Дискусије : Бања Лука

 Коментар
Danasnje novosti
C_A_B_O
03. јануар 2024. у 14.42
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
03. јануар 2024. у 18.58
Interesantno.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
15. јануар 2024. у 11.17
Glas:
БАНЈАЛУКА - Уставни суд БиХ нема правни легалитет, нити легитимитет за доношење одлука, па ни одлуке о Кривичном законику Српске, јер у раду ове институције не учествује ниједан судија изабран од Народне скупштине Српске, како је то Уставом БиХ предвиђено, рекао је министар правде Републике Српске Милош Букејловић.

„Министарство правде Српске дужи период указује на потребу за доношењем закона којим ће бити уређена организација и надлежност Уставног суда БиХ, те посебно поступак разрјешења страних судија који противно праксама свих демократски уређених земаља ову функцију обављају од настанка суда”, рекао је Букејловић.

Он је напоменуо да је БиХ једина земља у Европи у чијем раду Уставног суда БиХ учествују држављани других држава.

„Народна скупштина Републике Српске је, због неуставне измјене правила Уставног суда БиХ из јуна 2023. године, била приморана да донесе Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ којим је прописано да се одлуке тог суда неће примјењивати и извршавати на територији Републике Српске док Парламентарна скупштина БиХ не усвоји закон о Уставном суду БиХ, а до доношења закона одлуке овога суда неће се ни објављивати на територији Српске”, подсјетио је Букејловић.

Он је навео да је уређивање области кривичног законодавства у Републици Српској у искључивој надлежности Народне скупштине која је у складу са овлаштењима датим Уставом Српске уредила систем кривичног законодавства, па и питање кривичних ђела против части и угледа, све у складу са постојећим европским стандардима и праксама у овој области.

Предсједник Уставног суда БиХ Валерија Галић заказала је за четвртак, 18. јануар, пленарну сједницу ове правосудне институције на којој неће учествовати ниједан судија из реда српског народа јер је Златко Кнежевић почетком године отишао у пријевремену пензију.

Уставни суд БиХ је на ванредној сједници 19. јуна прошле године промијенио правила која му сада омогућавају да ради без српских судија.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
15. јануар 2024. у 11.47
БАНЈАЛУКА Kad skripta „prevodi” sa latinice na cirilicu. A urednika nema. :(

C_A_B_O
17. јануар 2024. у 14.38
ETO tI's VELIKI ...'oćeš li dukat ?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
28. јануар 2024. у 08.43
U cemu je velicina? Primjetiti da banjalučke novine pišu neispravno Banja Luka cirilicom?

Ako je to tebi za dukat, daj ga prvom novorođencetu na Paprikovcu.
C_A_B_O
29. јануар 2024. у 16.56
SVOJE sam dukate dao za odlazak u SLOBODU..a do sada uzvojih samo dvoje srpceadi s alijine POSSRANIJE...a ostarilo se..i Djeca bioloska i usvojena ODRASLA...ISPUNILO se ZIVITI sa SRBIMA treće generacije E... Da te nehrist preveZe preko Vrbasa u nebesku POSRANIJU!
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
30. јануар 2024. у 09.35
Ako nemas dukat, koja je svrha tvog komentara. Da ponizis sagovornika?

Postujem cinjenicu da si pored svoje djece izveo na put i dvoje usvojenih. Mali broj ljudi se time može povaliti. Respekt.

Ja mislim da pjesnikovo „otadzbina se brani ljepotom...” vazi i za male stvari. Recimo ispravnim pisanjem na maternjem jeziku i pismu. I neko ko se trudi ili kritikuje nepravilnosti nije veliki. Samo brani otadzbinu onako kao on zna.

„E... Da te nehrist preveZe preko Vrbasa u nebesku POSRANIJU!”
Ne razumijem šta si htio reci ovim.

PS. mislim da živis u USA i kad kažeš 3-ca generacija Srba, radoznao sam da li su bracni partneri tvoje djece takođe Srbi? Ako ne, nije bitno. Djedov uticaj da njihovo opredjeljenje da budu Srbi je važan.

C_A_B_O
30. јануар 2024. у 16.18
Nemadoh namjeru da te povrEdim,ni naj manje da se poFalim...ZIVOT nekako određuje vise no što se može odabrati... A unucad su po popisu Serb-American kao i svi mi...a šta je ko bio po rođenju, koliko je zut,smedj ili bEo...u porodici to ništa ne znaci...
BL
(Dr.)
04. март 2024. у 14.52
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.