Дискусије : Мој дом

 Коментар
Materijal za namestaj u basement-u?
ruzica
20. јул 2013. у 12.29
Živim u Torontu. Uredila sam basement kuce i sad treba da kupim neku sofu (možda ugaonu garnituru?). Htela sam koznnu ili od materijala, međutim nisam sigurna koja je bolja za uslove u basementu (gde uvek se po malkice oseti kao malo vlaga ili onaj ustajali miris). Nije ovako strasno kao sto opisujem, ali ipak je malo drugacije nego u drugim delovima kuce. Dakle da li je bolja kozna sofa ili od meblo stofa (materijala) i kog?
Backk
(Admin)
20. јул 2013. у 20.23
Ustajali miris jeste miris „budji”. E sad pitanje zapravo glasi : jesi li „uredila” podrum ili nisi !? :D
Ako pod uredjivanjem smatras : usisala , ocistila i ofarbala ! E onda ga nisi „uredila”.

Da ja ne poznajem stil gradnje van evrope, nadam se da će ti se neko iz kanade javiti i podrobnije objasniti.
srecca
(doktror)
21. јул 2013. у 22.11
obavezno u basementu stavi dehumidi fire, koji će ti koliko toliko kupiti vlagu.
Kozu ni slučajno, jer ona će prva pokupiti svu vlagu i ubudjati se do zida, obavezno neki Mable i odmakni od zida da imaš cirkulaciju.
Provjetravaj cesce i pokusavaj da održavash vlaznost 40% i ljeti i zimi.
sharlota
(bez zanimanja)
24. јул 2013. у 07.26
mi imamo koznu garnituru u basementu, nema nikakvog budza po namjestaju,redovno cistim namjestaj srestvom za kozu- garnitura je svjetle boje.

taj ustajao miris koji osjetis u basementu je zapravo budz, ako se namjestaj budza u tim prostorijama ja u njima ne bih boravila jer udisati budz je nezdravo.

i meni se čini da je basement zreo za renoviranje i otkalanjanje problema budzi.

sharlota
(bez zanimanja)
24. јул 2013. у 07.32
takođe živimo u gta

kada smo gledali starije kuce u gta basementi su upravo bili turn off i razlog zbog kojih nismo kupili te kuce.

jednostavno da bi se basement doveo u red bilo je neophodno puno$$$$.

ja bih to prvo dobro isusila sa specijalnim ventilatorima, promjenila dryvool i otklonila izvor vlage tj budja, hjumidifajer bi samo zamaskriao problem ali ga ne bi otklonio.

MajstorZika
24. јул 2013. у 09.04
Sharlota,
Uz duzno izvinjenje molba za izmenom u Vasem postu:
„hjumidifajer”(OVLAZIVAC) zamenite sa DE-hjumidifire (ODvlazivac).

Prijatan dan Vam želim,
sharlota
(bez zanimanja)
24. јул 2013. у 22.18
hvala na ispravci, vjerovatno je dehjunidifajer taj „specijallni vetilator” o kojem sam pisala

pozz
Backk
(Admin)
25. јул 2013. у 03.17
Ja sam zapravo ocekivao , da neko izdadje sa konketnim rešenjem. Aparati za izvlacenje vlage ,koje vi pomenjete , se ovde u Evropi koriste za sasvim druge prilike. Pretpostavljam da će mo se svi sloziti oko toga ,ako vam se smelo sa uma , da treba prvo rešiti problem „dotoka” vlage !?
MajstorZika
25. јул 2013. у 03.59
Bakk,
Svidja mi se Tvoj optimizam. Slede pitanja: Na osnovu čega predlagati rešenja? Kome predlagati rešenja? ... :-)
Kada je vlaga u pitanju, glava mi je prepuna toga jer, sticajem okolnosti, zadnjih 20godina živim na ostrvu koje kuburi sa time od kako su uvedeni novi materijali i sistemi gradnje (tehnoloska revolucija - dede su Vam bile neuke i zidale krecnim malterom a Vi ste sada pametni i napredni pa koristite cementni malter i poliakrilne boje)! Ovde sam naucio da „sto jedan lud zas.re - 100 pametnih ne ispravi”. Iz toga sledi da, ako neko nije stavio drenazni deo oko ukopanih zidova i nije stavio hidro-izolaciju, pomoći (za razumno) male pare nema. Ako to sve postoji i podrumski prostor ima prirodnu ventilaciju, valjalo bi proveriti vodovodne i sanitarne instalacije kao i pomeriti sifonjer od prozora koji je imao funkciju „luftasa”.

Prijatan dan Ti želim a i da Ti ovo zivne,
Backk
(Admin)
25. јул 2013. у 04.49
Pa sad nisam bio bas optimista u tom smislu da joj neko ovde resi postavljeni problem već pre da objasni u zavisnosti od stila gradnje ,koliko je to izvodljivo a koliko ne i vrednost. Polazim od sebe ,velim, kad se suocim sa problemom i razumem ga, lako mi je da donesem odluku ili pomirim sa problemom. Shodno tome ,moja pretpostavka je bila da bi postavljacu teme ,jedan takav odgovor takođe bio dovoljan.
Backk
(Admin)
25. јул 2013. у 04.57
Što se mene tiče , odgovor je bas u ovom textu:

Majstor Zika
Ovde sam naucio da „sto jedan lud zas.re - 100 pametnih ne ispravi”. Iz toga sledi da, ako neko nije stavio drenazni deo oko ukopanih zidova i nije stavio hidro-izolaciju, pomoći (za razumno) male pare nema. Ako to sve postoji i podrumski prostor ima prirodnu ventilaciju, valjalo bi proveriti vodovodne i sanitarne instalacije kao i pomeriti sifonjer od prozora koji je imao funkciju „luftasa”

Rekoh da ga izdvojim da bi ga postavljac teme bolje uocio.

Pozz
MajstorZika
25. јул 2013. у 11.08
Backk,
Postavljacica teme teško da je svratila ovde vise od dva puta dok joj se post krckao! A i ako jeste, odnos njen prema njenoj temi je kao i onih koji su postirali prethodne teme - ne priličan.
Ili se radi o pokusaju da se i ova diskusija ozivi?
Interesantna pojava na SC diskuijama je da neko samo postira neku temu i - nema ga! Ako se diskusija zapodene, zapodenula se ali, u ogromnom broju slučajeva, postavljac teme ne ucestvuje u caskanjima!?

Prijatan dan iz sparnog Novog Sada,
ruzica
25. јул 2013. у 23.21
tu sam i čitam temu uredno. Nije to toliki problem koliko ste vi shvatili.Basement je sveze zavrsen (recimo kompletiran je u decembru 2012). Možda samo malo treba da proluftiram i ukljucim odvlazivac. Inac e je kuca 1999 gradnja i ja sam prvi vlasnik. Basement sve ove godine nije imao problem vlage, jer bi se nešto već primetilo na golim zidovima i podu...
Backk
(Admin)
25. јул 2013. у 23.37
Ništa lepse nego kad nedostajali deo pitanja u postavljenom textu prioctam na kraju teme. Cast izuzecima ali tipico zensko.
MajstorZika
26. јул 2013. у 02.46
Bakk,

Nemoj da si malodusan. Ruzica je na kraju svoga posta postavila vrlo jasno pitanje: „Dakle da li je bolja kozna sofa ili od meblo stofa (materijala) i kog?”

To sto smo se mi poveli našim razmišljanjima o otklanjanju uzroka - nasa greška. Ipak treba odgovarati onako kako pitanje zahteva! Da - Ne :-)
Glasam za kozu Ruzice.
Backk
(Admin)
26. јул 2013. у 05.11
A kad si 100% u pravu :-)

Nego ,nek „metne” šta god želi , danas je u Berlinu 38 i ja odoh da na plazu.

Prijatan „weekend” želim svima
srecca
(doktror)
28. јул 2013. у 22.21
Ja sam u Kanadi , i znam šta je basement, znam šta nju boli i ja sam joj rekao da nikad koznu garnituru nebi stavio u basement.
Basementi su ljeti hladni a zimi topliji od nadzemnog djela kuce.
Zato ni slučajno da koristish ovlazivac nego ogrmuto de-ovlazivac koji će drzati vlaznost na oko 40%.
Tebi 38 u Berlinu a nama u Torontu tu oko 20, a nocu oko 10 i skoro da se grijanje pali.
Prblem kuca u Kanadi , a pogotovo starije gradnje je što se nekad nije vodilo racuna o toplotnoj izolaciji jer Plin je jeftin a i struja.
Tako vas dvojica nepotrebno izmjenjaste par finih pozdrava, a da bi na kraju shvatili šta nasau ljepoticu muci.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.