Дискусије : Политика

 Коментар
Analiza velike ljubavi nekih Srba prema Rusiji
Istoricar67
25. март 2024. у 06.43
Kada se raspala Jugoslavija Rusija je prva priznala nezavisnost Hrvatske (priznala ih je pre SAD). Zatim, slala je Hrvatskoj oružje da bi ga Hrvatska koristila protiv Krajiskih Srba. Odmah nakon „Oluje” i proterivanja nekoliko stotina hiljada Srba iz Hrvatske Rusija odlikuje Franju Tudjmana ordenom Zukova koji je najviši ruski orden i to ga odlikuju za zasluge u borbi protiv fašizma. Nije nam ni na kakav način pomogla tokom 1999.g i tokom bombardovanja Srbije 1999.g a da nam je poslala samo jedan onaj S-300 bombardovanja ne bilo. Zatim je 2003.godine povukla svoju vojsku iz sastava Kfora na Kosovu a 2006.g. je prva priznala otcepljenje Crne Gore od Srbije.

I ako sve ovo analiziramo i veliku ljubav jednog dela Srba prema Rusima šta možemo da zaključimo. Da li ti naši Srbi koji su ostrasceni rusofili više vole Hrvatsku od Srbije, da li je njih bas briga za Srbiju kad toliko mogu da vole nekoga koji je njihov narod u vreme najvećih stradanja tim postupcima podrske Hrvatskoj toliko povredio da ne kažem ponizio.

Znam da će mnogi ovde sad da me pljuju ali neka bar malo razmisle o tom odnosu ruske države prema srpskom narodu u periodu koji je bio jedan od najtežih perioda za Srbe.

Inače, ja o ruskom narodu mislim sve najlepse, Rusi su divan narod, emotivni, imaju predivnu kulturnu istoriju ali ovakvi postupci njihovih političara prema srpskom narodu najblaže rečeno nisu bili korektni.
Kraj_Sveta
(socijala)
25. март 2024. у 08.13
Ovde pomenuto, a vidim i na nekoj temi dole „da su nam dali jedan S300, NATO nas ne bi bombardovao”.
Da li vi uopste znate šta i o cemu pricate?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
25. март 2024. у 08.20
D-Man:
''Исто да нам Руси за сада не могу помоћи.''

Па, човече, помажу нам годинама и они и Кинези. Да није Русије и Кине данас би тзв. Косово било и звенично признато а сигурно не би постојала ни Република Српска. У најбољем случају оно што би данас остало од РС је реч Српска у имену који би сигурно био промењен у нешто попут Репбулика Срба, Хрвата и Бошњака.

Страшно је колико неки људи могу да понављају стално небулозе о томе како нам Русија не може помоћи. Без Русије питање је шта би данас било и са Србијом.
Само нам Русија (и Кина донекле) одржава тај простор у којем можемо бити независни и слобдни. Без Русије би био потоп и мени никако није јасно како то поједини Срби не схватају.

Mislim da i Rusi važu šta je u njihovom interesu. Jer od ljubavi se ne živi.
Vartolomej
(Student)
25. март 2024. у 08.53
U zadnjem dijelu komentara si napisao sve najbolje o Ruskom narodu I tu lezi odgovor o fusifiliji kod Srba. Od pada SSSR Rusijom su vladali tajkuni većinom Jevreji. Sada je dosao tome kraj a ti ljudi su nestli sa politicke scene, neki ubijeni, neki pobjegli za Izrael ili nestali iz javnog zivota.
Branko-123
25. март 2024. у 10.40
Rusi nam nikada nisu hteli da pomognu. Setite se San-Stefanskog ugovora sa Osmanlijama kada je nasa vojska oslobodila Nis,Pirot, Leskovac i Vranje a Rusija tim ugovorom htela da nam se oduzme Niš,Pirot, Leskovac i Vranje i da se pripoje Bugarskoj i da naprave Veliku Bugarsku za koju su umislili da treba da u njenom sastavu bude Kosovo, Makedonija pa čak i deo Grčke. Kralj Milan koji je do tada bio veliki rusofil odmah se obratio Franji Josifu koji je organizovao Berlinski kongres gde je Srbija proglasena za nezavisnu državu u čiji sastav su unete i ove pomenute oblasti - Niška, Pirotska, Leskovačka i Vranjanska. I na tom Berlinskom kongresu Rusi su se protivili da ove oblasti budu u sastavu Srbije ali srećom to im nije uspelo.

https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81% D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC

https://sh.wikipedia.org/wiki/Sanstefanski_mi
Pogledajte koliku je Bugarsku državu Rusija htela da napravi na štetu Srbije. Ima u ovim linkovima mapa te zamišljene Velike Bugarske.

A da ne govorimo kako su ustoličili druga Tita na čelo Jugoslavije koji je posle toga pune tri godine ubijao Srbe, koji je tada pobio stotine hiljada Srba, a kada se posvadjao sa Staljinom morao je da prestane sa ubijanjem Srba i onda nas je psihički zlostavljao još 35 godina, a kada je pao Berlinki zid Rusi se okrenuše Hrvatima.

Ali mi izgleda da imamo „Stokholmski sindrom” jer smo se često ulizivali našim neprijateljima. Mi smo voleli Tita više od mame i tate a sada volimo Ruse više od mame i tate. Šta da radimo, takvi smo kakvi smo.

Branko-123
25. март 2024. у 10.44
Hahaha, ne mogu ovi linkovi da se otvore, Blokirali rusofili, ali potrazite to na Google, ukucajte San Stefanski sporazum, ili San Stefanski mir i odmah će vam se otvoriti pa ćete procitati istinu o tome i videcete mapu Bugarske koju je tada Carska Rusija osmislila.
dulebg
(posmatrach)
25. март 2024. у 13.02
Глупо је питати за русофилију. То је као да питаш зашто Срби ван Србије воле Србију - а ми то у Србији ничим не заслужујемо! Воле је као мајку, ту не вреди расправљати
dulebg
(posmatrach)
25. март 2024. у 13.12
Што сетиче Санстефанског мира: сви аустрофили сеире како је Русија дала Балкан Бугарсој.

Али треба поставити питање: колико су се тада Срби разликовали од Бугара, сигурно мање него Швабе од Бавараца! Комотно је могло завршити у једној нацији, но Западу то свакако није ишло у прилог.

Сви превиђају једну ситницу: да је тим уговором дата СРПСКА АУТОНОМИЈА Босни и Херцеговини, што је такође било прст у око западним геноцидним плановима. Да је заживела - данас би можда Загреб писао ћирилицом, а свакако да бисмо уштедели пар милиона српских живота.
Simo
25. март 2024. у 14.19
Istorcaru često se nisam slago sa tvojim tekstovima ovaj put imaš moj +
a ja nemam inače ništa protiv dragih Rusa.
zoxthegreatПорука негативно оцењена. Покажи

zoxthegreat
25. март 2024. у 15.57
A da ne govorimo kako su ustoličili druga Tita na čelo Jugoslavije
===

nisu ga oni ustolicili nego DZUVZONI sas DUBOKA DržavA
C_A_B_O
25. март 2024. у 17.04
OVDE josTe zaudara na „naUku” pedestih...gdje sve zlo bejahu Rusi i Srbi...a da su oba idealna NARAVNO nisu..no komy + aUtoSSovinisti moraju istrganim citatima dokazivati sebi i gazdama,da sve srpsko i rusko ne valja. DOOOOBRO je da NataSSe, JehleHne,HaiHde i DiHinke i SsaHrimanjinke, CobanYjeve i Ante brnabijeve JOS ne pišu recnik srpski jerBo zarad rodne ravnporanvosti bi se trebali zvati obrezane k/u/r/c/i/c/e...Eda im poraste,da se malo smire
dulebg
(posmatrach)
25. март 2024. у 19.46
Тита су устоличили Енглези и држали га 35 година. Само је морао да слуша краљицу, глуми независност, комунизам.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.