Дискусије : Философија

 Коментар
Kada sanjam
CAHJAP
09. мај 2020. у 04.52
Najrealniji svet dozivljavam kada sanjam, jedinstven, bez korupcije, laži, izvrtanja, zavrtanja, laznog predstavljanja i izmišljanja. Danas sve se pretvorilo u splacine, zamesano i izmesano da se vise ništa ne prepoznaje. Covek doveden do zablude a ego izdignut do nebesa. Mnogi se prave da sve znaju a ustvari neznaju ništa. Mnogi misle da su silni i veliki a ne vide koliko su mali i beznacajni. Pastiri gluplji od ovaca a ovce naivne izabrale glupog pastira pa ispadaju gluplji od pastira jer ih pastir još vise zaglupeo svojim glupostima. Najlepse je sanjati u ovim vremenima. 

Dovla1
14. мај 2020. у 14.54
Sve je to tako kako pišes,ali nije filozofski nad tim previse očajavati i videti sve crno. Nije da treba biti ravnodusan i okretati glavu od toga, glumiti da to ne vidimo ili stvarno ne videti,ali mudro je prema tome imati jednu vrstu ravnodusnosti.
CAHJAP
15. мај 2020. у 04.28
Tačno da nije sve tako crno. Ja verujem da sve kad tad slegne na svoje pravo mesto u prostoru i vremenu u kome živimo. Ivakva vremena predstavljaju izazov i iskusenje. Neki će potonuti u dublju tamu a drugi će u toj tamu pronaći svetlost. Za sada, dok svet stagnira na istom, dok neki lupaju u serpe a drugi prodaju muda za bubrege, ja volim da sanjam dok spavam i da mastam kad sam budan. Svako dobro Dovla...
Dovla1
16. мај 2020. у 02.28
Ako je mlad covek pesimista, to ne valja bas. Mladom coveku zivot pruza dosta radosti, onih ovozemaljskih jer su tada culna osecanja jaka. Istorija je dokazala da ta culna prirodna osecanja kod ljudi,da su mnogo jača ne samo u mladosti već generalno da su jača od onih duhovnih,od mudrosti koja treba coveku da donosi radost kad ostari.
To se vidi i po tome da ljubavi mnogo ima vise dok je covek mlad,a zapravo ta ljubav dolazi od prirode nagona za razmnozavanjem.Pošto je to ipak samo nagonska stvar,ona nestaje sa staroscu.
Mladima najviše smeta nemastina, siromastvo,a kada ostare,pa ako postanu i bogati, vecina njih bi dali sve steceno bogatstvo samo da mogu ponovo biti mladi. Mladost je sama po sebi sreća i bogatstvo.
U starosti coveku dolaze mnoge nevolje, ne samo sto onemoca,već mu slabe i strasti,slabi nagon, dolaze bolesti. Pa ipak u starosti dobija i neke kvalitete,iskustvo,mudrost,i sve je to opet razlog da ne bude previse pesimista.Najvaznije je biti sto vise nezavisan, nezavisan od zelja, posedovanja.Bas kao sto kaže u Bibliji- ko se svega odrekne, sve će dobiti.
Uvek su bila teska vremena, na svoj način, nekada ovako,nekad onako,ali uvek problemi.I ja sam malo vise pesimista posle ovog virusa i svih manipulacija u vezi njega. Ali sve je to logicno i posledica prethodnih ljudskih posrnuca.
Sveti Justin Popovic je jednom rekao da je svet doziveo tri velika pada:pad Adamov, pad Judin i pad pape.A zapravo je to veliki pad celog covecanstva.
Qlex
(HAKUNA MATATA)
22. јул 2020. у 14.05
Mora da se cuvamo i gotovo
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.