Дискусије : Београд

 Коментар
Косово и Метохија
Denis_Prtenjaca
26. октобар 2012. у 21.43
Данас читам како се у згради председништва два сата разговарало о некаквој платформи за Косово тј. за предстојеће преговоре са Приштином.

Наводно та платформа је проглашена државном тајном, а једино што се успело сазнати је то да су два кључна принципа платформе очување државних и националних интереса и наставак тзв. европског пута Србије.

Ништа ту неби било чудно да се ова два принципа међусобно не искључују с обзиром да су европске интеграције Србије условљене одузимањем суверенитета и територијалног интегритета над територијом Косова. Подсетимо у последњем документу који је ЕУ доставила Србији она отворено тражи да Србија призна територијални интегритет Косова.

Шта је по вама решење? Да ли преговоре са Приштином треба вратити под окриље УН-а?

Да се Србија окрене свом развоју и својим ресурсима? Да се окренемо традиционалим пријатељским земљама Русији, Кини, и онима који постују територијални интегритет и суверенитет Србије?

Да не журимо с преговорима него да чекамо повољан историјски тренутак у којем ће услови за решење косовских проблема бити најповољнији наше националне интересе?

Каква су ваша размишљања на ову тему?
JV
(...)
28. октобар 2012. у 09.40
Kada se spomene Kosovo, jedna misao koja mi se stalno ponavlja je koliko je samo nepravedno da smo i neko sa Kosova i ja, gradjani iste države, a da se naše stvarnosti i zivoti toliko razlikuju.
JV
(...)
28. октобар 2012. у 09.43
Sto ova sadasnja situacija sve duže traje, čini mi se da jedino rešenje podeliti Kosovo, a Metohiju, naravno, zadrzati u potpunosti.
Zna li neko kuda se sve ona prostire?
Denis_Prtenjaca
29. октобар 2012. у 11.17

Након срамног сусрета премијера Дачића са Тачијем када су се пријатељски руковали на помолу је још један издајнички чин нове власти.

Сутра би Београд требао угостити Хилари Клинтон и Кетрин Ештон око наводних преговора о Косову.

Клинтонова је већ раније изјавила приликом последње посете Приштини да се о статусу, суверенитету, и територијалном интегритету Косова не може расправљати те је њен став по том питању децидан и врло јасан.

Став Клинтонове је и званични став ЕУ, тако да ако желимо да очувамо суверенитет над јужном српском покрајином под хитно морамо вратити преговоре под окриље Уједињених Нација истичући резолуцију 1244 јер смо у овим садашњим преговорима у којима посредују Клинтонова, ЕУ, и Америка унапред осуђени на неуспех, а сваки вид договора у тим преговорима је прављење уступака ка независности Косова.
Dr_Grle
29. октобар 2012. у 14.51
J.V,
pod podelom KIM se podrazumeva:
-da severni deo KIM (koji je uz granicu sa Srbijom) pripadne Srbiji, a to ti je otprilike 10-15% od KIM, a tih istih 15% je ekvivalentan celokupnoj geografskoj kvadraturi KIM -km2 u okviru Države Srbije, koji su nam oteli anglosaxonski gusari.



Dr_Grle
29. октобар 2012. у 15.00
..sto dalje znaci, da se i Seselj sa bivšem sefom Ivicom Dacicem uz
blagoslov Borisa Tadica slozio na podelu KIM, u gore procentualnom odnosu.
Znaci izdaja (trio la-kampanela)od SRS-DS-SPS!!!

p.s..
Ipak mislim da će sva ta ujudurma (zamesena od SRS_DS_SPS)..morati da prođe kroz referendum!
JV
(...)
31. октобар 2012. у 10.02
Jeste, oteli su nam, ali ne zato što vole siptare nego zarad svoje ekonomske dobiti, kako dosadasnje tako i buduce. Vise vole da diluju sa poslusnima (u ovom slučaju siptarima) a mi, umesto da podbadamo siptare da izgledaju kao da svakog momenta mogu da izmaknu kontroli, mi uopste ni nemamo taktiku protiv znatno nadmocnijeg neprijatelja.

Strateska prednost u odnosu na Rusiju i Azijski kontinent, koju dobijaju Kosovom takođe ne treba biti zanemarena. Nije slučajno da su ameri i rusi, ukrstili koplja bas oko Pristinskog aerodroma.
JV
(...)
31. октобар 2012. у 10.06
Dr_Grle, nisi uzeo u obzir da su svi nabrojani politicari a ne vojskovodje, a to su dva potpuno razlicita 'radna mesta'. Nisu svi kao Tito.
steks
31. октобар 2012. у 14.42
JV
nisi uzeo u obzir da su svi nabrojani politicari
-----------------------------------------------------------------------

Čak i to su silom prilika i ničim izazvani, a inače su najobičniji politikanti.
Efemeris
03. новембар 2012. у 22.57
test
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.