Дискусије : Родитељи

 Коментар
Da li treba decu uciti da se biju?
21. јун 2012. у 13.03
Imam decaka od tri godine. Ponekad kada izadjemo u park pojavice se dete koje je mnogo starije i vece od njega. U zaru igre desi se da to veliko dete pocne da gura i udara mog sina. Ja se trudim da u tim situacijama vaspitavam svoje dete tako da iskljucivo sa njim razgovaram da ne treba udarati drugu decu. Na zalost, to starije dete juče nije htelo da prestane da juri i maltretira mog sina a njegov otac nije ništa radio da spreči takvo ponasanje. Pokupio sam sina i otisao iz parka. Pošto ja neću uvek biti oko njega razmišljam da li treba dete nauciti da se brani i vaspitati da ne koristi to da bi nasrtao na drugu decu?
PustaZelja
(i posle mene - ja)
21. јун 2012. у 21.52
Trebao si i tom starijem djecaku da skrenes paznju. A posle i njegovom ocu.

Ja znam kakva su mi djeca i znam da nikada prve ne zadirkuju, ne otimaju, ne tuku. Ovu mladju kako stvari stoje neću ni morati izgleda uciti da vrati jer ona momentalno vraca. Ova starija je drugacija po prirodi, i njoj sam bas morala da pricam i pricam da treba da se brani. Sad i ona odalami nekog ako je prvi dira. Ja sa tim nemam problema. Tucu ne treba da pocinju, ali slobodno mogu da je zavrse što se mene tiče.

Mislim da ako dijete stalno ucis da se sklanja, postace prosto magnet za harambase i nasilnike i čitav zivot će morati da se bori s tim stvarima.
zvezda
23. јун 2012. у 10.59
Slazem se sa Zeljom,mislim da si trebao odmah starijem djecaku skrenuti paznju da to nije lijepo,odnosno njegovom ocu.Ja svojima stalno trubim da nikada ne pocinju prvi kavgu i zadirkivanja al treba da se brane i to odmah na prvu.Moj muž jednom u sali rece; ne tucite se nikada prvi al´ako neko ruku na vas prvi stavi odmah mu je otkinite:)) Inače nevolim da glumim sudiju kada se djeca međusobno pokockaju al ponekad se mora na vrijeme reagovati.Moj stariji sin je inače povuceniji i izbjegava sukobe,dok je bio manji uvijek se sklanjao jadnicak i od mladje djece,dok ovaj drugi odmah pokaze zube,nema kod njega puno price:)) tako da sam mišljenja da im treba pokazati kada i kako da se brane.pozz
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
03. јул 2012. у 08.36
To dolazi pod obavezno u toku dogajanja deteta. Kod nas je isti slučaj, mada će se to vremenom promeniti kad podje u skolu. Nas stariji se „istrese” nad nama, al' kad su druga deca u pitanju tu se povlaci, mada smo i mi uvek pricali da druge ne sme udarati prvi, itd...
Mladji je drugaciji. On iako 2 godine mladji od starijeg već se brani (ujeda i udara), gura, dere, ne da igracku ako je spor oko iste, i mislim da tu neće biti problema sa „one tebe ti njega”.
Narav mi nije takva da prvi zapocinjem, pa tako to prenosim i na dete, al' u sustini mi je draže da moj prvi udari nego drugi. Samo je teško detetu da rezonuje takve stvari, udari prvi, a posle dobije kritiku od vas, sto i jeste konfuzno za dete.:)

kolac
19. јул 2012. у 12.33
Roditelji i jesu odgovorni za ponasanje svoje djece,na prvom mjestu je vaspitanje,znaci kako ga naucis takav će biti.Ja sam lično slusala i gledala kako se pojedini roditelji smiju kad njihovo dijete udari ili otme igracku od komsijskog djeteta umjesto da ga nauce da mora pitati i ako mu drug neda onda to mora i postovati.Čak pojedini i sami uce djecu da udaraju ,pljuju,grizu i itd,sto je veoma ruzno ja bih sa takvim veoma brzo zavrsila ako je dijete nevaspitano ja bih tražila drugo drustvo za moju djecu te park je veliki nadjite neko bolje mjesto a tim bi rekla u lice da su nevaspitani.
MAKPO
(косингас)
20. септембар 2012. у 19.49
Starijoj smo govorili i uvek govorimo, ako te ko udari prvi ti slobodno vrati.

A mladjoj ćemo morati (kako je pocelo) govoriti da ne udara prva ;o)

Pozdrav
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.