Дискусије : Правопис

 Коментар
Cudna rec?!
Anikka
08. октобар 2011. у 20.34
Citam clanak o ukradenim slikama sa naslovne stranice serbian cafe-a, i shvatim da rec prvi put vidim u zivotu -'ZAMOLNICA'. Evo i recenice:

'Iako slike još nisu u posedu policije, MUP radi po zamolnici za međunarodnu pravnu pomoć švajcarskog državnog tužilaštva upućenu srpskom.'

Da li je to neka stara rec izbacena iz svakodnevnog govora, ili nesto iz novijeg datuma?

Hvala
djuka-zmaj
(cisti genije)
08. октобар 2011. у 22.46
Hrvatska podmetacina :)

Standardni srpski jezik/leksikon/fond ne poznaje ovu rijec i koristi termin "sudska molba" ili samo molba. Rijec je o novohrvatskoj jezickoj tvorevini.
bellamie
11. октобар 2011. у 14.39
Kao sto znamo svi reci se radjaju traju i umiru (nestaju), pa je i zamolnica, kao i putovnica itd... novorodjena rec jezika nashkog.

U jeziku nashkom se rodi bar desetak, ako ne i vishe novih rechi svaki dan, a njihovo poreklo nije ni najmanje bitno, secam se kad se rodi: brend, pa transparentno,... devastirajuce...xa pa srpski kokus , piaro- vi svakojaki, a o ejchar-ovima i samitima da ne prichamo, rechi celog sveta, pa je zamolnica sasvim prihvatljiva, a u ostalom nema katanaca na jeziku da ga okove nekakav propis, je l' tako?
nacht_und_nebel
(ilegalac)
13. октобар 2011. у 01.37
"pa je i zamolnica, kao i putovnica itd... novorodjena rec jezika nashkog."
__________________________________________

Jedino u slučaju da je taj vaški "jezik" hrvatski novogovor.
I mani se podmetanja "prosvetitelja" koji su se dovukliu Srbiju iz svojih vukoje6ina, pa pošto nisu u stanju da nauče pravilan srpski, na sve moguće načine pokušavaju da svoje nakaradne lokalne izraze nametnu kao ispravan govor.
bellamie
14. октобар 2011. у 09.47
Samo slep kod ociju ne vidi jezik "nashki", a govore ga Srbi Srbijanci,... 'Rvati Crnogoranci, 'Ercegovanci i verovatno ce ubuduce Vojvodovanci, a boshnjasku varijantu jezika jednog te istog jezika da ne podcrtavamo, e da li ce da se razdrobi kako zele tzv elite "banana" republika u tzv samostalne jezike patuljastih drzavica to ce da odgovori vreme buduce...

kruskovaca
12. новембар 2011. у 01.04
bellami, sto ti zamaras, 'bote hubschrauber! :)
bellamie
13. новембар 2011. у 13.00
I tebe :)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.