Дискусије : Бања Лука

 Коментар
50 km
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
10. април 2019. у 06.32
„BANJALUKA – Policijski službenici obavili su uviđaj i preduzimaju potrebne mjere u vezi sa ispisivanjem uvredljivog sadržaja na džamiji Arnaudiji, vjerskom objektu u izgradnji, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Džamija se nalazi na raskrsnici Ulica braće Mažar i majke Marije i Ulice Omladinska.

Policija je nakon izvršenog uviđaja o svemu obavijestila dežurnog Okružnog javnog tužioca Okružnog javnog Tužilaštva Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka osudila je svaki vid ispoljavanja netrpeljivosti, uvredljivih sadržaja i nasilničkog ponašanja. ”

Vrlo informativan clanak.
Saznali smo da je dzamija vjerski objekat, gdje se nalazi Arnaudija, da u Okruznom javnom tuzilastvu postoji dezurni Okruzni javni tuzioc, i da policijska uprava osuđuje netrepeljivost, ispoljavanje uvredljivih sadrzaja i nasilnicko ponasanje natpisa.
Kao i da Nezavisne ili nemaju urednika ili je isti nepismen.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
10. април 2019. у 06.34
anonima
(Stranac)
10. април 2019. у 17.29
5 godina

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
10. април 2019. у 18.57
I da ukloni natpis koji je napisao i još 5 drugih.
Dovoljno.

Anonima,
Šta mislis je li te grafite napravio Bosnjak ili Hrvat?

Mislim na one na dzamiji. Onaj na ogradi je vjerovatno imao srpski prst na dizni boce sa farbom.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
11. април 2019. у 06.30
Zaboravih:

Mene bi vise obradovalo da se nadje ko je i da mu se naplati 50KM plus troskovi ciscenja nego da verbalno dobije 5 godina, ali se nikad ne nadje. U tome je poenta 50KM.

P.S. Kako se može donirati novac za obnovu Arnaudije?
POLARIS
(доктор)
11. април 2019. у 12.29
Да јако интересантан напис о дешавањима у Бањој Луци. Да ми је прочитати бар један напис у муслиманској штампи о свим оним нападима, паљењима, пљачкањима српских богомоља у федерацији и бар једну ријеч осуде званичних огана федерације. Таман сазнали да и тамо постоји Окужни тужилац и све остало што наброја овај муфљуз.
anonima
(Stranac)
12. април 2019. у 13.00
E, ako je Bosnjak ili Hrvat onda bih mu odrezao ... 5 godina.

@nonima
RadojicaB
(Bosanac)
12. април 2019. у 16.53
Мени су одмах упале у очи двије ствари око ових графита. Прва је да су оцила (крст са четири слова С) написане наопачке. Друга ствар је свастика којом се не потписију српски националисти. А свастика није фашистички него нацистички симбол.

Ако је ове графите написао Србин треба му дати дуплу казну. Једну јер је оскрнавио вјерски објекат а другу јер је написао симбол идеологије која је убијала Србе зато што су Срби.

Радојица ;-)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
13. април 2019. у 13.44
Da li je to duplo od moje sugestije, tj 100 KM, ili od anonimine, tj 10 godina?

Iako je u naslovu kazna (koja se desava rjedje nego sto bi trebalo), grafiti na dzamiji su sporedna tema. Ono o cemu sam htio da pricam je nepismenost.

anonima
(Stranac)
13. април 2019. у 18.11
E moj Pero, ti ćeš jedini biti iznenadjen ako se sutra ponovo zakrvi u BiH. Iznenadjuje me sa kojom upornoscu ne želiš da vidis sustinu problema. Ti si idealan lik za serijal « Selo gori a baba se ceslja »

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
14. април 2019. у 05.22
Ili ću ja biti iznenadjen ili će vrijeme pokazati da ti nisi u pravu.
Idemo dalje.

p.s. za šta će se ratovati?
RadojicaB
(Bosanac)
14. април 2019. у 05.23
Зато ја у скоро свакој теми коју ми дискутујемо овде на сербинцафе-у споменем и суштину проблема у БиХ. Босну основао етнос који је имао имена као Радојица, Вукашин и слична као и то да је имао традицију Крсног имена-славе. Главни проблем у Босни је тај што се ова босанска факта негирају од босанских непријатеља и то што се покушава наметнути бизарна антиблсанска теза по којој су квислинзи из отоманског периода који су одбацили босанску и прихватили отоманску традицију носиоци босанског идентитета. БИЗАРНО!

Радојица ;-)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
14. април 2019. у 06.33
Eh u „skoro svakoj”. ;)
anonima
(Stranac)
14. април 2019. у 10.15
Za teritorije kao i 92e.

@nonima
RadojicaB
(Bosanac)
14. април 2019. у 16.51
Сваки од три народа у БиХ је био већински на неком дијелу територије. Муслимани су заузимали мали дио територије у успоредби са процентуалним удјелом у укупном броју становника. То је због тога што је исламизација најлакше текла по градовима док на селу није ишла готово никако. Градска стара ношња домицилног становништва је због тога потпуно ишчезла јер Турци нису дозвољавали Србима ни да производе ни да препродају одјећу и могли су да је купе само од Турака. На селу је свака породица правила одјећу за своје потребе па се зато народна сеоска ношња и сачувала. Све у свему да скратим послиједица овога је да су муслимани били концентрисани у градовима на малом проценту територије. Иако је очигледно да муслимани не желе да живе са друга два народа (а исти је случај и са Србима и Хрватима) фурају упорно неку мулти-култи причу грађанског типа „један човјек један глас” са циљем тоталне доминације на цијелој територији БиХ како то у осталом стоји у „Исламској делларацији”. Ту мулти-култи причу фурају све муслиманске странке почевши од оних шатро грађанских па до оних отворено националистичко-исламистичких закључно са муслиманским вјерским вођама. Пази само биједне пропаганде о равноправности свих народа на сваком центиметру БиХ а у федерацији по задњем попису живи 2,55% Срба међутим то им не смета да прозивају Републику Српску као геноцидну творевину која је етнички очишћена.

Зато кад анонима каже да ће се ратовати за територије то тако и изгледа из муслиманског угла гледишта јер муслимани, тј од 1993 године Бошњаци, нису ни приближно задовољни колико су добили процентуално територије у односу на њихов процентуални удио у укупном броју становника БиХ.

Радојица ;-)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
15. април 2019. у 20.29
Lista najmizernijih zemalja.

1. Venezuela
2. Argentina
3. Iran
4. Brazil
5. Turkey
6. Nigeria
7. South Africa
8. Bosnia and Herzegovina
9. Egypt
10. Ukraine
11. Nicaragua
12. Jordan
13. Uruguay
14. Honduras
15. Macedonia

Izgleda po anonimnom da će biti još mizernije. Osvajanje teritorija?
anonima
(Stranac)
16. април 2019. у 02.03
Pero brate, ne zaziva @nonima tri puta dnevno podjelu BiH, ujedinjenje sa Srbijom, ne okuplja @nonima « međunarodne komisije » za reviziju skore istorije, ne kaci @nonima zastave susjednih država na svaku stalu i cenifu... Biće gore jer za bolje nismo sposobni ili jednostavno bolje ne želimo.

@nonima
anonima
(Stranac)
16. април 2019. у 02.06
Jadne ti liste gdje je Turska na petom mjestu a Srbija je kao fol bolja. Vidi se da su je pravili profesionalci.

@nonima
vacuum
16. април 2019. у 02.42
Stvarno Pjer, odkud ti ova lista?!

A kad se prica o 'mizeriji', KOJI JE KRITERIJUM, po cemu su to gore navedeni mizerni??
vacuum
16. април 2019. у 02.50
Ako je ekonomija/prihodi po glavi stanovnika recimo, gdje su ti jedan Jemen ili Somalija?!
vacuum
16. април 2019. у 02.52
RadojicaB
(Bosanac)
16. април 2019. у 14.08
Хајде да видимо шта ЗАЗИВА анонима, тј његова страна у конфликту, на дневној бази.

Анонима и слични зазивају да их прихватимо као патриоте Босне, земље коју су вијековима терорисали заједно са Турцима. Зазивају да их прихватимо као аутохтоне Босанци а да немају ни једне једине ... знате већ шта хоћу да кажем. Зазивају да их прихватимо као браниоце Босне и то од окупатора који носи етничке особине изворног становништва Босне. Зазивају да их прихватимо као толерантне мулти-култи а у федерацији треутно живи 2,55% становништва изворних босанских етничких вриједности тј Срба.

Овако нешто могу зазивати само радикализовани неизљечиви анти-босански национал-шовинисти.

И да ли нормалан Босанац жели да живи у таквој држави коју нам тако великодушно зазивају.

Радојица ;-)

ПС Ово „зазивати” са „босанског” ја сам схватио као „призивати”
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. април 2019. у 19.28
Ne znam koji su kriterijumi. Spectator od 13 aprila.
https://tinyurl.com/yyh2dz2s

Somalijci nemaju para, ali vide progres. Bosna je dabogda imao pa nemao.
vacuum
17. април 2019. у 04.43
Rekao bih prije da je „Spectator” njesra od medija.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
18. април 2019. у 05.04
Vacuum,
Tebi ako je dobro, nema veze.
vacuum
18. април 2019. у 06.50
Meni je super, a odkud tolika mizerija u Turskoj npr. a nema Jemena u kojem rat bjesni godinama, ...ga Pjer ja koristim logiku a Spectator ko zna šta?!
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
21. април 2019. у 07.38
Упитан да ли је за убиство животиња закон прописао сувише благу казну, наглашава да превенција злочина не лежи у повећању казни него у откривању.

– Нисам генерално за повећање казни, него сам за то да се свако кривично дело открије, а да учинилац буде процесуиран и кажњен. Свако ко мучи животињу треба да буде кажњен, а то важи за свако кривично дело. Важно је да полиција открије, да тужилаштво тужи и да суд суди. То је оно што ће одвратити могуће починиоце од вршења кривичних дела – каже адвокат Сеад Спаховић.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
28. април 2019. у 08.08
Naletih slučajno na to kako se mjeri mizerija koju je spektator prenio.
Za BiH nezaposlenost je glavni faktor „stanja”
https://tinyurl.com/y35wxcys
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.