Дискусије : Књижевност

 Коментар
РАДНИК У ПОЉУ
Tanjuska-c
(na)
23. март 2020. у 20.54

РАДНИК У ПОЉУ

Радник В. Ж. ради пољу скоро целе године.
Ово лето је било суво и сушно а В. Ж. залива њиве сваки дан. Не памте га као доброг ђака али В. Ж. чита књиге у паузама.

Када залива њиву, кукуруз израсте у шуму. Сваки дан за доручак понесе килограм воћа а за ручак теглу муслија. Сам га прави, помеша
разне житарице, лешнике, бадеме, суво грожђе. За сваки случај понесе и један интегрални кекс. Сваки дан када поједе ручак , после 3 сата мисли на тај кекс.
И сети се да је једва смршао и да већ 50 дана наводњава и 50 дана мисли како да смаже тај кеск.
Машинама за наводњавање наденуо је име Белка и Стрелка. Дал што није крштен, ил што не иде у цркву, можда што није био у Савезу комуниста и што не гласа за
садашње политичаре В. Ж . стално има проблема са Белком и Стрелком. Гуме, редуктори, кардани и опет гуме.

У дворишу В. Ж. расту разне биљке . Албиција ( кинеска мимоза) , смоква, јоста ( настала укрштањем црне рибизле и огрозда )

Болује од Калигинеколофобије . Народски плаши се лепих жена. Воли Тибетанску мудорст па стално понавља, једи пола, ходај дупло смеј се троструко и воли неограничено.

Ради сваке године повећу башту на свом имању. Негде је прочитао да у земљи постоји природни антидепресив, Mycobacterium vaccae. Људи је удишу док раде баштенске послове.
Зато В. Ж. стално има блатњаве руке.
Када је био мали бојао се пијаних људи али сада када види себе зна да није био у праву.

В. Ж обожава животиње и као магнет привлачи разне. Зечеве, патке , срне, фазане, сове, псе и мачке. Морке су му мрске јер га буде пре звона.

Пси Добрица и Злоћко воле њиву више о њега. Ваљају се по браздама , јуре по кукурузу и сакривају по ободима оближњег багремара.

В.Ж није асоцијалан али је лењ да иде међу људе. Напорни су му и тешки, компликовани и досадни.
Понавља сваки дан мудрост индијских филозофа, туга даје дубину, срећа висину. Туга има корење, срећа гране. Туга је корење које иде надоле, срећа је као дрво које иде ка Небу. Како дрво
иде у висну тако корење иде у дубину. Како год све је у сразмери. А код нас каже В. Ж. коренови се не спушатју а крошње никако да се разгранају. Ипак стиже пролеће сигуран је В.Ж.

Видре се држе за руке док спавају плутајући по води, како их вода не би однела. Можда би и људи требали тако. Ко видре, да се држе за руке док спавају.
Сви прави мушакрци оду једном на пијацу, купе све погрешно и безвезе а он немам храбрости ни тај једини пут да оде.
В. Ж. не конзумира дрогу али кад почне да тамани кикирики осећа се као зависник. Магнет је и за залутале псе
В. Ж. спашава мачке са дрвећа, не воли неухрањене манекенке па пропагира да буду заобљене, сади поврће у башти . Мачку зове госпођица, она сваки дан дође на кров гараже и нервира Добрицу и Злоћка.
В. Ж. не пеца рибу јер рибу то боли. Он само сиђе и медитира гледајући у воду. Са рукама пуних водених коњица. Не воли да се слика телефоном јер неће да оболи од селфититиса.
В. Ж као у филмовима, све може, све зна али га нико не шљиви. Дал што је радник ил што је сељак.

Или што хоће и Месец да наводњава.
niger
27. март 2020. у 11.31
seljaci su najbolji zna se.. ali vole žene..znaju ..crni seljaci pogotovo..a ne kao taj nesretnik
damijan
(primenjeni matematicar)
01. април 2020. у 02.02
To nam je jedini izbor Matori.
Koncept sekularne države sa ogromnim gradovima,gde jedni drugima gazimo po glavi,konzumiramo dobro izreklamirane otrove I igre na sreću se pokazao pogresnim.Stvorio je prepametnog ali mekanog coveka kojeg može I najmanji povetarac da oduva.Mora da postoji ravnoteza Sela I grada,prirode I betona,duha I tela.Inače nam se crno piše.
MC_
(Bihilist)
03. април 2020. у 06.48
Odlicna
Tanjuska-c
(na)
04. април 2020. у 15.00
не пише се само о онима који знају са женама
niger
16. април 2020. у 07.35
oni koji znaju imaju druge benefite..a to su posebni resursi
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.