Дискусије : Бања Лука

 Коментар
Kiseonik
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. октобар 2023. у 10.34
Pored navedenog bitna je i razlika u cijeni. Znajuci raclike, ja lično bi uzeo industrijski ako bi bila nuzda. Ali može li se vjerovati tuzilastvu i sudu RS koje u obrazlozenju kaže „nema elementa krivicnog djela” ne obrazlazuci koje elemente su provjerili.

Медицински кисеоник
Прво, вреди напоменути да постоји велика разлика између кисеоника и медицинског кисеоника. За почетак, медицински кисеоник је врста кисеоника која се, једноставно речено, користи у медицинске сврхе. Ову врсту кисеоника могу генерисати само медицински ваздушни компресори.

Посебне владине агенције регулишу који тип компресора може да се користи за производњу кисеоника због ризика од контаминације од неисправног компресора. Медицински компресори углавном долазе у варијантама без уља или без уља.

Пошто се медицински кисеоник даје само у медицинске сврхе, пацијенти морају или да имају рецепт да би имали приступ њему или да им је потребно лечење у болници или у центру хитне медицинске помоћи.

Медицински кисеоник је регулисан од стране У.С. Управа за храну и лекове (ФДА) како би се осигурала безбедност пацијената. У зависности од фактора као што су старост, тежина и други, медицински кисеоник који се примењује обично се разликује код пацијената. Не постоји право решење за све, што чини важност лекарског рецепта још потребнијим.

Као што смо раније приметили, медицински кисеоник је често неопходан за медицинске третмане који спашавају животе или у свакодневним ситуацијама када појединац не може адекватно да дише сам. Такође се може користити за одређене медицинске процедуре, посебно ако пацијент мора да иде под општом анестезијом. Медицински кисеоник се такође обично примењује иу немедицинским ситуацијама. На пример, спортисти га могу узимати током тренинга или појединци могу бити подвргнути терапији кисеоником.

Ваздух који удишемо у нашој атмосфери састоји се од око 21 проценат кисеоника, и док већина људи може да постигне неопходне количине кисеоника удисањем ваздуха, медицинска интервенција може постати неопходна у одређеним ситуацијама или за људе који живе у одређеним условима.

Индустријски кисеоник
Дакле, шта је индустријски кисеоник? Као што назив имплицира, то је типично врста кисеоника која се користи у индустријским окружењима, као што су производна постројења, за задатке који могу укључивати сагоревање, оксидацију, па чак и за убрзавање одређених хемијских реакција. Индустријски кисеоник није намењен да се удише као медицински кисеоник, већ служи као комплементарна улога у креирању радњи које се спроводе у овим објектима. Производња челика је, на пример, један од највећих корисника индустријског кисеоника.

Међутим, један од највећих разлика када је у питању индустријски кисеоник у односу на медицински кисеоник је то што индустријски кисеоник није безбедан за дисање. У ствари, нивои чистоће нису безбедни за људску употребу — да не помињемо да би индустријски кисеоник такође могао да садржи загађиваче у резервоарима који су одсутни у медицинским резервоарима кисеоника на основу строге регулативе ФДА.

Неке уобичајене употребе индустријског кисеоника укључују:

Заваривање, сечење, чишћење пламена итд.
Производња метала, као што је производња челика.
Помагање у стварању одређених горива.
Хемикалија за избељивање која помаже у стварању папира и производа на бази папира.
Индустријски кисеоник може да се генерише помоћу компресора који су подмазани уљем, без уља или без уља. Ово ће зависити од врсте производа који се производи применом компримованог ваздуха.

Кључне разлике
Размислите о медицинском кисеонику вс. индустријски кисеоник овако: медицински кисеоник је неопходан да би се одржао довољно добар ниво кисеоника у крви или у супротном постоји ризик од озбиљних здравствених последица или чак смрти. Кисеоник је важан за људе да дишу и правилно функционишу, а када га респираторни систем не прима довољно, често је неопходна медицинска интервенција. Међутим, важно је да људи добију тачну количину медицинског кисеоника, иначе би високе концентрације могле довести до токсичности.

Индустријски кисеоник, напротив, користи се за убрзавање или подршку неке врсте индустријских функција, попут оних које смо поменули горе.

Коначно, такође је важно поновити како се регулише медицински и индустријски кисеоник. ФДА регулише медицински кисеоник и поставља строге параметре који се односе на чистоћу резервоара како би се елиминисала могућност потенцијално штетних загађивача. Индустријски кисеоник није тако стриктно регулисан, што значи да може постојати одређени ниво контаминације у резервоару који се примењује у те сврхе. Имајући то у виду, индустријски кисеоник никада не би требало да се користи у медицинске сврхе.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. октобар 2023. у 14.31
Glas
https://tinyurl.com/ytedefyw
BN
https://tinyurl.com/35my8d73

Pa ti znaj.

Kad testiraju kažu da je čistoća 99.? %. U redu. Ako u onih 0.0?% nisu uljna isparenja, fosgen i nešto stetno. Ako nemamo novca ili snabdjevaca za medicinski, onda treba to reci. I preduzeti filtraciju i ciscenje boca da se rizik minimizuje.
POLARIS
(доктор)
18. октобар 2023. у 07.41
Држи се ти Перо цијена и снабдјевености Фриком сладоле по радњама и моловима. Мани се кисеоника има ко о томе брине.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
20. октобар 2023. у 17.49
Polaris,
Tvoj doprinos ovoj temi je nemjerljiv.
C_A_B_O
14. новембар 2023. у 14.43
A TVOJ srpskom kompostu veleugodan!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.