Дискусије : Бизнис

 Коментар
ISIL je čedo Džordža Buša mlađeg!
lucky_luke
(Genije)
26. јануар 2015. у 11.00
JEDINI ZAPADNI NOVINAR KOJI JE BORAVIO NA TERITORIJI KOJU DRŽE DŽIHADISTI
(VIDEO) NEMAČKI NOVINAR KOJI JE BIO 10 DANA U KALIFATU: ISIL je čedo Džordža Buša mlađeg!

PLANETA16:15, 26.01.2015.editirano: 16:15, 26.01.2015.

Pošalji e-mail
Odštampaj tekst
Ta organizacija je čedo Džordža V. Buša. A nasilje s kojim smo sad suočeni samo je posledica ili bumerang efekat naših sopstvenih ratova, kaže Jirgen Todenhefer
ISIL, Foto Printscreen yt
ISIL (Foto: Printscreen YouTube)
Ne propustite...
(VIDEO) NEMAČKI NOVINAR BIO 10 DANA U KALIFATU: Zapad i ne sluti koliko je ISIL opasan!
BERLIN - Ugledni nemački novinar i pisac Jirgen Todenhefer (74), prvi je zapadni novinar kom su džihadisti Islamske države omogućili da boravi na teritoriji koju kontrolišu, sada kaže da je ISIL „dete američkog predsednika Džordža Buša juniora, izveštava Juronjuz.

”#ISIL is the baby of George W Bush„ - German journalist and author Jürgen Todenhöfer http://t.co/kUdkqeTTgC
— euronews (@euronews) January 19, 2015
Todenhefer, koji je o boravku u kalifatu objavio reportažu ”10 dana u ISIL„, kazao je u intervjuu za Juronjuz da su terorizam i nasilje posledica ratova koje je započeo Zapad.

”Poslednjih 200 godina nijedna arapska zemlja nije napala Zapad. Mi smo ti koji moramo da objasnimo zašto smo vodili ratove u Avganistanu, Iraku i Libiji. I ako tražimo razlog zbog kojeg je nastala ta užasna organizacija ISIL, moramo da pogledamo šta smo mi radili. ISIL je osnovan nekoliko sedmica posle napada na Irak, koji su predvodile SAD. Ta organizacija je čedo Džordža V. Buša. A nasilje s kojim smo sad suočeni samo je posledica ili bumerang efekat naših sopstvenih ratova„, kaže Todenhefer.

ISIL je čedo Džordža Buša mlađeg, kaže Jirgen Todenhefer, jedini zapadni novinar koji je ušao na teritoriju ISIL (Foto: AP)
ISIL je čedo Džordža Buša mlađeg, kaže Jirgen Todenhefer, jedini zapadni novinar koji je ušao na teritoriju ISIL (Foto: AP)
Na pitanje šta ga je najviše iznenadilo tokom boravka na teritoriji koju kontroliše ISIL, Todenhefer je odgovorio:

”Ta organizacija je mnogo jača nego što naši političari, Zapadni političari, veruju. Mi nemamo strategiju protiv ISiL jer ako bombardujete grad u kojem je samo 5.000 džihadista, ubićete hiljade civila, a to će izazvati nov terorizam i neće poraziti ISIL.„

Jirgen Todenhefer (levo) i nemački džihadista Kristijan Emde (desno) u Mosulu, kojm gazduje ISIL (Foto: Printscreen YouTube)
Jirgen Todenhefer (levo) i nemački džihadista Kristijan Emde (desno) u Mosulu, kojm gazduje ISIL (Foto: Printscreen YouTube)
Zamoljen da prokomentariše negativne komentare na to što nije bio oštriji prema nemačkom džihadisti Kristijanu Emdeu, koji se bori na strani ISIL i s kojim je napravio 13 minuta dug intervju, Todenhefer kaže da je više puta rekao da nije važno šta on lično misli o ISIL.

”Moj sud o ISIL je strašan. Ali, bilo mi je važno da saznam šta ISIL misli. I svakom novinaru koji misli da bi bio drčniji u lavljoj jazbini mogu da obećam da uđu u kalifat i popričaju sa vođama ISIL„, zaključio je Todenhefer.

Pogledajte i sami reportažu Juronjuza:

http://www.youtube.com/watch?v=8zqBm24WdvU
OPTAK
26. јун 2016. у 01.20
Vrlo uverljivo, da da, a dokaza nigde. Najviše ko je znao o njima,
to su Hitlari I njen podcinjeni pok. ambassador u Libiji (zapamti,
tamo je bio početak, a ne u Iraku), da je taj ambassador zziv, Hitlari
bi sada camila u naradzastoj uniformi iz jednog dela, mozzda čak u Gvantanamu
sa ostalim teroristima)! Odjednom je nestalo preko 830 miliona zelenih
novcanica uz 4 zivota u ambasadi u Tripoliju! Kako to objašnjava buduca
vam predsednica Gosn, Dzonsone!?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.