Дискусије : САД

 Коментар
Imigraciona viza
Posetilac123
17. јул 2013. у 19.09
Pozdrav svima,

Planiram da sa porodicom imigriram u USA preko Family based visa tip Fourth preference (F4): the brothers and sisters of U.S. citizens, their spouses and their children, provided the U.S. citizen is twenty-one years of age or older.

Interesuje me koraci u proceduri i koliko traje ceo proces od momenta podnosenja aplikacije do momenta izdavanja vize?
Da li se automatski dobija pri dolasku u USA i zelena karta?
Hvala
Futog85
(bachka)
06. август 2013. у 00.14
Treba da ti sponsor ispuni garanciju(affidavit) po kojoj se proverava srodnost.
Potom se ceka oko godinu dana da se to odobri I izda broj predmeta. Na osnovu tog broja ti podnosis zahtev za useljenicku vizu.
Datum kad je podnet zahtev od sponzora se racuna kao datum podnosenja zahteva (cut off date). Taj datum se koristi za cekanje. Kad tvoj datum dodje na red onda ti se izdaje viza za dolazak u ameriku. Imaš godinu dana da dodjes a ako ne viza se ponistava.
Po dolasku imaš pravo na green card (boravisna I radna dozvola). Vazi na 10 godina I onda mora da se trazi nova(zamena) I tako svakih 10 godina.
Ako imaš green card 5 godina I nisi izlazio iz zemlje u tih pet godina duže od 6 meseci, onda ima pravo na am.državljanstvo.
Ovo sve zvuci u redu ali najveci je problem što se ceka da tvoj cut off datum dodje na red. Sam da napomenem da se sada trenutno resavaju slučajevi iz juna 2001. Znaci moraces da cekas 12-15 godina. Ukucaj u google - visa bulletin august - I otvori link sa travel.state... u njemu I vidi pod kategoriju 4 prvi datum.
brodarac
(Marinero)
10. август 2013. у 01.30
Halo Bachka
Vidim sda si strucnjak za vize pa ako imaš info. odgovori mi da li se može sa B-2 vizom probni rad izvrsiti. Veoma važno mada i sam znam da je to teško regularno.
itih
06. мај 2014. у 18.12
Bachka je u pravu 100%

Konachno neko da piše o nečemu sto poznaje i ne lupeta.

Bravo !!!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.