Дискусије : 30+

 Коментар
7 smrtnih grehova
nocat
08. децембар 2013. у 22.55
I tako se mi dotakli smrtnih grehova,...gordost, pohlepa, pozuda, gnev (srdzba), prozdrljivost, zavist i lenjost... sve zenskog roda :-) Nije da insinuiram, ali da se primetiti :-D

Ja danas saopštio koleginici da mi otvara vrata pakla i bez problema provodi pored Kerbera preko budenja pozude, a ona kaže da palim ruku na svecu ki onaj kaluder, kad je pravio listu the grehova, pa će me tako prode pomisao na pozudu, kao sto je i njega onomad :-) Naravoucenije, nikad ne jurite za nacitanim ženama :-)... a levu bi palio, no desnu još ne, treba the pozudi sve dok ista ne preraste u tajnu sa poslu :-) Sad više ne znam ni sam koliko smrtnih grehova se može izvuci iz moje trenutne situacije :-)

Dakle, kako se borite sa ovih 7? Osecate li ih i borite li se? :-)
ljiljana
09. децембар 2013. у 01.21
a uljez u listi bi bio????

'gnev'
aom
((ime_u_kucici))
09. децембар 2013. у 03.43
i LJUBAV i VERA i SrećA pa i TUGA...
sve su zenskog roda
može biti da je i Bog neka dama
pa je i ta TAJNA zenskog roda :)))

tebi nocat bar nije dosadno na poslu i ne treba ti dodatni dokaz da si ziv (nekad nije dovoljno imati puls)...pa to je bre cista premija :)
boneida
(andjeo)
09. децембар 2013. у 04.31
Nokat, ne boris se,zivot je satkan izborima,zato se predas i pustis masti na volju :)
nocat
09. децембар 2013. у 22.38
Ljiljana, nema uljeza, obrati paznju na sadrzaj u zagradi :-) tebi ovim pripisujem gordost sto je smrtni greh, znaci jako sam te obavezao da me vatas pod ruku i zajedno sa mnom pravac pakao, bolje da se sami prijavimo no da nas trazi onaj crveni reponja sa rogovi siljati :-)

„tebi nocat bar nije dosadno na poslu... pa to je bre cista premija :)”
- aomka, zavist, smrtni greh, vataj me pod drugu ruku i pravac pakao sa menom i Ljiljom u paketu :-)

„zivot je satkan izborima,zato se predas i pustis masti na volju :)”
- andjelce, tebe osudujem zbog radi gordost i lenjost :-) ti me vataj pod... hmm nemam vise ruku... ti tri koraka ispred nas i pravac pakao sa nama, posto si andjeo možda nam budes veza gore :-) a ako nema ništa od vezu - u drustvu je sve slade :-)
ljiljana
09. децембар 2013. у 23.48
pa slusaj dragi moj nocat- u pakao ću da idem ne ko tele i sarena vrata slučaj- ili sto je vasija rekao nego ako oducim sa ovo nešto mozga sto imam
I da ti odma kažem, spakujem ti sendvic i pruzim podrsku ali pod ruku hvatam samo svojim voljom
(od čega želiš sendvic?)

da vidimo šta je to suprotno
pohlepa- darezljivost
gordost - skromnost
pozuda - indiferentnost
gnev - smirenost
prozdrljivost - umjerenost
zavist - sreća
lenjost - marljivost

iskremo, trebalo mi je malo vremena da se sjetim odgovarajucih antonima- ali cuda li cudnoga sve zenski rod
kako god okrenes - zensko

aom
((ime_u_kucici))
10. децембар 2013. у 01.29
odmah da ti kažem nocat, nemam nameru da se guram preko reda
ima još vazda posla da se obavi ovde
a posto su i raj i pakao već ovde...možeš lsobodno da racunas da je 'izdržavanje kazne' već pocelo :)

i drugo...
nekako me ne plasi pomisao na to mesto...
kakvo god da je, znam da će bar ekipa biti odlicna :)

boneida
(andjeo)
10. децембар 2013. у 10.12
„zivot je satkan izborima,zato se predas i pustis masti na volju :)”
- andjelce, tebe osudujem zbog radi gordost i lenjost :-) ti me vataj pod... hmm nemam vise ruku... ti tri koraka ispred nas i pravac pakao sa nama, posto si andjeo možda nam budes veza gore :-) a ako nema ništa od vezu - u drustvu je sve slade :-)

Rajber,nemoj da budes suduja,ne valja,sudis o nečemu sto nisi osetio i opipao :),rado bi te ufatila ali je sve verovatno virtualno i vazdusasto :)a mogu samo iza tebe,da ne dobijem noz u ledja,a što se pakla tiče može, bolje da izgorim u vatri nego da ostanem u virtualnom bezvazdusnom svetu :)
boneida
(andjeo)
10. децембар 2013. у 11.00
Nije rajber nego nokat
Greška ,šta da radim,ruzicaste naocare...
nocat
11. децембар 2013. у 22.58
„...nego ako oducim...”
- Ljiljke, ne pitas se ti :-) onaj lik dok je pravio the listu lepo je rekao da su svih 7 smrtnih i da svi oni u svima nama i time nam i sudio i presudio, a da nas niko ništa nije pitao :-) Nego ti da manje odlucujes, a vise da me stežeš pod ruku da te ne bi slučajno onaj troglavi odvoji od mene već na ulaznim vratima, pa će propustis zabavu pre no sto vidis i početak iste :-D A ja sam da ulazim neću :-) Ne bih sam iako je Aom rekla da je tamo drustvo cool, jer kako može da bude drustvo cool dok je u vatri? :-)
A ovaj tvoj pokusaj da osvetlis zeMski rod is not valid posto se ne uklapa u polaznu premisu da su svih 7 smrtnih zenskog roda :-D

nocat
11. децембар 2013. у 23.05
„možeš lsobodno da racunas da je 'izdržavanje kazne' već pocelo :)”
- Aom ti ne bi da se guras preko red, a već si krenula sa izdržavanjem kazne ccccc e žene, žene :-) Da sam dobronameran ja bih sad ovde video hrabru ženu koja se ne plasi da stvar uzme u svoje ruke i sto pre se suoci sa datim problemom i sto pre resi the problem, al' de da bidnem dobronameran pred put u pakao? ne ide :-) Uz to trebaces nam već na ulazu, možda znaš sa onim troglavim da se izboris, ja sam ti jako slab sa kerici, nich me ne voledu :-)

Dok si u letu nemoj ništa da te plasi, ako cujes neke tupe udarce ne brini, taj problem je objasnio jedan znameniti pesnik:
„U letu su incidenti razni,
posrala se ptica na avion mlazni.”

:-)
nocat
11. децембар 2013. у 23.12
e tako, kafica gotova, sa dve kasike nutele :-) sad se lakse dise :-)

„rado bi te ufatila ali je sve verovatno virtualno i vazdusasto :)”
- Andjelce, nooooooo I am a real boy! :-)
Boni, važno je da postoji dobra volja sa te tvoje strane :-) i ja sam rad da me ufatis :-) a gde ima dore volje nema problema virtuelnog i vazdusastog, eto recimo bas skoro sam kupio set vazdusastih jastuka, i puc (ono kad puknes prstima) :-) i problem vazdusastog rešen :-) ostaje još samo virtuelno... e pa pomozi malo i ti, ne mogu ni ja sve sam :-) Vidis, dogovor kucu gradi :-)

„Greška ,šta da radim”
- pa da se odljubis i to iz mesta, ko gresi taj je zaljubljen :-) zaljubljenost budi i pozudu, a to je jedan od onih 7 :-) znaci nema ti spasa - ides sa nama :-)
aom
((ime_u_kucici))
12. децембар 2013. у 12.41
odmah na spisak grehova da si upises i to da si me optuzio da sam ti izbrisala temu!
ljiljana
12. децембар 2013. у 15.25
Kucice, da se legalno ogradim odmah i da kažem da nisam tražila gdje je to on tebe optuzio za brisanje teme, ali ako jeste tri je grijeha odma pocinio

Udarila ga srdzba ( jer ga gnev ne može udariti) - mora da se malo ljutn'o sto mu nema teme vise
Pa mu je onda sigurno malo ego dotakla zavist od pomisli da mu je bas njegova tema izbrisana a ostale i dalje obitavaju
pa onda lijenost jer nije provjerio da je tema tu i dalje

a ove dvije kasike nutele se svode pod prozdrljivost :)
Kako on sada da 'spere' ta 4 grijeha? To je sad pitanje

i onda se cude kad se kaže kako je žena nekome dosla glave
nocat
12. децембар 2013. у 22.44
Ljiljo :-)))

Ma će sperem sve pobrojane grehe i to u roku od odmah :-) Ja se obratio Aom, na njenoj temi, kao sto red i nalaze da se domaćici obratis za uoceni problem. Nisam ni pomislio da je Aom brisala niti da ima gumicu mada je sada bacila sumnju od crva na ovo potonje :-) Elem, nisam imao nameru da postrojim Aom i saslusam je, već da se domaćici date teme pozalim da par nota kvare harmoniju :-) u nadi da će se oglasiti onaj ko udara po pogresnim dirkama :-)
E kad sam video da je my bad onda sam se izvinuo i vlasniku gumice i ostalima povredenim mojim niskim letom :-)

Dakle Aom sestro, brate - znaci cale, ne optuzujem te, ali crv sumnje je tu zbog ove tvoje samoizjave :-)

A žene dodu glave :-) na radost muskog roda :-) Nego sam u novoj dilemi... ona iz postavke teme sto me natera na pozudu, e ta :-) Veceras idemo u neku galeriju da se kulturno uzdizemo... e sad evo i dileme, ako žena natera na pozudu i smrtni greh, pa onda tu pozudu ugasi, nakon the galerije (živim u nadi) :-) da li je onda žena i problem i rešenje problema? :-)
I da li je onda moja dusa bila u paklu zbog onaj smrtni greh onomad i veceras će da izade iz pakla? :-) Ili će to biti samo ulaz u drugu sobu pakla, gde je more fun? :-)
Leon01
(ekonomista)
13. децембар 2013. у 04.29
vraca se moses sa brda sinaji, izraelci ga cekaju

kaže on, narode ima losu i dobru vest

svi povikase „prvo dobru”

pregovorima sam samnjio na samo 10 bozijih zapovesti

a los a losa

preljuba je još uvek greh :)
ljiljana
13. децембар 2013. у 05.49
Problem je muski rod te stoga ne vidi kako žena može biti problem.
Solucija je već nešto drugo.
Nego, jel' znaš šta si isao da gledaš?
Postavka' Pokvarena masta I prljave strasti'.?
Zašto imam utisak da te ova vrsta grijeha raduje?
Jelda bi ti ovaj od svih ovih sto si nabrojao najlakse pao
nocat
16. децембар 2013. у 05.56
Nego, jel' znaš šta si isao da gledaš?
- znam bre :-) Isao da gledam the koleginicu, za mene je ona art :-) Mada je ona sve vreme nešto pricala o nekim slikama i slikarima :-)

Ja bih to pre okarakterisao kao provokativna i pokretacka masta uz prefinjene strasti :-) ljubav je lepa, a ne iskvarena i prljava :-) mada hhmmmm :-)

Pa sad ako moram da rangiram the grehove onda najverovatnije da si u pravu :-) A i onaj lik koji je napravio inicijalnu the listu je najviše „cenio” bas taj greh :-) pisao je da mu je taj zadavao najviše problema tokom te osame i sabrianja the grehova na papir...

Nego sto tako oblati muski rod? :-) Sto mi krivi za sve, zar se nismo slozili na tamo nekoj temi da su žene krive za sve? :-D Žene su te koje nikad nisu zadovoljne, zar ne? :-/
nocat
23. децембар 2013. у 22.26
Hmm biće da sam samo ja ostao od bezgresnih :-) Vi koji ste već osudeni zbog onih 7 i čitate nas preko Pakoa-neta, da znate da sam ociscen od the greha :-) Neće da me vidite skoro u vas topli kraj, ipk diskutujte slobodno ja nemam tih pakao predrasuda, osim ako vas zeza Pakao Hrom pretrazivac onda probajte Pakao Explorer, čujem da radi ki sat, sve sa Appsovi :-)
Htedoh reci da, iako ste u paklu nada postoji, makar je godina pri kraju :-)
Komso
(<--)
24. децембар 2013. у 11.31
Cek'

jeste li Jeveriji ili Hrstcani?

7 smtrnih grijehova ili 10 Zapovijedi su jeverska tradicija, opisani u Starim Zavijetu Bibilje, zbaci u pre-hristcasnom dijelu;

Isus je zadao samo dvije poruke:

Voli bliznjeg svog kao sebe (Markovo Jevandjelje) i
Ne čini drugim, što ne želiš da se tebi učini (po Luki)

:)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.