Дискусије : Тенис

 Коментар
Око навијања..
Precanin
(Нека буде борба �)
14. јул 2019. у 22.04
Одужила се ова тема о данашњем мечу...а хтио бих нешто о навијању и објективности. Нема навијања и објективности, не иде једно с другим.
Навијати је дозвољено, и претјеривати чак.
Хладне галве..Федерер је имао двије меш лопте, али није добио меч...спашавао је и он у каријери доста меч лопти.
Игра се до задњег поена. Гледајући како се навијало за Федерера не могу да замјерим ни нашим људима кад су помало необјективни.
Нормално ми је кад Мехико каже да ће га Новак прегазити,то је навијачки... и газио га је неријетко, као што је Ноле и Рафу прегазио на АО, као што је и Рафа прегазио Нолета у Риму, недавно.
Али није ми нормално да Крис Еверт навија помахнитало за Федерера, одмах изнад његове ложе, она је често коментатор, како може ико да те позове да коментаришеш тенис ако си толико загрижени навијач Федерера.
Ја вјерујем да Џон Мекинро више воли Новака него Рафу и Федерера али се чува да то скроз покаже, професионалац је.
Друго, ови што су се самоизоловали претешко осуђујући Новака за понеки испад типа љетовања у Крвацкој или навијања за Крвацку...што и мени заиста смета и не могу да сварим, али нико није савршен.
Пази, сад ти болесници више не навијају за Нолета али не могу од оду са дискусија, јер ја бих отишао, гледао како Пакистанци игарју крикет, ,не него су серавци ту да провоцирају...
Има оно говедо Верба, тај дође само кад Ноле изгуби...или овај глупан Анте (добио име ваљда по Старчевићу). Каква је то болест?
Ја не идем на усташке странице, не интересују ме, избјегавам сваки контакт, физички и вербални али ни усташама не дам да отворе очи на нашим, српским. Ко је ту болестан, ја који браним своје на своме или исфрустрирана усташка говеда која долазе да ме вријеђају, провоцирају?
Дакле, да завршим (као)објективно, сваки респект за Федерера и хвала Новаку за приказану величанствену менталну чврстину, да у оном гротлу одигра свој најмирнији меч и узме још један ГС. Анализа меча, бројеви, ће показати колико је Новак лоше сервирао, колико је Федерер мало гријешио али Новак је сваки пут кад је требало одиграо како треба, шампионски. И зато је добио!

BSATS
14. јул 2019. у 22.46
Evo šta pišu u Australiji o navijanju na Wimbledonu:
https://tinyurl.com/y4l48lal
Što se ovih „naših” tiče, pa jasno je od početka da su to uvek jedni te isti, samo im se razlozi za navijanje protiv Noleta menjaju.
Doduse, Nole im je tu dosta pomogao ovim nedavnim potezima i izjavama o „bratstvu i jedinstvu”, ne moraju da se muce i izmišljaju kojekakve razloge, od govora tela, slavljenja pobeda, davanja srca ... do slanine i Pepea.
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
14. јул 2019. у 22.51
Vimbldon je najveci turnir zbog postovanja tradicije „belog sporta” i publike kojoj je tenis na prvom mestu a onda navijacke strasti.

Bar je tako bilo.

Svedoci smo da se pod naletom Nike blok bastera i to menja. Nikad ranije se nije aplaudiralo protivnikovim greškama, pogotovo duplim servis greškama ili se smejalo kad se teniser oklizne.
DarkBlue
(istrazivac)
14. јул 2019. у 23.29
U Londonu je pre par godina najcesce ime novoizleglih
beba bilo muhamed.
Nije to odavno već evropski grad, kao sto ni njujork
nije americki.

Dje god pustis nusrete da se kote uniste civilizaciju.
DSQ1964
15. јул 2019. у 00.35
Ma ko im ebe mater degenerisanu, cenim i da vecina nas Srba misli da to ostrvo Veliku Britaniju treba potopiti sa svima na njemu i svet bi bio mnogo lepše mesto za život.
Utoliko nam je sladje kad Nole tamo pobedjuje uprkos njihovom urlanju. Čak i ono ćelavo kopile Wilijam, sin nakaze Charlsa nije krio da navija za Rodju. Toliko o Engleskim manirima i dzentlmenstvu.
rizling
15. јул 2019. у 04.11

Dok su zuti bili na vlasti Nole samo jedan Vimbldon uzeo, a od kad preCednik Vucic mudro vodi nasu državu, Nole uzeo još 4 Vimbldona i sad mi kazite da je to slučajno. politika slavi pobedu🤣
cenim_ja
15. јул 2019. у 07.04
Precanin,
Ni ja ne razumem srbe koji idu u hrvatsku ,ali koliko je meni poznato njemu je majka hrvatica,znaci cenim da je sasvim normlno u njegovom slučaju da ide ,ebi ga,tako je kako je..
antologia
(svakog dana...)
15. јул 2019. у 07.37
Ovo je dobra tema i vrlo dobar uvod. Bilo bi dobro da na tom nivou ostanemo, umjesto nasjedanja na ruzne klipove, prostote, povoditi se za niskim pobudama.Ništa nije dokazano oko porijekla Novakove mame i videntno je kako se moli, koji krst nosi…. Nebitno.
Generalno na teniskim terenima, već duže vlada fudbalska, navijacka atmosfera.
Možda nije ni cudno, ako ima igrača tipa Kirjosa, Serene...ima tu i velikih imena koji su se nedostojno ponasali na mecevima i oko njih.
Takođe, ne stvaraju navijaci mnjenje o nekome, to cine novinari, reporteri, organizatori turnira i način na koji pojedince tretiraju.
antologia
(svakog dana...)
15. јул 2019. у 07.46
http://34sad.com/vesti-tenis/kažu-slučajno-8-godina-kasnije-novak-i-dalje-samara/
antologia
(svakog dana...)
15. јул 2019. у 07.53
Izvinjavam se-pogresno kopiran link i nema gl. teksta. Evo ovako ću:

Kažu SLUČAJNO: 8 godina kasnije – Novak i dalje ŠAMARA

Možda je zaista i 260 nedelja na #1 ATP liste slučajnost, možda je 16 grend slem trofeja slučajnost, možda je osvajanje 33 mastersa slučajnost, možda je bolji skor protiv najvećih rivala slučajnost... Možda živimo u svetu slučajnosti.
„Rodžer Federer servira i ima dve meč lopte do pobede... Publika je u transu, Švajcarac je na korak od velikog uspeha (...) Uf, kakav potez Novaka Đokovića, šta je ovo bilo! Uspeo je da vrati nemoguće i vrati se u meč... I još jednom, navijači su u neverici!”.
Ovakve rečenice komentatori izgovaraju jednom u životu, sem u slučaju Novaka Đokovića - kod njega važe neka druga pravila, zato smo u nedelju doživeli „deža vi”.
Igrao se peti set kada je Rodžer Federer napravio brejk za 8:7 i potom na svoj servis imao dve meč lopte (40:15) za osvajanje Vimbldona, čak 21. grend slema u karijeri, tako da je 15.000 navijača čekalo još samo JEDAN poen nakon kog bi usledila erupcija oduševljenja.
Grickali su nokte, šuškali, pričali među sobom kako je još jednom dokazao da je najbolji teniser svih vremena, i to sa 37 godina, ali onda - šok!
Novak Đoković je svojim „dubokim” riternom sa osnovne linije iznenadio Rodžera Federera za muk na tribinama kompleksa „All England Club”, a onda na drugu meč loptu Švajcarca pogodio viner dijagonalom, pošto je njegov rival hteo da završi meč na mreži.

Bio je to jedan od najboljih poteza na susretu, ali aplauzi jedva da su se čuli... Pojavio se (opravdani) strah da je Federer propustio svoju šansu.
ve spašene meč lopte i potpuni preokret do kraja, pred „profedererovskom publikom”, doneli su grend slem trofej Novaku Đokoviću kada su urednici Wikipedia stranica posvećenih Švajcarcu bili na „sejv” od dopisivanja novog „mejdžora”.
Čekajte, ovo smo već negde videli?
U pravu ste. Bilo je to pre skoro osam godina kada su se Rodžer Federer i Novak Đoković susreli u polufinalu US Opena, kada je Švajcarac uz sebe imao još više navijača, ali ne i recept za Srbinove udarce sa osnovne linije kada se „lomi”.
„Rodžer, Rodžer” čulo se tribinama punih Amerikanaca kada se Federer spremao za servis, a Đoković iz riterna pogodio nestvaran viner za 40:30.
Nabacio je osmeh na lice Đoković i sačekao potom još teži servis Federera, vratio ga dvoručnim bekhendom i naterao svog rivala da lopticu „zakuca” u mrežu. Pojavila se nervoza koja je mogla da se seče reketom, a ishod je bio isti - Novak Đoković je pobedio i ušao u finale, kasnije i osvojio trofej protiv Nadala, dok je Rodžer Federer bio razočaran. Švajcarac je bio besan kao nikada do tada tako da su posle meča izostale standardne pohvale na račun drugog tenisera, štaviše nije mogao da veruje šta ga pitaju novinari...
„Samopouzdanje? Da li se šalite? Mislim, molim vas. Vidite, neki igrači odrastu igrajući tako. Sećam se kada sam gubio juniorske mečeve - gube sa 5:2 u trećem setu, a onda počnu da ‘šamaraju’ loptice. Iz nekog razloga tad sve ulazi u teren jer je to način na koji su naučili da igraju kada su u zaostatku. Ja nikada nisam igrao na taj način. Verujem u moto da će se vredan rad isplatiti jer na početku karijere nisam možda uvek radio najviše što sam mogao. Zato je meni veoma teško da razumem kako neko može da odigra takav udarac na meč lopti. Ali možda on to radi već 20 godina, tako da je to za njega normalno. Morate njega da pitate”.
Sličnom taktikom Novak Đoković se poslužio i na meč loptama na ovogodišnjem Vimbldonu, ali nismo čuli od Rodžera Federera da li je slučajnost ili ipak samopouzdanje.
Osam godina kasnije izgleda je i Švajcarac naučio da mirnije prihvati poraz, sportski je čestitao Srbinu na pobedi, ali se može primetiti i značajna razlika kod Đokovića - posebno u načinu proslavljanja.
Nakon „šamara” iz 2011. godine okrenuo se ka publici i gestovima slao poruke „Zašto ne navijate za mene?”, dok je u finalu iz 2019. godine ta reakcija izostala.
Pomirio se sa time da je publika na strani Rodžera Federera, čak je rekao da zamišlja da svako „Rodžer” sa tribina znači „Federer”, tako da je posle prvog poena mirno otišao na svoju poziciju i čekao drugi servis.
Kada se meč završio, polako i staloženo, uz mali osmeh na licu, prišao je mreži i pozdravio se sa Federerom, bez jakih reakcija prema publici - čuvao se za slavlje sa porodicom!
Naučio je kako da kanališe energiju i pretvori je u svoju korist, tako da ga više ne zanima nijedan krik sa tribina, shvatio je da ne može da pridobije tuđe navijače - samo može da zaradi svoje ovakvim potezima i koračaju ka novim trofejima.
A, kao prilog tezi da Novakovi ubitačni forhendi na meč loptu rivala nisu slučajnost, prilažemo i detalj iz 2018. godine kada je na drugoj strani bio Nadal.
Možda je zaista i 260 nedelja na #1 ATP liste slučajnost, možda je 16 grend slem trofeja slučajnost, možda je osvajanje 33 mastersa slučajnost, možda je bolji skor protiv najvećih rivala slučajnost...
Možda živimo u svetu slučajnosti.
Moral of the story: do not approach Djokovic's forehand when break point, or championship point, up, deep in a 5th set, at Wimbledon.BBC#Wimbledonpic.twitter.com/60rEdicRFb

Read more at http://34sad.com/vesti-tenis/kažu-slučajno-8-godina-kasnije-novak-i-dalje-samara/#QCg4vAgtx6p0QR0t.99
Mexico1
(Trust_Nobody)
15. јул 2019. у 08.34
Nema vece satisfakcije kada na kraju onim fasistima zacepis usta na način na koji je to Nole uradio...Ja to nebi mogao izdrzati i na kraju bi im kao Nole ono orvo napravio kao da ću im poslati srce al na izvlacenju ruku izbacim dva srednja prsta...Bolio bi me klinac za bukanje i za kaznu.Sve im yebem anglosaksonsko💪🏻💪🏻💪🏻
cenim_ja
15. јул 2019. у 13.11
Zaista ne znam šta mu je majka ,samo sam negde citao,ili čuo ili šta već...stvarno ne znam šta je...samo sam rekao ako jeste, da smatram da je normalno sto on ide u hrvatsku...
Ja znam da moja noga tamo neće(ako ostanem pri ovoj svesti),mislim nikad ne reci nikad ,ali ne daj Boze da nekim jadom moram tamo...neka su svi hrvati živi i zdravi ,ali daleko im lepa kuca...
intrigue
15. јул 2019. у 16.12
Slozio bi se sa Mexikovim postom . U potpunosti .
Drugo .
Naravano da decko pravi greške , da nije bez mana ...a ko je to savrsen ?
Cela pamet je u tome da mu se zbog toga sto je nas , sto je Srbin , sto radi velike stvari i na terenu i van njega , sto ebe ove pirgave zapadne pedere ,aglosaksonce itd...te greške i mane moraju oprostiti , prevideti...ne zameriti .

Smeta , pa smeta i meni , volo bi da to ne radi...ali ebiga .
Kad salje ono srce ili kad jede travu , meni proradi stomak...ali šta da se radi .
Sto neko rece , „ja zbog toga odma posle mece i njegove pobede gasim tv, da ne gledam” :)))

A to da li je Noletova majka Hrvatica ili ne ...ajde da ne pricamo o tome .
Eno ih komsije iz NDHazije se na sava glas hvale da jeste .
Al ajde , možda i nije...možda ima Zdenka(Novakov deda sa majcine strane) Srba ...ili , možda je Zdenko bio komunista , ateista , Jugosloven...Možda .:)

Precanin
(Нека буде борба �)
15. јул 2019. у 16.26
Жена иде у цркву, нашу, крст јој је наш..да ли јој је Зденко шокац (офицр ЈНА) или има још шокаца у породици, не спорим. Али како је то онда она Рватица? Јеботе, па ни Анте Старчевић није био кРват, и њему је мајка била православна, Српскиња, а отац католик..ако и он није порјеклом Србин (из Црне Горе...одакле ли је).
Бити Хрват није националсност, то је дијагноза!
Јел Дује Крстуловић Рват, ако јесте зато се не зове Крижановић?
Precanin
(Нека буде борба �)
15. јул 2019. у 16.32
Стока је то без историје, језика, идентитета...крадући од оних од којих су постали...граде свој идентитет.
Кажете негдје сте прочитали да је кРватица!?
Па ево шта сам и ја прочитао
..
https://www.facebook.com/velikahrvatska/posts/10151441944970686/

intrigue
15. јул 2019. у 16.39
Haha
Jest ebiga .
Vido sam i ja ženu kako se krsti sa tri prsta , negdbese ispred ckrve.
Elem ,
imam ja ovde neke dobre Srbe iz okoline Sibenika .
On ozbiljan Srbin i sin mu .
Kad je neki veci svetac , svi bi dolazili zajedno u crkvu .
Otac , majka , sin i dve cerke .
I ta mu žena ...Hrvatica . I ona dolazila redovno .
Lepo se žena prekrsti sa tri prsta , svaki put .
Sad , jel promenila veru , da li to radi zbog muza ...zato što ga postuje , njega i njegovu veru , to nisam pito .
Uglavnom , žena za sebe kaže da je Hrvatica . Pa ga ti ebi...:))

Nekad davno kad su Rusi usli , kraj 2 rata ...
I sad oni dele te „tackice” narodu za hranu .
Mesto zbivanja je Hercegovina .
E , pita rujke prvog u redu ...„ime i prezime” ?
Kaže ovaj Marko Spremo !
A ovaj njemu , stani sa strane...nisi ti Srbin.
Haha .
I stoji Spremo sa strane , a na red dolazi sledeći .
Ime i prezime , pita ga rujke...
Kaže ovaj Mujo Chizmic !
A rujke okrnu onom Spremu i kaže ...„vidis , to je pravo Srpsko ime”!!
Haha
Rus „merio” po onom IC na kraju prezimena . :))
intrigue
15. јул 2019. у 16.43
i , nije burazeru baka , majka , Elizabeta...
ona je druga Zdenkova žena .
ona prva je rodila dve cerke .:))
Precanin
(Нека буде борба �)
15. јул 2019. у 16.50
Симо Матавуљ нам је оставио свједочења и приповјетке. Не треба да ми разбијамо главу, само прочитамо „Пилипенду” и сазнамо све о Стојку Вранквовићу и другим тзв. Рватима...
Па није та Шибенчанка крива, док смо се ми зајебавали око Шугословенства они су пребацивали у кРвате све што је било „плахо и лакомо”.
Па и дубровчани су постали кРвати, зар не?
Не би ме чудило да је и Чанак кРват, и Килибарда...
Precanin
(Нека буде борба �)
15. јул 2019. у 20.06
У међувремену Мекинро разговара с Рафон, упишах се...
https://www.youtube.com/watch?v=mwQ01mT3K1o
zoxthegreat
15. јул 2019. у 22.18
preco ovi su navijali za kulturnog zapadnjaka protiv
divljeg istocnjaka(slovena) makar on bio I hrvat po majci
DarkBlue
(istrazivac)
15. јул 2019. у 22.39
Zagari su iz Slovenuje poreklom. Mada nije
ni bitno odakle je Dijana Djokovic. Sigurno je
veca Srpkinja od mnogih ovde. Hrvatica nije
sigurno.
utjerivac
(☠)
19. јул 2019. у 08.41
Slučajno sam saznao da je katolicima, u nedostatku katoličke crkve, dozvoljena molitva u pravoslavnom hramu. Mislim da je Srbima dozvoljeno samo u crkvama gdje oltar nije okrenut prema Rimu.
Eto da vas ateista poduči!
Inače u HDZ (poznat po extremno liberalnoj nacionalnoj politici) po Slavoniji, oklen je Zdenko, nefali Žagara!
Ukucati Žagar HDZ
utjerivac
(☠)
19. јул 2019. у 08.50
Složio bih se sa istraživačem u vezi ko je veći Srbin.
Veći Srbin od mene je samo onaj ko je promjenio vjeru i postao Srbin. Oprezan sam sa onim što su Srbi po rođenju!
Jer bato, ima nas svakakvih.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.