Дискусије : Навијачи

 Коментар
Pitam se..
Vuckiccc
(double Ds = dozivotni_delija)
09. август 2019. у 14.04
Da li se Marin kaje što se nije opredelio da igra za Srbiju, nego za Nemacku? Pogotovu sad kad igra za Zvezdu, gde je jedan od boljih.
U nasoj repki bi sigurno imao mesta...
TC-64
09. август 2019. у 14.49
Evo šta je o tome rekao njegov otac Ranko kada je dosao u posetu sinu na pripremamam u Austriji.

https://informer.rs/sport/c-zvezda/444107/nisam-mogao-izdam-dzaju-zbog-bicikla-kako-marko-marin-zavoleo-zve zdu-zašto-nije-igrao-srbiju-šta-njegovom-ocu-najveca-zelja

Koliko je bio težak period selidbe u Nemačku?

– Jeste, pred početak rata! Moja žena je medicinsnka sestra, a tada je postojao ugovor između Nemačke i Jugoslavije, počela je da uči jezik i spremali smo se da idemo tamo.

Da li je bilo šanse da Marko zaigra za Srbiju?

– To je bio proces… Zemlja u raspadu. Dok je bio jako mali nije se ni igrao fudbal, nego su bili ratovi. Bilo je normalno da igra za malđe selekcije Nemčake. Niko ga odavde nije ni elketirao, ni zvao, priznanje kvaliteta je bio poziv da obuče dres ‘elfa’.

Da li vam je žao što nije igrao za Srbiju?

– Kad je sazreo, digla se pompa, bio je najbolji mladi igrač Nemačke, dobijao je Fric Valter priznanja, medalje. Pritisak je to. Kad je dobijao pozive za reprezentaciju nije baš rado išao, prvo jer je u klubu bio zvezda, a u reprezentaciji kao mlad znao je da nije u prvoj ekipi. To mu je smetao, bio je nestrpljiv. Pritisak na selektora bio je da mora da igra. Možda ovo i nije trebalo da kažem, ali dobro..

Kako vam je bilo kada je 2010. godine na Mundijalu u Južnoj Africi ušao u igru protiv Srbije?

– Nisam bio tamo. Navijao sam za Nemačku samo kada Marko igra, kad je na klupi ili ne igra bio sa u kontri. Nije mi smetalo da Srbija pobedi, samo da on igra dobro.

---------------------------------------------------------

Jednostavno se tako desi. Kao i za one naše sto igraju za Sloveniju basket ili Arnautovica koji igra fudbal za Austriju itd.
To da si otisao u neku zemlju da živis kao klinac jer si pobegao od rata pa onda igras za tu zemlju kao Marin. Borjan ili Degenek to mogu da shvatim. Ali kada igras za Crnu Goru a nikakve veze s njom nemas,e to ne mogu da shvatim.
Vuckiccc
(double Ds = dozivotni_delija)
09. август 2019. у 16.11
informativno...hvala!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.