Дискусије : Аутомото

 Коментар
Dodge Caliber SRT transmisija u Dodge Journey
Jim
(Tu ne cede malis.)
09. април 2019. у 11.08
Bio je na ovom forumu davno, ranih dvijehiljaditih, jedan zaljubljenik u SRT modele. Prvo je imao Neon SRT, a onda Caliber. Pretpostavljam da bi on, ako i dalje ponekad svraća ovdje, bio najbolja osoba za ovo pitanje. Zanima me da li bi bilo moguće preinačiti Dodge Journey, koji ima samo automatik verziju, na manuelni mjenjač? Vidim da Journey i Caliber SRT imaju isti 2.4 L motor ove novije generacije sa aluminijskim blokom pa pretpostavljam da bi zvono mjenjača iz SRT Calibera „leglo” na motor u Journey. Zanimam me koliko bi ostatak radova bio komplikovan i skup.
xzy
(ing)
09. април 2019. у 22.09
vjerovatno toliko da ti se nebi isplatilo..
TL
11. април 2019. у 10.45
Pricas o Nenadu iz Kanade...ja sam na forumu već 20 godina, teško da ćeš ga naći ovde. Dobar lik, budzio SRT4 Neona, ko zna gde je i šta radi.
TL
11. април 2019. у 10.47
A kad sam već tu da ti odgovorim; ne.

Projekat je sulud i skrcaces nenormalne pare i vreme u nešto sto na kraju verovatno neće vredeti ništa. To i da uspes neće raditi kako treba. Previse ECU komp kontrolise danasnje automobile. Ako te svrbe pare u dzepu, idi kupi neki auto na menjac i vozi. Ja sam to uradio. Prodao automatik Acuru i kupio 2019 Hondu Accord Sport 2.0 turbo 6 brzina manualni, ide kao lud. To ti je moj savet.
Starac_Foco
(--)
12. април 2019. у 15.33
I ja bih ti savjetovao da odustanes. Prvo sanse da ćeš da na...es su velike, a drugo, čemu muka? Journey je veliki i tezak, ništa ti dobiti time nećeš.

Zelja za saltanjem prolazi sa godinama. Ja još saltam na jednom od auta, ali mi se sve vise čini da je to beskoristan posao. Ovi novi auto mjenjaci 6 - 9 brzina, uglavnom saltaju bolje od mene...

Postojala je i evroposka verzija od Journey zvana Fiat Freemont, moguće da postoji i sa manualnim mjenjacem.
TL
24. април 2019. у 14.41
Tačno
Jim
(Tu ne cede malis.)
18. јун 2019. у 01.11
Hvala na odgovorima. Potvrdili ste moje sumnje što se tiče izvodivosti projekta. Prije petnaestak godina sam preinačio BMW „kockicu” sa automatika na standard, ali to je sasvim druga priča bila. Sasvim jednostavan posao bez imalo elektronike na mjenjaču.

Da, radi se o Nenadu iz Kanade. Mislim da smo čak i blizu.

jugos011
(The Best or nothing...)
22. јун 2019. у 22.17
i ja sam na forumu od ranih 2000tih i stvarno onda bio „ziv”ovaj forum...bilo je bas dosta zanimljivih diskutanata i tema...ne znam da li neko zna šta li je sa Nenadom Bezierom,on je bio „najpricljiviji ovde o svemu..?
a što se tiče teme i ja mislim da je swap sa auto na manuel menjac možda bilo dobro samo na starim autima iz”prošlog veka„,posebno na starim VW i audi iz 80tih i 90tih i meckama ,radio sam swap na VW MK2 i mecka 123 ..MK2 je najbolji bio za sve vrste swap ,sve je islo ”na sraf„,,kod mercedesa je već bio problem sa vakum sistemom itd,.,.,.
novi automatici su vrhunski i svi su skoro brzi nego manuelni..
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.