Дискусије : Чикаго

 Коментар
Preschool (vrtic) u americi.. neverovatno
tinicakatarinica
11. март 2010. у 12.30
Dragi moji ja sam skokirana, pa sam dosla da vidim šta vi znate o ovome.
Juče ja ispred skolice preschool-u, i roditelji pricaju da sad može da se desi da od ove godine ukidaju preschool da vise država nema para. U neverici odem i pitam uciteljicu dal je to istina,i ona odgovori da nazalost jeste istina je,ali da će oni sve i dalje da rade ko da će biti znaci ići će deca da se testiraju, ali da će nam javiti dal će biti tek u avgustu... Jel vi ovo mozete da verujete ovo nema nigde u svetu da se ukida obrazovanje pa toj deci treba bar malko da se oslobode da se naviknu bez roditelja.Na primer moja ide eto od septembra i naucila je odlično engleski da govori sto je jako dobro za decu koja imaju dva jezika da uce, a sad ovo obavestenje strasno bez reci sam...ko šta zna o tome molim vas da napisete inače ja sam u državi illinois kako li je u drugim državama
imported_from_serbia
11. март 2010. у 13.14
Nema potrebe da pitas kako je u drugim državama. Mnogo bolje. ILL je skupa država za održavanje (po rečima politicara, analizatora, itd...) i sve se vrti oko korupcije. Tu smo vodeci u USA.
Dva guvernera za redom, Rajan (u zatvoru) i Blagojevic koga ceka ista sudbina, korumpirani do yaya s čim se ni jedan drugi state ne može pohvaliti.

Zamisli da gradonacelnik grada od 150 hiljada stanovnika ima 200 hiljada godisnje, dok gradonacelnik Cikaga (grada, ne metro erija) ima nekih 220 hiljada, a Nju Jorka nešto malo preko 200 hiljada.

Zato nemoj da se cudis, jer ovde je moguće i nemoguće.

Ne znam dal' imaš informaciju, ComEd i Nicor će sad dugovanja potrosaca da namire iz dzepova potrosaca koji uredno placaju ova dva racuna. Do sada je praksa bila da im se to prikazuje kao „lost” pri porezovanju.

ComEd sprema poskupljene struje KWh, a već su podigli stavku franchise fee za ~ 30%.

Nemam reci.

Nedavno sam rekao ovde da je ILL bio u dugu 2003 godine ~55 milijardi dolara, a danas je preko 100 milijardi. Za 7 godina su uspeli da udvostruce dug.

Izvini za odstupanje od teme, ne mnogo,:))) al' želim da ti skrenem paznju i na druge stvari tako da se ne nadjes u cudu sledeći put.
srbo001
(FUDBALER)
12. март 2010. у 11.36
Vidis kako je nas Blagojevic bio dobar,,sve za decu i starce je uredio lepo...porez nije hteo da dize ,kao sto je obecao...e pa zato su ga i skinuli...nikome on nije uzeo penija ,,,to je to moja ti..pa ti sad uzivaj sa ovim sugavim amerima
Herc_Pride
(Wondering Guru)
12. март 2010. у 12.31
srbo..ako ti ne valja put pod noge...
ljolj
(Tajni Agent Izzy)
12. март 2010. у 12.36
Biće gore, samo polako..
pravda_i_istina
15. март 2010. у 20.41
Jel vi ovo mozete da verujete ovo nema nigde u svetu da se ukida obrazovanje

===hahah, pa valjda će da se placa kao sto je i normalno
Sponge_Bob
(Squarepants)
16. март 2010. у 07.18
Samo se ukidaju neki nelogicni zakoni i potezi koje je Blagojevic uveo bez pokrica, zarad glasova na izborima. Između ostalih je i preschool for all, po kome bi država finansirala svu predskolsku decu. Ubuduce će se placati, kao što se placa svuda u svetu, pa čak i u Srbiji. Normalno, osnovna skola će i dalje biti besplatna, ako neko želi da mu dete ide u državnu skolu.
Evo vam i cena u Srbiji:

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Vrtic-najskuplji-u-Kragujevcu-najjeftiniji-u-Jagodini.lt.html
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.