Дискусије : Родитељи

 Коментар
Deca.
lisabutterflay
07. август 2019. у 17.10
Sto su nam deca sve vise nesrecna i depresivna ?
Marija-19
24. септембар 2019. у 11.21
Zato što imaju telefone i računare, a nemaju dovoljno pažnje, uglavnom.
revizor
(pilot)
22. мај 2020. у 20.59

Nezasite strasti i nesvete zelje prenose se na mlade. – Oba roditelja prenose vlastite karakteristike, mentalne i fiziĉke, sklonosti i strasti, na svoju djecu... Oni koji piju alkohol i korisnici duvana mogu prenijeti, i prenose, svoje nezasite strasti, svoju uspaljenu krv i nadrazene nerve, na svoju djecu. Razvratnici ĉesto zavještavaju svoje nesvete zelje, a ĉak i odvratne bolesti, kao nasledje svom potomstvu. I kako djeca imaju manje sile da odbiju iskušenja nego su imali njihovi roditelji, tendencija pada svakog naraštaja sve je veća.

Po pravilu, svaki neumjeren ĉovjek koji odgaja djecu prenosi svoje sklonosti i zle zelje svom potomstvu.

Roditelji... popuštanjem jaĉaju svoje zivotinjske strasti. I kad se one uĉvrste, moralne i intelektualne sposobnosti slabe. Duhovno se pretvara u brutalno, zivotinjsko. Djeca se radjaju sa veoma razvijenim zivotinjskim sklonostima, dobijaju roditeljski vlastiti peĉat karaktera... Moć mozga je oslabljena, a memorija oštećena... Grijesi roditelja pokazaće se na njihovoj djeci zato što su im dali peĉat sopstvenih poriva i strasti.

Sotona nastoji da unizi umove onih koji se sjedinjuju u braku, kako bi utisnuo svoje vlastito mrsko obliĉje na njihovu djecu...

On znatno lakše moţe oblikovati njihovo potomstvo nego je mogao roditelje, jer može tako kontrolisati umove roditelja da kroz njih utisne vlastiti peĉat karaktera njihovoj djeci. Tako se mnogo djece raĊa sa zivotinjskim strastima kojima uveliko robuju dok su moralne sposobnosti vrlo slabo razvijene.

Roditelji daju djeci vlastiti peĉat karaktera; i ako su neke crte nepravilno razvijene kod jednog djeteta, a drugo otkriva razliĉite faze karaktera koje su neprijatne, KO TREBA BITI STRPLJIVIJI, UZDRZANIJI I LJUBAZNIJI OD RODITELJA?

Ko da bude ozbiljan kao oni u kultivisanju dragocjenih blagodati karaktera KOD SVOJE DJECE OTKRIVENIH U HRISTU ISUSU?

Majke ni upola ne cijene svoje privilegije i mogućnosti. One izgleda ne shvataju da mogu u najvećem smislu biti misionari, Bozji saradnici u pomaganju djeci da izgrade skladan karakter. To je veliko breme zadatka koji im je dao Bog. Majka je Bozji posrednik u hristijanizaciji svoje porodice.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.