Дискусије : Бања Лука

 Коментар
Од добрих Бошњана преко Илира до усташа и партизан
vacuum
16. децембар 2019. у 03.34
Овај ваш стари Бањалучанин о свему по мало а у неким дијеловима примјетно веома површно и без елаборирања.

https://youtu.be/5QMXjpaIhmc

П.С. Не знам Радојице јеси ли овај интервју слушао, има доста „твоје тематике” :)
RadojicaB
(Bosanac)
19. децембар 2019. у 16.51
Мухамед Филиповић заједно са Адилом Зулфикарпашићем је идејни творац Бошњака као аутохтоног босанског етноса. Он уједно негира постојање Срба у Босни и пропагира да су данашњи Срби у Босни у ствари Бошњаци који су конвертирали на православље или евентуално православни Власи које су Турци населили у Босну како би им Власи гајили стоку. Он такође пропагира да су Бошњаци поријеклом Илири, несловенски аутохтони народ Балкана. Мухамед Филиповић је само једна нијанса из разноврсног муслиманског аморфног колорита са истим циљем а то је да је цијела Босна (а богами и Херцеговина) матица Бошњачког етноса и да треба одржавати неки заједнички облик овог нашег протектората док муслимани бројчано буду апсолутна већина која ће владати својом матицом на грађанском принципу један човјек један глас. У ствари нјегов циљ је исти као и код Алије Изетбеговића који нам је то фино оставио у „Исламској декларацији”, дакле власт муслимана, само је идеологија мало различита. Чак је и Алија увидио предност тактике „Бошњаштва” над тактиком „муслиманства” коју је Алија првобитно заговарао. Сад да не залазим у детаље и рупе у Филиповићевој идеологији све од Илира до Бошњака као аутохтоних Босанаца јер ни сам Мухамед Филиповић не зна навести нити једну једину изворну и оригиналну босанску етничку особину код Бошњака јер да зна давно би је објелоданио а пошто је анонима учен и интелигентан тип он би за то чуо али није.

Ево само објасним једну од многих рупа у Филиповићевој пропаганди. Он за Бошњаке тврди да су поријеклом Илири, несловенски аутохтони народ Балкана који је био на овим просторима много прије досељавања Словена тј Срба и Хрвата. Он такође тврди да су Срби, тј Вук Карађић, присвојили-украли босански језик и прокламовали га за српски (хоће рећи да су Бошњаци научили варварске словенске и некултурне Србе да причају и пишу). Да још једном нагласим да он тврди да су Бошњаци несловенски Илири. Мени само није јасно како су несловени Бошњаци-Илири научили Словене словенски језик и словенско писмо???

Радојица ;-)

RadojicaB
(Bosanac)
20. децембар 2019. у 19.17
Жалосно је слушати Мухамеда Филиповића који из своје муслиманске перспективе оправдава „данак у крви” у вријеме отоманског калифата са тим да су Срби радо слали своју дјецу у јањичаре јер је то била прилика да економски осигурају своју дјецу која су могла да напредују у државној служби калифата.

Жалосно и одвратно.

Радојица; -)
BL
(Dr.)
27. децембар 2019. у 14.31
Izvinjavam se ako nije tema vase diskusije,ali imao bih jedno pitanje pardon 3 pitanja. Ako može odgovor od jednog od vas gore ili ako je nemoguće onda može obojica.

Šta se desava ovo u bivšoj nam JUGOSLAVIJI ovih zadnja 3 zasjedanja u skupstini:
1- Dernek u skupstini u Banjaluci
2- Potukli se u skupstini u Titogradu mislim u Podgorici.
3- Makljaza u skupstini u Beogradu.

Kažu da se to desilo pod broj 1 neki dan, pod broj 2 juče i broj 3 danas.

Ako može to detaljno biću vam zahvalan.

PS

Ocekujem vas odgovor sto hitnije dok se nije šta iskomplikovalo, a dok budete tipkali odgovor, mozete kao nagradu slusati jednu numeru.

https://tinyurl.com/us83o3m
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.