Дискусије : Политика

 Коментар
Nemačka i Hrvatska su izvršile genocid nad Srbima
Istoricar67
19. април 2024. у 06.00
Državo Srbijo, donesi rezolucije o genocidu nad Srbima koji su izvršile Nemacka i Hrvatska tokom Drugog svetskog rata. Ta izmišljotina kako je OUN usvojio definiciju genocida 1948.godine i da genocid koji je počinjen pre te 1948.g ne može se nazvati genocidom jer eto ta ubistva i izivljavanja nad određenim narodima ne može se proglasavati genocidom kada u to vreme nije postojala ova zvanična definicija genocida. To je jedna obična izmišljotina da bi se zataskali najstarasiji genocid koji su u Drugom svetskom ratu počinili Hrvatska i Nemačka prema Srbima.

Jevreji su uspeli da se proglasi genocid protiv njih iako su se i oni jadni borili za to punih 20 godina posle tog stradanja. Evo nedavno smo videli da je i stradanje Jermena pre 100 godina proglasen za genocid. Američki kongres je usvojio rezoluciju da je stradanje Jermena pre 100 godina genocid. Takođe je i Nemačka usvojila takvu rezoluciju, Francuska,Velika Britanija i Rusija takođe, i na osnovu toga Međunarodna asocijacija za proučavanje zločina genocida označila je u junu 1997.g masovna ubistva i progone jermenskog stanovništva u Turskoj tokom Prvog svetskog rata za genocid. Tada je u Turskoj vladalo još uvek Osmansko carstvo i Jermeni su bili okupirani od Osmanlija.

Prema tome, nikad nije kasno da se ta stravicna stradanja jednog naroda proglasi za genocid bez obzira za puštanje nekih lažnih tumačenja da se genocid može proglasiti samo ako se dogodio nakon 1948.g. posle usvajanja te definicije genocida od strane OUN. To su gluposti i to forsiraju genocidne države koje su postojale tokom Drugog svetskog rata a zna se koje si to države bile - Hrvatska i Nemačka.

Zato Srbijo ne dozvoli da te vise ponižavaju bas oni koji su na najmonstruozniji način pobili najmanje milion tvoga naroda već neka naša Skupština usvoji rezolucije o genocidu nad našim srpskim narodom i tako prikaži celom svetu te monstruoznosti nad srpskim narodom.
keser
(Тешем букве)
19. април 2024. у 07.10
Nemacka je dosta kaznjena. Nemacki narod je propatio zbog svojih nacista.

Hrvatska uopste nije!!!
Branko-123
19. април 2024. у 08.16
Tačno je da je Nemacka dosta propatila ali ta njena patnja nije obuhvatila zločine i genocid nad srpskim narodom. Pa sada izgleda da nije ni bitno sto su Srbe ubijali. Šta je drugo nego genocid da udjes u skolu za vreme casova i izvedes nekoliko hiljada dece i streljas ih. Tako je bilo u Kragujevcu oktobra 1941. Pa onda Kraljevo, pa logor Jajinci, pa vesanja po Terazijama. A tek 6.april i surovo bombardovanje.

Ne samo da se donese rezolucija o njihovom genocidu u Srbiji već Srbija treba da trazi od Nemacke ratnu odstetu. Znamo da ratna odsteta ne zastareva a Srbija nije mogla za vreme diktatatora Broza koji je bio hrvat da trazi ratnu odstetu i zato je treba sada zahtevati. Nikome ništa ne treba oprostiti jer čim mu nešto oprostis on te ne ceni i misli da opet može da te maltretira pa i da ubija kao sto su nam radili bombama 1999.g.

A što se tiče hrvatskog genocida nad Srbima i tu je potrebno da se konacno donese rezolucija i da se svet upozna sa najmonstruoznijim zločinima na svetu jer niko nije osim Hrvata imao logor za decu. A ne ovako da nam hrvati seire kako je Jasenovac bio radni logor, da umanjuju broj stradalih i da Jasenovac prikazuju kao neko pozoriste, kao mesto gde su Srbi uzivali.
Popaj
19. април 2024. у 14.33
U GUDOVCU JE ZAPOČEO USTAŠKI GENOCID
Samo 18 dana nakon osnutka tzv. NDH započelo je etničko čišćenje Srba

Poslije dva dana došla je njemačka komisija koja je dala nalog da se leševi iskopaju i fotografiraju, te je tada izbrojano 187 leševa. Tom prilikom je spašen još jedan preživjeli koji je dva dana ležao na gubilištu.Njemačka vojska je uskoro uhapstila ustaše koji su sudjelovali u pokolju, sprovela ih u Bjelovar i zatvorili u bjelovarsku gimnaziju. Njemačka je komanda djelomično preuzela civilnu i vojnu vlast u gradu i objavila proglas u kojemu se naglašava da „takozvane akcije čišćenja od strane hrvatske vojske i zaštitnih jedinica treba spriječiti snagom njemačke vojske. Ako hrvatska vlada za takve poslove ima opravdan razlog onda ona treba da dobije odobrenje od Nijemaca od Generalne komande. U slučaju da se ovakvo odobrenje dobije, ove akcije treba stalno da se izvode pod nadzorom njemačke vojske.” Uskoro su svi uhićenici pušteni, nitko od ustaša nije snosio nikakve posljedice, a Nijemci su u Bjelovaru i okolici proturili letak pisan ćirilicom u kojemu se upozoravaju Srbi da će za jednoga ubijenog njemačkog vojnika biti streljano 100 Srba. Tim postupkom njemačko zapovjedništvo dao je podršku novouspostavljenoj vlasti tzv. NDH.

https://www.antifasisticki-vjesnik.org/hr/spomenici/9/U_Gudovcu_je_zapoceo_ustaški_genocid/156/

https://tiny url.com/mmvp3c53
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.