Дискусије : 30+

 Коментар
Pjesma
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
05. јул 2014. у 03.15
Ovako to rade u nekom plemenu u Africi:
Родитељи су ти који одлучују да ли ће и када имати дијете, али дијете у ствари само бира своје родитеље и проналази пут до њих, вјерују у једном афричком племену, на основу логике за коју ћете пожељети да буде реална.

Постоји племе у Африци гдје се датум рођења дјетета не рачуна од дана када је дошло на свијет, нити од тренутка када је зачето, већ од дана када је дијете било мисао у мајчином уму. И када жена одлучи да има дијете, она одлази и сједи под дрветом, сама, и слуша док не чује пјесму детета које жели да дође.

И кад чује пјесму тог дјетета, враћа се мушкарцу који ће бити отац, да је и он научи. Затим, када воде љубав да физички зачну дете, неко вријеме пјевају дететову пјесму, као начин да га призову.

И када затрудни, мајка учи бабице и друге старе жене у селу дјететову пјесму, да би када се дијете роди, старе жене и људи око ње пјевали ову пјесму као добродошлицу.

Касније док дијете расте, и други сељани уче његову пјесму. Ако дијете падне, или повреди кољено, неко ће га подићи и отпјевати му је. Или када дијете уради нешто дивно, или прође кроз обреде пубертета, људи у селу пјевају његову или њену пјесму.

Ако у било ком тренутку у току његовог живота, особа почини злочин или неприхватљив друштвени чин, позову је у центар села и сви људи из заједнице је окруже. Затим јој пјевају ову пјесму.

Племе схвата да корекција антидруштвеног понашања није казна, већ љубав и подсјећање на идентитет. Када препознате своју сопствену пјесму, немате жељу или потребу да учините нешто што би повредило неког другог.

Не морате да одрастете у афричком племену које ће вам пјевати вашу пјесму у свим важним животним ситуацијама, јер вас живот подсјећа када сте у складу са собом, а када нисте.

Када се осјећате добро, то што радите је у складу са вашом пјесмом, а када се осјећате ужасно, није. На крају, сви ћемо препознати нашу пјесму и пјеваћемо је добро.

Можда мало дрхтите у овом моменту, али то се дешава и најбољим пјевачима. Само наставите пјевати и открићете пут да се вратите кући.
au
(;))))
07. јул 2014. у 02.42
Kinta Kunte, primitivci, divljaci, robovi...
Pismo Indijanskog poglavice Sijetla americkom predsedniku... Aboridjani koji zemlju zovu „majka zemlja” volu je i postuju kao najodanija deca.
Aziski narodi sa svojom najstarijom pisanom kulturom...
Juzno Amerikanci- kultura Inaka, Maja... Iiiiiiiiiiiiiiiiiiii mi BELCI kulturni, pametni, dobri !
Unistili smo ovu planetu! A imali smo mnogo, mnogo sanse da naucimo puno toga od onih koje smo proglasili manje vrednim :( Uz kakvu li su nas pesmu stvarali?
Volela bih da pripadam tom Africkom plemenu...
goodbad
(gb&u)
07. јул 2014. у 08.48
radimo na poljima, aleluja
drugima smo robovi, aleluja...
goodbad
(gb&u)
07. јул 2014. у 08.51
a može i ova: ustajte vi zemaljsko roblje
vi suznji koje mori glad...
goodbad
(gb&u)
07. јул 2014. у 08.55
au
(;))))
07. јул 2014. у 10.03
kojekud
(citam sa usana)
10. јул 2014. у 07.02
Muzika kao terapija, lep i poucan folklor.
crncuga
11. јул 2014. у 07.57

„Volela bih da pripadam tom Africkom plemenu...”

Sve primamo, ali prvo - tajni obred za ulaz, umesto karte.
kojekud
(citam sa usana)
11. јул 2014. у 13.50
auuuu, crno ti se piše :)
au
(;))))
12. јул 2014. у 08.06
Nema pojma crncuga sa kim ima posla:) a kada bi znao možda bi i odustao od tajnog obreda:) Za početak pretpostavljam da bi po godinama mogla da mu budem još malo pa baka;) a tek kilaza !!!... možda bi kraj i bio: „ a shilovanje shineeeee...”
( Ne plasim se ja tajnih obreda, tu znaš da treba da se cuvas, već oni fini svileni, pa noz u ledja...)
goodbad
(gb&u)
13. јул 2014. у 02.37
ili nedajboze ispane ti sapun...
grad70
11. август 2014. у 22.11
stanovala u mom dvoristu jedna mladja žena, dosla iz zajecarske okoline I dobila posao kao cistacica u Tehnohemiji (viline vode)
Posle nadcovecanskih napora, pokusaja I lekarskih pregleda, ostade nekako u drugom stanju.
Ali jok, neprizneje ona to, kaže doslovno vako:
„meni je pomogla zaba krastaca (a ne doktor)koja je morala da se pomokri na kamen belutak I na na koji bi morala da lezi dooptom 3 meseca svake noći
Ako u tom period ne ostane u drugom stanju postajale su I druge alternative poput kiselenja 3 meseca pacovskih repova u jabukovom sircetu,I svasta još.
grad70
11. август 2014. у 22.19
zamisli,- stavis 'vanilicu' u jabukovo sirce I ono posle procesa od 3 meseca, dobijes kausticni sapun od sode;)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.