Дискусије : Лов и риболов

 Коментар
Pirana iz Leskovac
napet
04. октобар 2012. у 13.33

Ribar upecao piranu usred Leskovca
Izvor: B92
Leskovac -- U reci Veternici koja protiče kroz Leskovac, ribolovac Dragan Mihajlović ulovio je piranu tešku 900 grama i dugu 35 centimetara.


Ribolovci i građani iznenađeni su i uplašeni zbog ulova jedne od najopasnihjih riba. Piranu, vrstu ribe koja koja živi reci Amazon u Južnoj Americi , Dragan Mihajlović upecao je u Veternici nedaleko od centra Leskovca. On je pre dva dana došao na reku da peca klenove, ali je kući odneo piranu tešku skoro kilogram.

Oko vađenja ribe iz reke pomogla su mu i deca koja su se igrala nedaleko od obale.

Leskovački ribolovci ne znaju kako je pirana došla u Veternicu, ali znaju da nikada do sada u toj reci nije bilo egzotičnih riba.

Oni koji se bave akvaristikom smatraju da je piranu u reku bacio neko ko tu vrstu riba čuva u akvarijumu, a prema njihovoj oceni u reci Veternici ima dovoljno hrane za pirane.

U vodama Južne Amerike postoji oko 30 vrsta pirana. Neke vrste mogu legalno da se gaje u akvarijumima, ali ne i da se bacaju u reke.

Leskovački ribolovci očekuju da ribolovačko društvo angažuje stručnjake koji proučavaju život riba i da se ispita da li u Veternici ima još koji primerak pirane.

JV
(☆)
09. август 2016. у 20.51
Pirana je mala riba tako da je Pirana od 35 cm, prava lovačka priča...;)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.