Дискусије : Родитељи

 Коментар
Kad su se roditelji rastajali, objava posle 45god
KaJ_Kolja
16. децембар 2012. у 23.00

Da - ovo je prva objava ove pesme i to posle 45-46 godina njenog postojanja.

Znam k`o sada.. mada sam te 1966-e imao samo 12 godina. Otac je dobio odobrenje na odlazak na privr. rad. u Nemacku. On i mama su se radovali, a i ja sa njima toliko koliko sam razumeo sve njihove planove i oceva obecanja, koji su -svakakobili- sve i samo u superlativu.

Otac je otisao. Prvo pismo i uglavnom zaljenje na nesnalazenje u tudjem svetu.. kaže teško je bez prijatelja, a ne rece bez porodice i prijatelja.

Iz bilo kojih razloga, obecanja su izostala u velikom obimu, prosto za ne poverovati. 2 godine kasnije ću i ja poći kod oca u isti nemacki grad OPASANIM 'POLITICKIM SARMOM', ali cca godinu dana pre moga odlaska sam napisao ovu pesmu... eto, objava sada kad su moje DVE unuke čak po 17 godina.

Da li sam krio ovu pesmu od ili zbog izvesnog nivoa svesti ili samo zbog toga da prikrijem istinu i iskrenost ljudske (majcine, pa i moje) patnje, NIJE UOPSTE VAžNO.

(pesma tadasnjeg 13-ogodisnjaka)

DECAKOV
OčAJ

Proplakao decak mali,
Piše pismo svome tati,
zar ti ode bez povratka,
vrati nam se, tata, vrati.

Bejah mali kada si is`o
Majci dade obecanja,
da će zivot lepsi biti,
da neće biti uzdisaja.

Al` majka uzdise, pati, ceka,
želi zagrliti tebe tata,
pogled baca popout munje
kad zaskripe nasa vrata.

Da li sad' drugog sina,
mazis na svome krilu,
pa zaboravi na prvenca,
i porodicu svoju milu.

Dok majcica tiho cvili
svijem joj se oko skuta,
doce tata, tjesi mene
dok joj suza negde
u daljine odluta.
KaJ_Kolja...
LeaDiKaprio
(shumska)
19. децембар 2012. у 04.06
U mojoj skoli je bilo dosta dece ciji su roditelji bili u Austriji ili Nemackoj. Ili samo otac ili i otac i majka a decu su podizali baba i deda.

Tu se ne zna šta je gore. Naročito od kada sam sama majka ne mogu ni da zamislim da moju decu odgaja neko drugi sem mene. Teško mi je ispratiti na ekskurziju a kamo li da žive odvojeno u drugoj zemlji i da se vidjamo samo o praznicima.

U slučajevima kada je otac odlazio retko se kad vracao. Pare su i dalje stizale ali otac sve manje i manje. Buduci da se radi o muzu i ženi „u najboljim godinama” - *bes ti takav zivot. Ni da se zenis sa drugom/drugim ni da se svaleras.

Zajednicki zivot nema cenu.
cile
14. јануар 2013. у 00.17
Sto bi se reklo „Nit' me glodje, nit'e drugom daje ”:-))
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.