Дискусије : 30+

 Коментар
Српкиња
dulebg
(posmatrach)
31. децембар 2013. у 12.27
http://www.pecat.co.rs/2013/12/srpkinja/

Добро - реците ми јел ми се привиђа: мени се учинило да у овом тексту новинарка хвали своје српство, а притом тугује за сјајем и раскоши издајничке елите. Као и да баш најбоље не влада духовним и емоционалним вредностима, те да врлине Српкиње описује неуверљиво и као у стрипу.

Очито је да се креће међу другачијим светом, док јој падају на памет квалификације типа „небеска лудача”. Читајући њен текст, помишљао сам: како би ово рекла Ивана Жигон? - рекла би срцем, душом, љубављу .. ваљда зато што има 10х пуније усне од „српкиње”?!

Због нечега неухватљивог мени је овај текст: не толико неискрен, колико несигуран у својим циљевима.
dulebg
(posmatrach)
31. децембар 2013. у 12.31
Ево како је једна читалац (немам појма који) коментарисао на сајту Печата:

дулебг
30/12/2013 u 23:59

Ауторка прво не може да се избори са утварама новокомпонованих ЕУропљана, и добар део текста посвећује објашњењима како је њој ето ипак добро, иако је називају „небеском лудачом”. И њен жал за 8 јела и 8 вина, филигранским радом козметичара и општом провалом злата и гламура .. не достиже до питања: колико деце вечерас треба да заспи гладно и у хладном – да би се ови скоројевићи овде шепурили?

Жао ми је куд Српкиња нема озбиљнију подлогу из љубави, милосрђа, духовности, вере, културе .. онда њен текст не би звучао тако неуверљиво и пропагандистички.
dulebg
(posmatrach)
01. јануар 2014. у 08.11
О том недостатку свести (како неко вечерас мора да заплаче - да би ти имао за такси) размишљао сам и поводом вести о „добротворном балу у корист Оделења за рак у Тиршовој”. Нисам могао да схватим да ће неко прошетати балску хаљину без леђа и килограме злата, поручивати шампањац од 1500Е, а све у част неких ситних сенкица и утвара без косе и зубића, које можда неће дочекати јутро. Некако ми се чинило људскије провести ту ноћ са њима, него у Хајату.

Ово са Хајатом учинило ми се као ужасно лицемерје, све и да су сакупили не знам коју пару за помоћ.

--

пази молим те - већ 2 реплике, расте ми топиц
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.