Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Sibirske vjeverice
O3PEHKO
(Ritter Sport-Freund)
12. фебруар 2014. у 07.57
Bio sam u Srbiji prošle sedmice i jedan prijatelj je nabavio malu sibirsku vjevericu kao kucnog ljubimca svojoj cerki. Drzi je u vecem kavezu, sa dvije kucice - jednu za „spavanje” a drugu kao skladiste za hranu.
Kavez je opremljen klasicnom opremom za hrcke rekao bih, sa pojilicom, hranilicama (male posudice), na podu je tanak sloj sijena a po cijelom kavezu su grane tako da zivotinja može da skakuce i šta već.
Stvar je u tome što se moj primio na vjevericu ko baba na penziju pa sada razmišljam da i ja nabavim jednu takvu. Koliko sam mogao da vidim i ono sto mi je prijatelj rekao - zivotinja je relativno cista. Vrsi nuzdu u jednom cosku kaveza i to se posle nekoliko dana cisti.
Ako je oprema napunjena onda zivotinja može da bude sama sedam dana bez problema, kako on tvrdi. Napolju je malo teze zbog promaje, kise i vjetra, sunca itd.. tako da bi morali da je držimo unutra.
E sada, on je drzi dole u Srbiji onako na „ho-ruk” a ja bih ovde kupio top opremu, tipa podlogu sto upija smrad i slično, tako mislim da nebi trebalo toliko da vonja ali opet ne znam.

Da li neko od vas ima iskustva sa ovim zivotinjama i šta mislite o svemu ovome?
marijamhlc
13. фебруар 2014. у 08.02
Veverica je divlja zivotinja, i drzati je zatocenu u kavezu po mom mišljenju je mucenje za nju. Možda nama ljudima to izgleda zabavno ali toj zivotinji nije ni malo zabavno.

Bolje mu kupite hrcka, morsko prase, macku, psa, neku zivotinju koja je prilagodjena na ljude i ljudskim uslovima zivota

Inače veverice su jedne od top zivotinja koje prenose besnilo. A nemojte misliti da vas neće ujesti ako joj nešto ne bude po volji, posto to nije domaća zivotinja

pozdrav
avlijanerka
13. фебруар 2014. у 10.55
Meni to nije dobra ideja, a zivotinje obozavam.

Neću ni da ulazim u to da je strasno surovo drzati zivotinju u kavezu ceo zivot.

Veverice su divlje zivotinje i nisu za kucu. Divlje zivotinje nikada ne mogu da se pripitome toliko da možeš da se opustis pored njih. To je divlja zivotinja, reaguje instinktivno, a to je uglavnom napad kada se oseti ugrozenom. A veverica može da se uplasi ako neko povisi glas i jel' treba onda da razmišljas hoće li ti ogrebati dete po licu ili oku? Dalje, ako to radis zbog deteta, da bi ono zavolelo zivotinje, veverice nisu mazne i pitome kao macici i kucici, sa njima, sa krokodilima, iguanama, zmijama, covek ne može da ostvari neki bliski kontakt. Oni jednostavno nemaju te mozdane kapacitete za neke emocije, koliko god bile pojednostavljene.

Imaces u kuci stetocinu koju stalno moras da motris da ti ne povredi dete, a drzaces tu jadnu zivotinju u kavezu. Bolja je ideja da, ako imaš dvoriste, namestis hranilicu za ptice i veverice i tako ćete moći da ih imate blizu sebe, ali bez ikakve stete za bilo koga.
marijamhlc
14. фебруар 2014. у 07.00
Bravo Avlijanerka, slazem se u potpunosti sa tobom.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.