Дискусије : Историја

 Коментар
Утицај Павлимира на развој науке о језику
yugon
(inzenjer)
01. новембар 2015. у 07.59
Добио сам занимљиво писмо и уз одобрење аутора постављам га на
форум и да Павлимир добије неку подстицајну за ради и повремено појављивљње на форуму.

Поштовани yugon ,
видим да си спомињао Павлимира на форуму сербианкафе.
Молим те, успостави контакт са Павлимиром и обавести и нас остале да знамо шта је са тим човеком и да ли је у могућности да некако објави књигу и самим тим да један ОГРОМАН допринос проучавању језика уопште а посебно СРБСКОГ, да осветламо образ прецима без којих би се сви споразумеали рукама.Кроз наше претке је сам Господ проговорио и даровао им најчудеснији поклон на севту : ЈЕЗИК СРБСКИ. (ЈЕР У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше РЕЧ) Ето зато је ова тема битна. Реч-фреквенција -бука - звук овако је Бог стварао свет! „Заиста вам кажем: Ко одржи РЕЧ Моју неће видјети смрти вавијек”, ТАКО КАЖЕ ГОСПОД, А ТО ЈЕ ТА РЕЧ- РЕЧ СРБСКА, јеидни смисаони језик!
Како сам тамо напоменула већ постоје књиге издате на тему настанка слова, гласова и речи, кроз исти приступ као и Павлимиров, али чим се задубиш мало дубље сваташ да се аутор губи у оквиру свог рада!
Ово ствара једну огромну КОНФУЗИЈУ код читалаца, коју једино Павлимир са својом књигом може да разреши. Ако је икако могуће, молим те, пренеси Павлимиру моју молбу. Чекамо његову књигу, као озебли Сунце!
Питање је само како могу да сазнам кад се то догоди, јер не знам ни човеково име. Без икакве жеље да ово злоупотребим, молим те да ме обавестиш ако имаш неку вест у вези њега. Било каква информација је добродошла!
Ако неко жели да се јави отворио сам посебну адресу: [email protected]
Svetimir
02. новембар 2015. у 14.08
Postovani Yugon i ostali,koji se interesujete za Pavlimira,Mogu vi odmah reći da je Pavlimir,dobro i zdravo i bavi se istrazivanjem nastanka srpskog jezika,Celo istrazivanje je zaokruzio i doveo nastanak srpskog pisma u direktnu vezu sa praistorijskim pismom iz Vince i ostalih lokaliteta na kojima je pronadjeno,
To je Pavlimir uspeo da poveze i dokaze, posto je na osnovu celokupnog srpskog jezika i pisma ustanovio znacenje svih srpskih glasova nakon artikulacije, dok su bili u ulozi reci,te na osnovi zajednickih iskustvenih elemenata koji su povezani s njihovim nastankom.
Tako da vise nema dvoumljenja da to pismo Vincica, s punim pravom nazvano od nekih Srbica, pripada samo srpskom narodu,jer on je jedini stvorio to pismo,dokazano na osnovu glasova, koji su podrzani izgledom slova ili simbola,koji ih prestavljaju,KAO I CELOM ZAOSTAVSTINOM SRPSKOG JEZIKA,KOJA JE TRENUTNO U UPOTREBI.
Što se tiče mnogih ,koji se bave ovom prolematikom, bez ikakve bojazni,da će oni preuzeti Pavlimirovo saznanje i otkrice, jer nisu poceli od onih elemenata koji bi ih doveli do bilo kakve istine, bez obzira što se u apstraktnom razmišljanju može poći i od pogresnih premisa, i doći na pravi ishod.Pavlimir ima uvid u njihove radove,i način na koji to rade je bez ikakve naučne podloge,
Ovaj najdrcniji među njima neki Slavisa K Miljkovic,uspeo je da zaludi mnoge kvazi naucnike i već ga proglasavaju za novog Teslu.
Zamislite ako je to tako,koliko je stvarno njihovo znanje o postanku srpskog jezika.
Negova premisa da po izgledu bureta i cesme pri njogovom dnu koje podseca na cirilično slovo C,i da sve sto je povezano sa curenjem je povezano sa slovom C, pr,radi navescu neke reci; curi,crpi,crep,cisterna,je zapravo isprazna prica i pucanj u prazno,
Kako li će dokazati hiljade srpskih reci u kojima se pjavljuje glas C, koje nemaju nikakve veze sa curenjem,
Pr,radi navodim reci; poljubac,udarac, pravac, ceo ili cijeli,cilj,crveno,crno,i da dalje ne nabrajam nema potrebe stvar je vise nego ocigledna.

A ako imamo u vidu zakon koji je otkrio Pavlimir;
„Svaki glas u svim rečima srpskog jezika potvrdjuje se i sada sa svim istovetnim iskustvenim elementima na osnovu kojih je jeik nastao(artikulisan”.

Dakle njemu je osnov bio slovo C,da bi dalje izvrsio odgonetanje nastanka srpskog jezika.
Onda je vrsiio usloznjavanje svih glasova sa svakim glasom iz jezika i dobio neke tabele primera radi ;
AB,AV,AG,AD,ADJ, I tako dalje dok nije izredao sva slova u azbuci sa ovim slovom, pa onda pocinje sa narednim, dok ne izredja sva slova,
Pitam se, Boze moj, ako promatramo neki predmet ili pojavu da li ćemo redjati sve percepcije i na osnovu njih steknute istovetne iskustvene elemente,kojih može biti beskonacno u beskonacnosti istih pojmova i pojava,isto poput njegovih redjanja slova.Dakle ovim je hteo stvoriti slogove kao osnov reci srpskog jezika, za razliku od Pavlimira za kojega je to glas ili slovo, i po Pavlimiru je to zakon, „Svaki glas srpskog jezika je bio reč prilikom nastanka”
Tako čim je naisao na internetu na neko njegovo predavanje Pavlimir je posle odgledanih desetak minuta, kliknuo misom i iskljucio ga,nije mu bio interesantan posto je Pavlimr vrlo brzo sagledao da taj covek gresi.
Pavlimir je banovan,pa je mene zamolio da ovo napisem, on posle onih rasprava i uvreda na serbiancafeu,i bana nije vise hteo da se ukljucije,verovatno nakon ovih 3 godine je obrisan i njegov nalog tako i da nema pristup,a i da pravi drugi ne želi,

Knjiga će izaci čim Pavlimir stigne u Beograd ,ako uspe da nadje izdavaca, makar da će on sam finansirati,Za sada je zauzet nekim još poslovima egzistencijalne prirode, i njegovo pojavljivanje u Beogradu može se ocekivati sledećeg proleca, S Bozjom pomoći i veliki pozdrav od Pavlimira za Yugona i drustvo,koje je ucestvovalo u diskusijama sa Pavlimirom.

trag
(xy)
03. новембар 2015. у 07.55
Od srca pozdrav nasem Pavlimiru, nedostaje nam.
Važno je da je on ziv i zdrav, gde god bio, i mnogo sreće mu želim u daljem radu.
Što se tiče stampanja knjige mogu da pomognem, u svakom pogledu, i bez bilo kakvih daljih obaveza prema meni, neka se javi na: [email protected]
yugon
(inzenjer)
04. новембар 2015. у 11.23
Поздрав за све читаоце са ове теме, за Павлимира и даме посебно. Нијесам ни сумњао да је Ратник заборавио на издавање књиге. Битно је да га ови „плаћени и замлаћени” који пишу разне будалаштине на овом форуму не нервирају и не „одвлаче” от рада на књизи.
Тај рад (Павлимира)је од еохалног значаја за цијело човјечанство а за Словенске народе посебно.
То да је Павлимир у прву за све што сам ја прочитао од њега нема сумње. Како ја то знам је друго питање.
За издавање књиге ћу се са задовољатвом укључити. Рецимо за превод и презентацију у Русији.

Ana-Prva
(assessor)
08. новембар 2015. у 03.28
Pozdrva svima a posebne Pavlimiru,

željno ocekujem knjigu.
MiitarMiric
08. новембар 2015. у 10.42
Jugon, ostavi neki imejl; možda će mi trebati neki kontakt oko prevodjenja na ruski - za moju knjigu.
yugon
(inzenjer)
08. новембар 2015. у 10.51
Adresa za kontakt:

[email protected]
MiitarMiric
08. новембар 2015. у 16.21
Blagodarim!
patriota-b
14. новембар 2015. у 18.32
Pavlimir je banovan,pa je mene zamolio da ovo napisem, on posle onih rasprava i uvreda na serbiancafeu,i bana nije vise hteo da se ukljucije,verovatno nakon ovih 3 godine je obrisan i njegov nalog tako i da nema pristup,a i da pravi drugi ne želi,

##

Sličnost nika bi se mogla proglasiti slučajnošću, ali stil rečenice jasno ukazuje ko piše.
Dobro se ti nama vratio pavlimire, nadam se da si u dobrom zdravlju i još boljem raspoloženju.

Obećao sam pre izvesnog vremena da te neću dirati ako se vratiš, pa samo da te pozdravim i više se neću mešati.
Bilo je pomalo dosadno bez tebe.
yugon
(inzenjer)
16. новембар 2015. у 14.01
„patriota-b”- ако мислиш да си ти заслужан за то што се Павлимир не јавља могу ти рећи да си у заблуди. Стим да признајем да си дјелимично и у прави, јер је ријешио да не губи вријеме на особе попут тебе. Ја се не сјећам твојих дискусија али чим те нијесам запамтио значи да нијеси ништа ваљано написао. Извињавам се можда нијесам успио да прочитам ако је нешто паметно било. Павлимир је покренуо, открио универзалну истину о језку и једноставно се бави тиме.Ја сам му бескрајно захвалан јер сам научио да разумијем све словенске језике: руски, укрински, бјелоруски, пољски, чешки, словачки,словенски, литовски, бугарски, румунски,два језка лужичких срба, укључујући и мађарски и италијански. У другим државама нијесам био.
Значи за ове ми језике не треба преводилац за кафану и женскарију а за друго ми и не треба. Како су се обрадовале литванке, недавно на граници, када сам их замолио да ми се обраћају на литовском. И када сам им одговорио, баш ми жао што нијесам имао времена да сачекам да се смјена заврши.
Многе генијалне људе тешко је разумјети, као Павлимира. Рецимо, прије пар година, један руски математичар Пељман, који је доказао јену хипотезу Пуанкаре, није хтио да прими награду од милион долара од Америке. Ови су били у шоку, како, зашто, а он им одговорио: зашта ће ми ваша пишљива награда када ја могу да управљам свијетом. Ту их је бацио на кољена. Мислим да их је зајјјјебавао. (Анри Пуанкаре је чико који је оставио да се доказује десетак хипотеза. Једну хипотезу је математички доказала Милева Марић, а то је њен тадашњи муж објавио под својим именом. Муж јој је радио у патетном заводу у швајцарској и када је објавио рад то је дошло на оцјену Пуанкаре. Овај је рад одобрио и тај Милевин је муж одбранио дисертацију. Касније један њемачки физичар пише Пуанкаре: зашто си му одобрио рад када није написао да је то твоја хипотеза. Овај му одговара: важно је да се омладина бави науком, а што није напоменуо мене, мени то ништа не значи.
Тако и Павлимир не обраћа пажњу на разна плаћена пискарала.
Ја сам Павлимиру посебно захвалан што сам научио Санскрит.

patriota-b
16. новембар 2015. у 18.37
Misliš tako?

Varaš se...a ovaj tvoj uvodnik daleko vise liči na naručeni tekst od bilo čega što je ovde ikad napisano.

PS1
Pravi genijalci se ne dokazuju na ovom I sličnim sajtovima. To je Pavlimiru odavno rečeno.
A ja mu lično, od srca, želim uspeh te njegove knjige.

PS2
da niste ti i Pavlimir kojim slučajem isto lice?

PS3
Ne bih previse Davao ocene komentarima drugih diskutanata. ja nisam tvoj uvodni komentar nazvao dupeuvlakačkim, iako se moglo naći osnova...
yugon
(inzenjer)
17. новембар 2015. у 03.50
Pozdrav za
Поздрав за Patriotu-b.

Да ли је „uvodnik” неки новокомпоновани хрватски израз. Некако ми боде уши.
Мислим да Павлимиру није намјера да се доказује на сличним сајтовима већ да му је циљ да провјери своје хипотезе на масама. То су ти експериментална испитивања. Колико сам видио нико му није могао наћи ни једну реалну замјерку. А мени је баш легло на нека моја сазнања до којих сам сам дошао. Други циљ му је (предпостављам) да доведе до народа спознају коју је открио.
Нијесмо иста личност, мада ми импонује ваша констатација, ја му дођем као ученик.

„dupeuvlakačkim” 'можеш слободно не би се наљутио, ја сам са вама подијелио своја искуства. Тема је занимљива јако. Мислим да је јако важно да се знају своји корјени и своја језичка баштина. Ако смо свјесна бића битно је да се зна суштина споразумијевања. Павлимирова открића су утолико важнија јер у потпуности побијају потпуно лажну наметнуту историју од анклосакасов. Жалосно је да образовани људи прихватају да праве неке своје црногорске, босанске, бошњачке, хрватске језике не сватајући да то праве англосакси само да би могли да завђају и израбњују. Није он једини који је дошао до сличних открића, ја знам неколико иностраних научника који се баве сличним областима, али је Павлимир погодио у суштину и све је стало јасно.

patriota-b
17. новембар 2015. у 08.06
Obećao sam pre izvesnog vremena da te neću dirati ako se vratiš, pa samo da te pozdravim i više se neću mešati.

##

Kao što gore rekoh...
yugon
(inzenjer)
17. новембар 2015. у 09.07
Konstruktivno, pozdravljam!
trag
(xy)
12. децембар 2015. у 11.27
A bre momci, dokle vise? A ti mali bio ti nas Pavlimir, ili ne, spusti loptu. Nema smisla zapocinjati opet kavgu, posebno sto je Patriota pozitivan lik. Ja sam gotivila Pavlimira, nedostaje nam svima, bilo bi lepo da se vrati, i ja verujem Patrioti da sa njim neće vise zapocinjati prepirku, čak će se uzdrazati od iste ako je zapocne Pavlimir.
Pozdravi ga, drago mi je da je ziv i zdrav.
arije
(sozidatelj stolpa serpskjago)
24. јануар 2016. у 19.17
pavlimir je pacijent laže lazarevica . kao I mnogi od vas )
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.