Дискусије : Књижевност

 Коментар
Možda je to samo san
Shirley
30. октобар 2013. у 05.25
-Izgorelog niko ne zapali-.

Probudih se sa tim stihom na usnama, sve sam ga okretala i ponavljala k'o mantru ne bih li se sjetila ciji je stih i kako ide dalje ali A A, ni makac. Pokusala sam da ga povezem sa snovima ili sa knjigom Zarka Lausevica koju juče procitah, nije ni to.

Boli me srce. Po sred srca igla. Vade mi krv iz srce. Ko? Ne znam. Boli. Gledam u onu debelu iglu i razmišljam kako je meso prihvatilo kao najrođeniju i da će biti teško izvuci je. Boli. Stric stoji iznad mene. Gleda iglu, izbjegava da pogleda u mene. Želi da pomogne. Ne želi da vidim njegov strah i njegovu bol. On je najjači. Mentalno. Najbolji. Najblizi. Njemu vjerujem i zato on treba da mi izvuce iglu. Govori da će je izvuci naglo da traje krace i manje boli. Boli i dalje jer mu je teško da se nakani da to uradi. Traje vjecnost. Vadi iglu i gleda me u oci. Moli me pogledom da mu oprostim sto je nije tako brzo izvukao. Što se zalijepila i odomaćila u srcu. Sto boli. Moli i zali me. Boli ga vise n'o mene. Gledam ga i ocima pravim kez za mrdanje usana nemam dovoljno snage. Govorim oprosteno, govorim hvala, pokusavam da kažem da me ne boli...Igla je izvadjena...olaksanje...Čujem komentare iz daljine: -A Boga mi je bila debela-. Budim se.

E moj Jesenjine...
Izgorelog niko ne zapali.
crncuga
30. октобар 2013. у 05.37

Odustao sam od ubacivanje jedne ljubavne pesme samo da ispostujem pricu (opasku?) o igli koju procitah gore.

Odmah da ti izdrndani cncuga kaže: ako zanemarim Jesenjina kome ovde nije mesto (patetika ne ide sa metaforom!) odlomak ili šta već je - zanimljiv. Ekspresivan. A ekspresija je deo moje genetike.

Ne znam(o) kakve je igla u pitanju. Ni bilo šta drugo o tebi i uzroku. Dovoljno je da boli i da je teško izvaditi (meso je gore od duha - teško se otvara). Znaci, jedna hvale vredna opaska o bolu.
Shirley
30. октобар 2013. у 06.04
Dankisen, primljeno k' znanju.
agaton
31. октобар 2013. у 05.48

ovaj odlomcic ipak treba doraditi i napraviti pricu. bey sumnje.
Shirley
31. октобар 2013. у 14.33
Ovo nije odlomcic već prica, kakva takva.
damijan
(primenjeni matematicar)
01. новембар 2013. у 13.44
Slika bez rama

Kroz perivoj kamenog vrta,
Cigance nosi 'lebac taz.

Na prozorskom oknu ,vrelim dahom cvetove crta;
ONA...S druge strane on:severac-mraz.
ShinyBoots_OfLeather
03. новембар 2013. у 14.02
Nije mi jasno šta sve spada u ovu „kakvu takvu” pricu? I onaj prvi pasus? Dva puta se budis ili jednom? Znaš li ili ne znaš da je Jesenjin autor stiha?
Shirley
04. новембар 2013. у 10.40
Spada druga recenica i pretposljednja riječ. I sok „Hello”.
ShinyBoots_OfLeather
04. новембар 2013. у 11.00
Sok „Hello”? Recenice pod rednim brojem? Previse suptilan humor za moju prostu dusu.
Ja slabo inače shvatam, posebno ovako maglovite tekstove - koji su, normalno, upravo radi toga odlicni. Eh u kakvim oblacima bi ti tek bio kraj da predjes s kakvih-takvih „prica” na prave..
crncuga
05. новембар 2013. у 04.24

Širli, gde ti je naredni tekst?! Nemoj da prelazim u belce!
ShinyBoots_OfLeather
05. новембар 2013. у 04.43
Vidi, pa ti si licemjercina i po, he he. Trazis da se govori sve u lice, a ovdje dolazis kao prva pomoć ;)
Shou. Pazi, niko malo ne napada, ozbiljno sam tražila pojasnjenje, ali eto, ona se nešto gicnula pa shiba neku lokalnu ironiju.
Ajmo ajmo, evo ja ću ubuduce kao zalivena što se tebe tiče. Daj sljedeci tekst radi ovih s dobrim ukusom, rep ili kakva-takva prica, svejedno.. samo da bude bogata suptilnim metaforama kao ova igla u srcu. Može i neki koktel sa onim gigantom Lausevicem (ako je dobar kao sto su mu i uloge.. ) da osvane na usnama kao Jesenjin.

Shirley
05. новембар 2013. у 04.56
Lakopo gospoJa,

Salim se kao sto pišem...sto znaci nevažno je l' ti jasno ili nije.
ShinyBoots_OfLeather
05. новембар 2013. у 04.58
Ne znam šta mi je milije, tvoj shatrovacki ili da mi odgovaras iako ti je nevažno - prava si mangupica, nema šta.
Shirley
05. новембар 2013. у 05.10
Vjerovatno moj satrovacki ;)
ShinyBoots_OfLeather
05. новембар 2013. у 05.22
Da, bezuspjesno te pokusavam oponasati, jednostavno mi ne stoji. A ni vjestacka lezernost mi ne stoji, pa to ti je. Ja kad sam bijesna, ili u PMS, palim i zarim - sto bi Bleki rekao, pljujem krv na sve strane, hehe. Ne mogu ja drugacije, nisam izucila te shmizla skole.. možda zato što mi je ta poza nekako uvijek bila odvratna, „na pola puta selo-grad”.

Demi, stajo u rumi.
Shirley
05. новембар 2013. у 05.45
Nisi ti kriva sto si super.
ShinyBoots_OfLeather
05. новембар 2013. у 06.05
Pa nisam kriva ni zbog toga sto me ti dozivljavas kao „super”. Kad je već tako, o zašto mi onda stalno majstorski spustas, jadna? Zašto me podiebavas?
Nasijecas, kratko ali ubitačno?
Kakve su ovo majstorske antiteze? Neizdrzivo je.
Nadam se da si pridrzala autorska prava na tu intelektualnu svojinu, da ti sutradan ne osvane misao kao grafit na nekoj zaiebanoj zemunskoj skoli.
Dosta si me rasturala i brukala ovdje, sad stvarno odoh.. sve sam mislila lako ću ja s njom, hoćeš vraga, danasnja djeca se s vakultetima radjaju.

Shirley
05. новембар 2013. у 06.26
Tebe ili tuce muž ili ga nemas, nema treće
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.