Дискусије : Бања Лука

 Коментар
Ryanair
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
26. октобар 2018. у 22.04
BANJALUKA, DABLIN - Avion niskobudžetne avio-kompanije „Ryanair” će u utorak prvi put sletjeti na banjalučki aerodrom, što je početak povezivanja Banjaluke i RS sa Evropom.

Kako je planirano, prvi let biće iz Stokholma i avion iz tog švedskog grada trebalo bi da sleti u utorak u 10.10. Planirano je da letovi za ovaj grad budu dva puta sedmično, kao i za njemački Memingen i belgijski Šarlrojom, koji se nalazi u blizini Brisela i predstavlja važno čvorište ove avio-kompanije, s kojeg se može letjeti na više evropskih destinacija. Kako je ranije najavljeno iz kompanije, promotivna cijena prvih letova je 20 evra, a kasnije će ona zavisiti od okolnosti i vremena rezervisanja.

Duško Kovačević, direktor Aerodroma Banjaluka, kaže da su ovi letovi rezultat dugih pregovora, koji su uspješno završeni u martu ove godine.

„Veoma smo zainteresovani i za druge linije, a posebno prema Austriji i Švajcarskoj. Takođe bismo željeli otvoriti nove linije ka Njemačkoj i Švedskoj i pokušaćemo u narednom periodu pregovarati, s tim da moramo znati da je konačna odluka u rukama kompanije”, rekao je Kovačević. Dodao je da se želi pregovarati i s drugim kompanijama koje bi letjele iz Banjaluke te da Aerodrom ima sve potrebne uslove da ih servisira. Podsjetio je na procjenu „Ryanaira” da bi Banjaluka godišnje mogla putem ovog prevoznika imati oko 100.000 putnika, ali da neki nezavisni analitičari vjeruju da taj broj može preći i cifru od 120.000.

Iz ove avio-kompanije kažu da su zadovoljni ostvarenom saradnjom i da su zainteresovani za otvaranje novih linija ako se otvore mogućnosti.

„Iako ne razlažemo letove prema rutama, veoma smo zadovoljni ukupnim interesovanjem i rekordnim brojem ranih rezervacija”, rekli su u toj kompaniji.

Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, rekao je da će početak saobraćanja biti veoma značajan, te da očekuje povećanje broja destinacija, kao i zainteresovanost drugih avio-operatera za uspostavljanje linija sa banjalučkog aerodroma.

„To nije konačno i očekujem da će postojati veliko interesovanje putnika, poslovnih ljudi, naših radnika u inostranstvu i turista i da će broj destinacija biti proširen. Poslije 'Ryanaira' javile su se još neke kompanije koje su iskazale interesovanje za saradnju”, rekao je Trninić. On je dodao da je još rano govoriti o tome koji će biti intenzitet po ljetnom rasporedu.

„Najprije moramo ispuniti određene uslove. Kada smo krenuli u ovu priču, odlučili smo da modernizujemo naš aerodrom kako bi mogao da zadovolji uslove za međunarodni aerodrom. Jedan od uslova bio je da bude omogućen nalet s obje strane aerodroma, kontaktirali smo sa našom kontrolom leta i napravili plan da budu ispunjeni i ti uslovi”, istakao je Trninić. Podsjetio je da je Vlada odobrila kredit od sedam miliona maraka i da je taj novac uložen u osposobljavanje pristanišne zgrade, kapaciteta za prijem putnika, kargo objekta i opreme kao što su cisterne za gorivo, vatrogasno vozilo i linije za pregled tereta.

Inače, „Ryanair” je nedavno naručio 25 novih aviona boing 737 za tri milijarde dolara. Nabavka je dio plana kompanije da broj putnika sa 129 miliona u 2017. poveća na 200 miliona do 2024. godine. Istaknuto je da će prvi avioni iz ove serije poletjeti u proljeće 2019, a imaće po 197 sjedišta, što je za osam više u odnosu na prethodnu seriju aviona boing. „Ryanair” je najveći niskobudžetni avio-operater u Evropi, a u floti ima oko 430 aviona.
C_A_B_O
28. октобар 2018. у 18.47
Ja sa' će mUUUje i UUUje da klicu ircima...Jab' se STDIJJO da Hletim tom kompaniJom. Laži ,otkazivanje, alternativni Hajrodromi.. pa ti SLEHTI sJutrima Hutuzlu

Ziv BIJO i TIM se NE VOZIJO!
anonima
(Stranac)
03. новембар 2018. у 07.04
Nema ti druge Savo neg' da traktorom IMT Rakovica ides u Evropu. Srpsko je to bolan bre, jes' da ne leti al' može na svaku njivu da sleti.
@nonima
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.