Дискусије : 30+

 Коментар
Разочаран у Африку
dulebg
(posmatrach)
23. јануар 2014. у 07.20
Кад сам био мали - гледао сам у биоскопу Тим Тејлора и патролу, направили су сплав од једне рецимо евро-палете.. и сад њих двојица путују кроз прашуму: одгурују се приткама, вреба их страшни крокодил, на све стране висе лијане, што је практично (ко позади сцене у позоришту), а позади њих видиш на фототапетама још гомилу некаквог дрвећа..

У тој истој џунгли радио је и Тарзан, оне је више волео да лети са гране на грану, а помоћу поменутих лијана. И за разлику од Тима Тејлора, није имао енглеске папире, већ је само заступао супериорност белог човека, не баш сваке протуве - већ онога ко може да си приушти Централну Африку.

Ценим: то је Африка - тако натрпано биља, воде, мајмуна и крокодила. Ваљало би да наиђе покоја експедиција, са Енглезом у каки-униформи, са лулом, тропским шлемом и дурбином, иза њега Муасса-урођеници, умотани сваки у по кухињски крпу, а на глави носе 2 кубика потрепштина (ту и тамо оног последњег одвуче лав).

Међутим ови новији филмови сасвим одступају од истине. Гледам рецимо „Моја Африка”: неки борићи ко Титов гај, воде ни у траговима (осим што сипи некаква магла, па ни Сунца у траговима). И сад ту као чепркају неке гориле, а ти видиш да и нису гориле, него преобучени статисти, још гарант нису ни црнци ??! (((
aom
((ime_u_kucici))
23. јануар 2014. у 11.27
sve te greške desile su se samo zato što je
Tarzan ozenio pogresnu Jane!

(nemoj da me pitas kako znam!)
dulebg
(posmatrach)
23. јануар 2014. у 17.58
И ти Црнци се прозлили: некада су били мртви задовољни да носају своја 2м3 господаревих прња, захваљују се и вичу унга-бунга, а они школованији звали су се Ахмед и знали индијан-инглиш (очишћен од времена, родова и логике).

Црначка села била су уредна ко у Холивуду, а црнци пресрећни да их посети Сир Харолд (са лулом). Јесте - било и неких подмуклих, пакосних - па су се фарбали кречом и плашили Ахмеда копљима, што је сир Харолд онда жустро решавао својом винчестерком.

И лепо бре било видети градове - све уређено, окречено, маварски дворци и утврђења, слонови такси, гомила љубазних, послушних и умивених трговаца продавала неке диње од стиропора - милина брате.

-

Данашњи Црнци ко да су нека родбина оне стоке из Чикага и Детроита, што неће да ради, а оће велфер. Само се нешто нешто буне, пуцају на све стране, гладних и прозирних колко волиш. Па по њима красте, деца једва дишу. Ни Африка више нинашта не личи: Катанга се претворила у улицу лимених кућа од 100км, свуда шпартају Тојоте са митраљезом, крезуби војници шмрчу бело и злурадо се смешкају.

Све се то искварило. Ето даш им слободу, а они - види ?!
au
(;))))
25. јануар 2014. у 10.30
Potpuno si u pravu, zato smo se moja ljubav Fantom i ja povukli u nasu pecinu, kontakt imamo samo sa Pigmejima mada i oni nisu vise bas ...
pravda_i_istina
08. фебруар 2014. у 01.02
jedno je kad si u centru dzungle,m a drugo je periferija - tu već kreće savana
Lepi_Pedja
30. мај 2014. у 03.22
Dule i ja sam ti bolan razocaran ali ne u Afriku već u Afrikanke, dugo vremena sam hteo da neku odradim i kada sam na kraju uspeo u tome bio sam vise nego razocaran
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.