Дискусије : Историја

 Коментар
Nastanak glasa i slova M
Svetimir
14. март 2017. у 13.53
Uzmimo iz mora reci sa ovim glasom nekolicinu, jer bi bilo sasvim nemoguće, ovom prilikom, sve reci sa ovim glasom sada navoditi,uzmimo pr. radi ove reci;
Ima, imati, majka, misliti,molitva,mrtav, mlijeko, mrav,i tako dalje,
Laiku na prvi pogled izgleda sasvim nemoguće,povezati ovaj glas i slovo sa istovetnim iskustvenim elementima na osnovu kojih je tako davno nastao ovaj glas i tako davno oznaka za njega ili slovo.
No, da vidimo sami izgled slova, jer po onom zakonu da svako slovo srbice ili bukvice,odgovara grafickom izgledu koji je slika ili percepcija samog nastanka glasa.
Ako vidimo da se ovaj glas formira na početku nosne supljine jer zato i spada po svom formiranju u nosne ili nazalne.
Ako uzmemo da dve uspravne crte prestavljaju nosnu supljinu i na vrhu njih prelomljena linija koja prestavlja vibraciju ili treptaj vazduha koji izlazi prilikom izgovaranja glasa.
Dakle i svojim izgledom ovo slovo podržava način samog nastanka glasa.
A sada da potvrdimo i zakon da je ovaj glas prilikom nastanka bio reč,i da vidimo koji su iskustveni zajednicki elementi doveli do njegovog stvaranja i za koje je vezan prvobitno kao reč oznacivsi dati pojam za koji su ova iskustva vezana.

Podjimo od reci;IMA , to je reč koja oznacava da neko nešto poseduje ili ima,
Ako smo ranije dokazali da glas I prvobitno oznacava vreme, a glas A prvobitno obrt, iznenadjenje.
Glas M bi bilo nešto sto je sakriveno, i mi ne možemo znati šta neko ima dok neko to ne imenuje, stvar ili osobinu i sl. , knjigu, snagu pamet i tako dalje.
Uzmimo reci Misliti ili misao,
Ako vidimo na osnovu prethodnih objašnjenja da u reci misao I=vreme s= nešto sto povezuje jer smo tako i objasnili taj glas koji i sada ima ulogu veze u svim rečima i O , za koje smo rekli da prestavlja videokrug ili stvarnost koja nas okruzuje, pa šta bi onda bilo ovo M ,Ako nastojimo da mislimo to jeste da dokucimo i povezemo nešto u stvarnosti i vremenu.Cisto filozofsko pitanje za koje pretpostavljamo da postoji i da je i stvarnost i vreme sazdano od njega, Da je to neka metafizicka stvar,koja još nije postala fizicka i vidljiva.
Dakle nešto od čega je sve zazdano ovi danasnji bi rekli i jurili za njime da ga uhvate ,rekli bi da je to bozija čestica,pravili bi razne akceleratore, ali Bog nije po uzoru na bacvara ili grncara stvarao svet, kako oni misle da je bas to uhvatljivo, ili kako misle i ovi svestenici, da je Bog stvorio svet i coveka od praha i udahnuo mu duh i dusu,
Dakle sa glasom M je objašnjeno oznaceno nešto sa čim je sve sazdano,ali ipak za nasa čula i vidljivu stvarnost je neuhvatljivo i nesagledivo ali na osnovu iskustava saznajemo da postoji, da se transformise u materijalnu i ne materijalnu prirodu kao i da se ta priroda opet transformise u njega.
I gle cuda, gledao sam neku emisiju gde jedan Hercegovac Milos Kapor kod Nine Martinovic u emisiji KOSMO'S izlaze vrlo prihvatljivu teoriju o nastanku galaksija iz tamne mase i on te čestice koje cine tamnu masu naziva IMA česticama.Dakle i to opet vrlo orginalno,
Dakle ,sami jezik zahteva da se u njega uklapaju prihvatljive reci po svim parametrima, to je cudo Bozijeg stvaranja.
Dakle i sami glas i slovo M, bi bilo to cudo kojim je Bog stvorio svet ,oni dati Boziji zakoni po kojima se sve odvija.

Dalje ako uzmemo reč Majka, ako je A obrt, iznenadjenje, J potvrda , KA , ova dva slova da već ne objašnjavamo pojedinacno znace ka nečemu ,nešto što se primice ili dolazi, i ako je glas M ono sto smo već objasnili, kad se slože vektori svih ovih zajednickih iskustvenih elemenata vezanih za svako slovo ili glas, nije li majka ta koja donosi na svet novi zivot i nešto sto od nepoznatog i nevidljivog postaje stvarnost,
Isto je sa reci molitva, ne pokusavamo li kroz molitvu ili pak nekom i uspeva da preko tih cuda Bozijeg stvaranja naše misli skoncentrisemo u najjači snop i uputimo do Boga,

Da zakljucimo; I slovo i glas M i sada se potvrdjuje u svim rečima srpskog jezika gde se javlja sa onim iskustvenim zajednickim elementima koji oznacavaju nešto iz čega sve nastaje ili pak Način koji je cudo Bozijeg stvaranja.

Dakle ovim sam negde pri kraju objašnjenja nastanka svih glasova i slova, i na ocigledan način i na zakonima nastanka istih potvrdio da slova iz Vince ,Banjice, Krfa , Tropolja I DRUGIH PREKO 50 NALAZISTA , pripadaju iskljucivo proto Srbima stvaraocima, i da vise nema dileme cije će se to pismo od pre 8 hiljada godina zvati, kao i cije je pismo kojim su pisali Etrurscani ili kako su sebe zvali Rasani i nema dileme da su i oni bili proto Srbi.
Dakle ovim putem je na vrlo praktican naučan i ocigledan način oborena sva tlapnja koju iznosi ova zvanicna ili kvazi istorijska nauka, Za njihove tlapnje stvar je dovedena do neprelaznog zida i ovo je taj bedem preko kojega vise nikada neće moći tlapiti niti prosipati gluposti i lazne konstrukcije.

Ovim putem pozdrav upucujem Yugonu i svim onim koji dobronamerno prate ovo moje pisanje.



kos
(geom.)
15. март 2017. у 06.42
Dobro Dosao Svetimire !
Nije Jugon jedini koji Te postuje i nemoj da opet odes ako jedan od deset koji se javi ovde bude negativno raspoložen prema Tvome radu .
Tvoja analiza je nešto novo za mnogo onih koji čitaju Tvoje radove i moram reći da nikada u zivotu nisam ni pomislio da postoji neko ko se bavi tako dubokom analizom vezanom za Srpski jezik . Da imaš uticaja dokaz je da sam i sam sebe poceo propitivati o pojedinim rijecima ,njihovom smislu ,šta je to što ih povezuje ,(namjera ,smisao svrha).
Možda ja to nisam znao najbolje objasniti ali sam mislim jasan DOBRODOSAO !!!!!!

P.S.
Zna li neko gdje je institucija ,Gosp.Tabanac ,je li ziv i zdrav ,ima li ga igdje na mrezi ili ga je neka snasa sa ostrva u atlanskom okeanu toliko „zaokupila”i da mu poneka casa Poncha ne da da nam se bar na kratko javi .

Iskren pozdrav
yugon
(inzenjer)
18. март 2017. у 14.22
Велики поздрав за мога пријатеља и великог откровитеља!
Био сам мјесец дана у Ерцеговини и Србији и баш сам се распитивао код неких људи (лингвисте) их Ходбине за тебе, али нијесам имао успјеха да добијем неку ваљану информацију. М. Телебак одлично познаје правописни србски језик али мислим не улази у суштину.

„A sada da potvrdimo i zakon da je ovaj glas prilikom nastanka bio reč,i da vidimo koji su iskustveni zajednicki elementi doveli do njegovog stvaranja i za koje je vezan prvobitno kao reč oznacivsi dati pojam za koji su ova iskustva vezana.”
Недавно сам се дописивао са једном пријатељицом која активно прати твој рад и некако сам случано дошао до закључка, идући твојим трагом, да се србски гласови (ријечи) могу математички доказати. То јест да су настали по правилу, што доказује ваше закључке. Мада је то мени и раније било јасно јер ја имам „аналитички слкад уМа”.
Неколико гласова сам математички доказао (показао).
Е са пријатељицом смо размишљали како да ти се нађемо при руци јер је и она препознала Ваш рад. Није ни чудо јер је рођака Николе Тесле.
Она ми је рекла да је Миланковић објавио своју теорију „Kroz vasionu i vekove” објавио као писма некој жени.

„ on te čestice koje cine tamnu masu naziva IMA česticama.” ето опет наш Ерцеговац, је рекао праву ствар о тој теорији. Ја лично мислим да та теорија нема везе са мозгом. Исто као теорија Дарвина.
Поздрав за све!

mandalina
(vila)
11. мај 2017. у 16.34
Дубоки наклон за Светимира)))))

Кос и Југон, поздрава пуно!!!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.