zna to, zatim cenu karte, i još poneku korisnu informaciju, neka napise.
Hvala unapred
Pozdrav!
Sexy_guzza
(cherry bomb)
04. јун 2013. у 08.50

Pogledaj kod Amtrak vozova koliko je karta ali ne vjerujem da je mnogo jer North Dakota nije daleko od Ilinoisa . Imaš i Grayhound autobuse takođe nisu losi .
Lavica71
(Menager)
04. јун 2013. у 12.09
Jako lepa voznja definitivno. Moja porodica uziva u voznji Amtrk-om. Od lepog Chicaga (Union Station) do Minota ima oko 6 sati. Cena nije tako losa za Coach seat (koji je veoma udoban), znam da je Rommette (spavaca kola) malo veca i da se cena dodaje na cenu Coach sedista. Pogled je nezaboravan.
Sve najbolje
Lavica71
alvelj
(Student)
04. јун 2013. у 16.02
Hvala vam puno, u pitanju je studentski program Work and Travel, naredne nedelje trebamo da dodjemo u Cikago, rekli su nam da od Cikaga do Minota idemo vozom, stim sto spavamo u Cikagu. Hvala na inf. ja sam gledao po netu, mislim da je oko 1300 km rastojanje između ta dva grada. Vozovi mora da su veoma brzi, ako se stize za 6h.
Hvala još jednom, pa ako ima još neko nešto nek napise.
Pozdrav i pišite.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
05. јун 2013. у 23.03
Ma piche im vozovi ko pustinjska kamila.:) Ponesi sve vrste zabave sto ti pomaze da ubijes vreme. Iz znatizelje neko rece za 6 sati do ND, pa onako skontam kartu u vugla na brzinu i vidim ND ni na vidiku.
Brze pruge amtraka će ti omogućiti da stignes do Cikaga za nekih 20 sati radi razlike u vremenskoj zoni, dok povratak će biti nešto kraci.
Lucky traveling.:)

Tiket je 156$ u jednom pravcu.:) Ni avion ne kosta toliko u oba pravca.:))

Ako dodas roomette, 392$ plus gore cena karte. Family bedroom sold!!! Superliner bedroom 855$!!!

U Cikagu rentas stan celi mesec za tu lovu, a ne amtrakov sobicak 3x3.:)
Lavica71
(Menager)
06. јун 2013. у 15.08
Da naravno, cena nije mala ali je zato voznja Amtrakom luksuz. Posebno observation car (nešto kao double decker train) i sunroof, a vecina vozova iz Chicaga koji idu na west (long distance) ga ima. Zaista nešto neverovano.
Sve najbolje
Lavica71
hop_la_roda
(cerupac pilica)
06. јун 2013. у 15.09
Drugar kakvih crnih 6 sati...

Minot je 900 milja od Cikaga auto putem. To ti je 15 sati kamionom a na otvorenom putu ja sam brzi od AMTRAK to ti garantujem :D nego informisi se šta ćeš tamo i kako ćeš. Bio sam tamo vishe puta, mali gradic blizu kanadske granice, nema nishta, lokalne Amerikanke ne znam kakve su. Negde vole strance, negde ne vole, bicete atrakcija lokalcima sigurno...
alvelj
(Student)
14. јун 2013. у 01.27
Evo sad sam ponovo na Serbian Cafe-y, posto nisam imao internet...Stigao sam u Minot pre 3 dana, agencija nam je obezbedila neki bus koji nas je vozio nekih 15 sati do Bizmarka, i odatle još par sati kombijem do Minota...karta je kostala 250 dolara sa nocenjem u Cikagu...dakle, problem prevoza je rešen, a s obzirom da je Work and Travel program u pitanju, dosli smo ovde da radimo 3-4 meseca u Wendy-s restoranu, i posle COME BACK... CISTO da napisem nešto u vezi toga: Minot i nije toliko mali grad, s obzirom da smo nas trojica jedini koji su prinudjeni da prelaze s jednog na drugi kraj grada pesice :) svi voze kola, tj vecina ogromne kamionete, niko ne ide pesice... što se stranaca tiče, ne znam kako su tretirani, tj kako će nas tretirati... u zavisnosti od stanja na sadasnjem poslu, pokusacemo da nađemojoš nešto, pa ako neko može nešto na tu temu da napitse, može, SLOBODNO :)

DC10boy
22. јун 2013. у 23.21
Ne gine vam trucking skola
windy-chicago
27. јун 2013. у 14.21
Isli ste u ND da radite u Wendy-s. Auu, pa zar toga nema u Chicago.Kakva su vremena dosla. Još 4 god. ovde, i nazad za Beograd. Dosta je bilo. I previse.
alvelj
(Student)
28. јун 2013. у 05.38
Tako ispalo, ili Bizmark ili Minot, mi smo poslati u Minot... inače, ima ovih restorana sirom Amerike, ali na ovom programu su valjda samo oni koji su u Severnoj Dakoti.
Sexy_guzza
(sugar baby)
11. јул 2013. у 06.48

Fast food restorani su atrakcija za one koji tek dodju u Ameriku .Sve poslagano u kutijice i sareno ..
samo sto niste morali da idete čak u N.Dakotu da radite u Wendi's-u jer ih imate na svakom cosku a i malo plate . No, nije loše da obidjete vise mjesta cisto turisticki ..
lucky07
(profesor)
08. октобар 2013. у 23.07
Da li je moguće????????
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Tragedija-u-SAD-poginuo-mladic-iz-Crvenke-još-dva-studenta-iz-Kule-te ško-povredena.html
hop_la_roda
(cerupac pilica)
08. новембар 2013. у 12.31
moguće je...

ispostavilo se na kraju i da lično poznajem momke iz starog kraja. Uglavnom bolnicki troskovi su ogromni, momcima je isteklo osiguranje neposredno pre udesa, koliko znam josh su u bolnici u Mineapolisu. Akcija skupljanja novca josh uvek traje, raspitajte se po Cikagu, svaki dolar znaci
alvelj
(Student)
28. април 2015. у 18.14
Ja sam ovde postavio pitanje, bio sam 2013. u ND pa sam tražio neke savete.. momci su imali saobracajnu nesrecu, sreo sam ih u Minotu samo na blic se upoznali...kasnije sam na ovom forumu video da je neko stavio link i pitao da li je moguće... pokusao sam odmah da napisem, da ja nisam taj koji je imao nesrecu, ali iz nekog razloga nisam mogao komentar da ostavim...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.