Дискусије : Политика

 Коментар
Сањао сам дискусију данас..
geriatrikus
(zvakac karamela)
23. март 2024. у 17.20
Данас овдје нека киша, а и иначе сам планирао да одгледам пар студентских кошаркашких утакмица, завршница је, тзв. Мартовско Лудило. И као сви у зрелијим годинама, гледајући Канзас и Гонзагу, заспем.
А и шта ће ми у сан доћи, дискутанти са Сербианкафеа!
Мени као дошло да објавим да нећу више долазити у кафану, али није да не желим долазити, него би да сви скоче да ми недају и да се ја предомислим и останем.
И сад ја накитио писмо, сам сам се расплакао док сам га куцао, и објавим то на дискусији...мислим баш да је била „Политика”.
И сљедеће што видим, офарбани камионом извлачи трупце негдје у Канади, у Британској Колумбији. Каже нема посла у Аустрији, иначе је шофер, а Канада добро плаћа шофере и тако...каже таман је завршио за данас и иде да изненади пријатеља Стевиног и да га ненајављен посјети. Стевин не зна ни да је овај у Канади, канли да ће налетит.
Звони он на вратима код Стевиног, нико не отвара. За кваку, откључано. Уђе унутра, види велики екран компјутера, на њему она моја објава о одласку, али нигдје никога около. Чује да вода тече у купатилу, њему у главу дође да није недо Бог срце, нешто...кад тамо Стевин напунио каду водом, сјео, одврнуо туш до краја и таман узео жилет у руку.
Ту ти офарбани скочи на њега, оте му жилет, извуче га из каде и продера се: „Шта радиш, будало!”
-Ја не могу више, ја ово не могу издржати, Гери напушта СЦ... -вапи Стевин, а офарбани ће:„Ситуација јесте деликатна, али није дотле дошло, не кенчијај, шта ти је”.
Некако се смире, сједну, баш у том моменту неке вијести на телевизији и извјештај из Торонта.
Кажу неког остарјелог имигранта, српскојапанског поријекла баба свукла са тавана куда је пошао да се вјеша. Кажу да га нека обавијест са Интернета узбудила и покажу ону моју објаву, а баба објашњава како је било. У позадини препознају Јоцка.
У том ће и вијести из свијета и каже како Копенхаген Цајтунг објављује да се грађанин затворио у собу, одбија да једе, да пије, привио лаптап на груди и само цвили...опет разлог она објава. На слици бездомни, а на вратима собе ручно урађен плакат са натписом ГЕРИ ВРАТИ СЕ...
У том часу мене нешто спуца по глави, зачух: „а тако ти гледаш кошарку, па не можеш да ме возиш у куповину”, пробудим се и сад појма немам да ли сам напустио дискусију, или сам још ту?!
e_da
(oʞɐdoɐu)
23. март 2024. у 17.36
Ma jok, još uvek sanjaš:)
Bazorilo
23. март 2024. у 17.56
Odvezi ženu u kupovinu pa nastavi snove,da vidimo šta će baba dalje da predaje srbojapanezu.Možda dodje do neke Srbo-Japanske saradnje,pa Bugojnac pozive naprednu industriju da ulozi nešto u industrijskog tigra,a on će da spremi dosta parizera,da pocasti dalekoistocne investitore.Ojhhha,srećno!
intrigue
23. март 2024. у 19.04
????
Шта би ово требало да буде ? Нешто смешно ? Да се људи мало смеју ?
Триста чуда .
Можда је ипак време за шринка и отоманче .

пс.
паде ме на памет да нешто ланем , да испричам мој сан...али нећу, што би реко „Торбица” „шташ кад сам жалобитан” .
:))
bezdomni
(maestro)
24. март 2024. у 05.16
ГЕРИ ВРАТИ СЕ!!!
geriatrikus
(zvakac karamela)
24. март 2024. у 11.00
Бездомни, заложи нешто, попиј гутљај воде...немам срца да се оглушим на овакве вапаје...кану ми суза издајица...
Овом што би лануо и што има снове...ма знамо ти сваку од три пјесмице које можеш изрецитовати, не мораш се мучити, знамо и ко те учио њима...сањао си како те ујела змија, а неко „ошишат на ђачку фризурицу”, коме „шприцнеш на крајник” ти спасио живот. Креативан си, али се некако савладао опус.
Одвезао сам жену, Базорило, али ми се не даде заспати поново...али изгледа да се нешто дешава. Јапан ради у потаји, друга страна се још не оглашава, вријеме ће показати...
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. март 2024. у 13.04
geri,

>’Ја сигурно нећу, а то сам и раније рекао, након ове Ковид епизоде, ући у било какву озбиљнију расправу, нити ћу тражити мишљење особе која је свој спас током пландемије нашла у вакцини.’
- - -

Па немој, је л' те неко тера, или ваби ?
Разуме се да нећеш, јер за то ниси способан. И другима си познат по паланачком маниру да удараш мучки, иза леђа, испод струка, оговараш, а прибегаваш и хушкању других, да би задовољио своје болесне пориве. Укратко, лош си човек.
Тако измишљаш неке фабуле, јер једино у том твом виртуелном свету можеш да тражиш утеху.
***

>’Овдје не подразумијевам вакцинисане под принудом, мада ми ни они нису неки Синђелићи, али за добровољце дефинитивно сматрам да су ограничени.’
- - -

Зар стварно мислиш да икога заболе алатка због твог „дефинитивног неограниченог подразумевања” !?

Каква мука те нагони да се бавиш одлуком других да се вакцинишу и да их прогањаш зато што су то урадили добровољно, а ко замишљаш да си ти, да прашташ онима који су то учинили под притиском ?
Је л' ти неко тражио опрост греха, екберовац ?

Пошто нећеш да улазиш у ‘озбиљну' расправу са вакцинисаном особом, поставио си зановетку о свом „Лутеровском” сну (I had a dream).
***

>'И као сви у зрелијим годинама, гледајући Канзас и Гонзагу, заспем.'
- - -

Баш чудно, а ниси се вакцинисао као онај што јесте, па се покајао и постао „непристрасан”, јер му се због вакцине приспава током дана !?
Интересантно је да се у том измишљеном сну на јављају Zorrko, Pentium4, supak4 !?

Ниси поменуо ни Базорила, па је, сирома', морао да ти јави да је и он из твог стада.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. март 2024. у 13.17
Bazorilo,

Шта тебе жуља у мојим ципелама ?
Bazorilo
24. март 2024. у 16.39
Ne znam gde sam te nagazio,osim ako nije moja solidarnost sa Sanjarom oko vakcina.Nazalost,nije za pohvalu ko ne razume pogubno dejstvo gen vakcina.Pored genskih proteina,tu je i ziva koja se pojavljuje pod drugim imenom u sadrzaju vakcine,i cije dejszvo postaje ubitačno nakon par godina.Što se tiče moga komentara u vezi odluke Sanjara da nas napusti,isto bih reagovao i da si ti u pitanju kao i mnogi drugi koji su ovom forumu dali veliki doprinos.
intrigue
24. март 2024. у 17.27
Овом што је утрипово да зн „сваку од три пјесмице” и да је неко мудо...
Кад легнеш код хећима на отоманче он ће ти рећи да имаш проблем са Данинг-Кругеровог ефектом ...
А ти немој да те дијагноза престраши ...Ради се о илузорној супериорности , без могућности да се пацијенту на било који начин објасни да је у заблуди , јер таквима било шта нормално и истинито објашњавати је немогућа мисија .

Значи , не вреди ни покушавати .

Ал боле те рацку , ништа не боли .

:))
bezdomni
(maestro)
24. март 2024. у 19.58
Brzo teku Dani a još brze noći
Zaronim ponovo u San kanda mi se familija sa kupila. Neki rođendan ili slično nemam pojma.
Pozdravim se sa Ujkom, Ujina me malo prigrli, vidim i ovi izvonji rodjaci Jocko, Dule i još par njih su tu. Neko pozvao i onog ofarbanog sto nam je kalajisao tepsije. Gore na celu stola već zasjele casne stari ne Cekac i Simo sa velikim brkovima. Popaj digao glavu vratila mu se Oliva kanda potrosila monetu pa on sav hepi sto bi Srbi rekli.
Otvaraju se vrata vidim ulazi tetka Srna. Utegla se u nekoj cvetnoj haljini a Intrige je onako bezobrazno merka. Pridjem da tetku pozdravim i pomognem joj sa kaputom koji drzi u ruci ali se iznenadih neprijatno. Nestao je onaj vedar izraz lica, ne cuje se ni onaj zvonki smeh koji je uvek prati. Pogledam je izbliza u oci i vidim setu. Bojazljivo priupitam tetku gdje je tetak Geri. Rasplaka se Srna kaže zlato tetkino Geri je ostavio oprostajno pismo koje ću posle procitati i odlucio da nas ostavi. Novu familiju je nasao. Gledam tetku pa se i ja rasplakah. Geri vrati se molim te. Tetki sam obecao da se neću buditi dok se ti ne vratis.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. март 2024. у 22.28
Bazorilo,

>'Ne znam gde sam te nagazio,osim ako nije moja solidarnost sa Sanjarom oko vakcina.'
- - -

Ниси разумео питање - нисам рекао да си ме нагазио.
Ја тебе нисам питао зашто се ниси вакцинисао, па ни тебе не треба да жуља то што ја (у мојим ципелама) јесам.

Тај твој први коментар, у коме ме, да би подишао герију, мазиваш Србо-Јапанцем, повезујеш са Бугојанцем (!?) и индустријским тигром (!?) тумачиш као солидарност са Сањаром. Нешто си много побркао у жељи да се додвориш „проповеднику”.

Од раније те знам као „познаваоца” медицине и историјата вакцина, али нисам желео да ти постављам питања, да не бих показао колика сам незналица. Сад видим да си и врсан познаваоц генских протеина и pod drugim imenom садржаја вакцине. Ако сматраш да јеси, буди љубазан и просветли ме – објасни погубно дејство генетских вакцина.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. март 2024. у 22.54
bezdomni,

Снови к'о снови, а тек реалност. ;)

У дилеми сам - да ли да објавим интервју са геријем protosapiensom preanticusom ?
Бојим се да ме не тужи што му кварим бизнис лова на људске душе. А и његови следбеници су већ постали неурозни и спремни на све.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. март 2024. у 22.59
intrigue,

Био си груб према герију, мисим стваааарно. ;О)))

Могао си да му пружиш утеху, да му кажеш да је у првом стадијуму Даунинг-Кругеровог ефекта и да по свим показатељима, не постоји тенденција преласка у други, ни трећи стадијум.
geriatrikus
(zvakac karamela)
25. март 2024. у 11.07
>>Кад легнеш код хећима на отоманче он ће ти рећи да имаш проблем са Данинг-Кругеровог ефектом<<
=================================

Pокушава бити интелектуалац...психолог јеботе:))))

Пуцам од шеге:))))))))))

:))))))...:))))))

3 дана и 3 ноћи копао по интернету да улети ко прави ђилкош, највећи у крају...није баш до краја уфатио појам, али у траговима и обзиром на могућности није толико лоше. У сваком случају треба труд цијенити.

:))))))

:)))))

Опростите, не могу да исконтролишем овај смијех :)))))))))

Бездомни, хоће сан да сломи...то за тетка и Срну; можда сам некада имао везе са Срнином тетком, па ме може бит' и Срна може тетак звати, али је Срна пиле за мене...додуше, након 30+ година нема више пилади, али увијек поштовање за сестру.
intrigue
25. март 2024. у 15.11
Ти већ дуже време покушаваш да будеш вирусолог и интелектуалац . Покушаваш да глуметаш „врховну памет” ...неког ко је изнад ових овде обичних смртиника .
И нико ти се не смеје ...а смешан си ко биоскоп .
А сад сам ја смешан , ја шокушавам бити интелектуалац и психолог?

То је то Данинг-Кругеровог ефекат .

Један од симптома је и та шега која те спопала . Кад се смејеш ко манит набрашно ..што би рекли твоји у Кифином Селу .

Ни 2 минута нисам тражио по интернету ...имаш исту дијагонозу (коју сам прочитао ономад у новинама) као Јелена Карлеуша .
:))
Ти и Карли . :)))

Јебга , читам и жуту штампу , шташ ...

geriatrikus
(zvakac karamela)
25. март 2024. у 15.36
„Један од симптома је и та шега која те спопала . Кад се смејеш ко манит набрашно.”
______________
:)))))))))))))))))))))
Јооој не могу:)))))))
Није он џаба ишао у Србију да му ушприцају Фајзера!
Ограничен...увијек био, а сад још плинуо.
intrigue
25. март 2024. у 16.51
Хахаха хахаха !! Јој па не могу више !!! Хахахаха !!
Није човек џаба ишо у Србију да спава у хотелу уместо код родбине .

Благо ретардиран , увек био , а сад је још ретардиранији .

пс.
можемо овако до Богојављења .

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
25. март 2024. у 17.05
geri,

>'Овдје не подразумијевам вакцинисане под принудом, мада ми ни они нису неки Синђелићи, али за добровољце дефинитивно сматрам да су ограничени.’
- - -

Ако смем да питам, какве везе има Синђелић и зашто би неки требало да воде рачуна шта ћеш ти да мислиш о њима ?

А ако су се неки добровољно вакцинисали и не пристају да им солиш памет - такви су ограничени ?

На каквом то необоривом знању (у ствари твојој неограниченој глупости и предрасудама) се заснива твоја препотентност ?

Није проблем што си антиваксер, него што, због своје ограничености, оспораваш другима право да сами одлучују о свом животу и (као и онај твој ...) прогањаш оне који се с тобом не слажу. Симптоматично је да замишљаш себе као неког идеолошког лидера, проповедника, што се видело у оном твом обраћању антиваксерима („Издржали сте ...”).

И да поновим, немој да се завараваш да на твоје измишљање неадекватних приповедака, у очигледној намери да деградираш личност другог дискутанта, не може да се одговори истом мером. То је провидна курвинска „замена карата”, коју свако може да изведе.

Starac_Foco
(--)
25. март 2024. у 20.53
intrigue
25. mart 2024. u 15.11

То је то Данинг-Кругеровог ефекат .

****

Ja bih rekao i gore od toga. Evo ilustrativnog primjera. Jedne prilike ja mu priopcih sledeće:

Starac_Foco
(--)
28. april 2021. u 12.36

Previse ti sa visine nastupas Geri. Postavio si sam sebe na pedestal nekog velikog mislioca. Ono Bog, pa ti, pa jedno 3 prazna mjesta, pa onda neki sličnomišljenici, itd. A ovakvi kao ja smo izgleda nedje oko 280-tog mjesta po tvojoj klasifikaciji.
Sve more biti tako. A i iako jes', ja ovako neuman ipak nekako dogurah do 60 godina sa ovo malo kratkog prsta na celu. I kad se osrvnem iza sebe, pa i nije tako loše.

----
A na šta veliki genije odgovori ovako:

geriatrikus
(zvakac karamela)
28. april 2021. u 13.47

Из твоје перспективе, Фочо...не спорим. Мраву влати траве ко алеја јабланова изгледају.

----

Znaci, u intelektualnom pogledu, ja sam mrav koji gmize između vlati trave, a on je kolos u visini jablanova...?

Kod njega je taj sindrom ocigledno napredovao. Od običnog Daning-Krugerovog sindroma u manjoj ili vecoj mjeru „boluje” oko 3% hinsana na ovom dunjaluku. No on je daleko iznad, rekao bih u kategoriji 0.003%.
geriatrikus
(zvakac karamela)
25. март 2024. у 21.33
Хвала, Фочо, на подсјећању. Дивно поређење...то са тобом и травом. Заиста је тако.
Јоцково питање само по себи показује степен ограничења који не дозвољава да схвати одговор.
А интригуе ми је крвав...Чуј смије се к'о луд на брашно. Не знам шта сам хтио са оним смајлијима, има ли ко какву идеју...
Starac_Foco
(--)
25. март 2024. у 22.51
Pošto sam ja mrav, ti si onda ocigledno nešto mnogo vise od toga. Rekao bih da si konj, posto je konj kolos za mrava...

Kao što se budali ne može dokazati da je budala, glupom da je glup ni tebi se ne može utuviti da to što mislis o sebi ima veze sa realnoscu koliko i kad, npr, neki islamski ekstremista misli da ako se raznese bombom postace mucenik. I onda će pravo u raj gdje ga cekaju 72 djevice, kao nagrada za njegovu žrtvu...

Ovo ne znači da mislim da si lud a ni glup, ali da nešto ti fali, a s obzirom na toliku dozu oholosti, uobrazenosti, hvalisanja, nadmenosti, filozofiranja, divljenja samom sebi, nicim izazvanog omalovazanja drugih to besmislenih granica, proglasavanja samog sebe nekakvim guruom za sve na svijetu (a posebno psihologiju) i nevidjenog stepena arogancije, to se vidi iz aviona... Samo ti ne vidis.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
25. март 2024. у 23.11
Jocko је поставио 3 питања:

- Ако смем да питам, какве везе има Синђелић и зашто би неки требало да воде рачуна шта ћеш ти да мислиш о њима ?

- А ако су се неки добровољно вакцинисали и не пристају да им солиш памет - такви су ограничени ?

- На каквом то необоривом знању (у ствари твојој неограниченој глупости и предрасудама) се заснива твоја препотентност ?

Сећам се једног Џоа који је долазио у теретану у Београду. Џо је имао говорну ману. После тренинга би стао пред огледало, напумпао се и тада би рекао: „Шврценегр”.

Геријев одговор показује да он, у ствари, не може да да смислени одговор.
Поређење нечијег одбијања вакцинисања са храброшћу Синђелића је могло да се зачне у глави особе са пренадуваним егом (како мали Ђокица замишља себе као војводу Синђелића) и то опет индицира Даунинг-Кругеров ефекат.

Преиспољена категоричност, нетолерантност и мржња према неистомишљенику „красе” Герија и то нису знаци памети. Није ни покушао да одговори на питање о својој неограниченој глупости и предрасудама.
Ком паметном човеку може толико да смета један ограничени Јоцко, да не може да га се ослободи и мора да измишља приповетке о њему ?

geriatrikus
(zvakac karamela)
25. март 2024. у 23.12
Ти мислиш?
Ти можеш да слушаш и да бубаш. Не можеш ти мислити. Још си уз то мали искомплексирани јадничак. Замисли само колика је храброст требала да се прикачиш Јоцку и Интригеу и искењкаш своју муку.
Овдје, на овој теми...дрхтиш цијели дан, скупљаш храброст, чекаш хоћу ли шта овој двоици одговорити и онда храбро закорачиш у ноћ.
Е јеси слина...извини, мраву, узео сам те једино у сврху упоређивања физичких величина.
geriatrikus
(zvakac karamela)
25. март 2024. у 23.14
Ово горе је за Фочу.
Јоцко, ко још на тебе обраћа пажњу.
Starac_Foco
(--)
25. март 2024. у 23.27
geriatrikus
(zvakac karamela)
25. mart 2024. u 23.12

Ти мислиш?
Ти можеш да слушаш и да бубаш. Не можеш ти мислити. Још си уз то мали искомплексирани јадничак. Замисли само колика је храброст требала да се прикачиш Јоцку и Интригеу и искењкаш своју муку.
Овдје, на овој теми...дрхтиш цијели дан, скупљаш храброст,

****

Drhtim... He he he, koji idiot :) Idi lijeci se nesretnice, možda ima još nade.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
26. март 2024. у 00.06
geri,

>'Јоцко, ко још на тебе обраћа пажњу.'
- - -

Питање је у очигледној супротности са твојим честим помињањем Јоцка у твојим разним коментарима, као и у овој теми коју си поставио.
С друге стране, Јоцко тебе није помињао, за њега си одавно прочитана лоша књига у украшеном омоту.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
26. март 2024. у 00.11
geri,

Замисли човека из првог миленијума Пре Нове Ере, на волшебан начин пренесеног у ХХI Век.

Питање за тебе препаметног:
- Колико би дуго у садашњим условима тај човек могао да живи, месец, два, 6 месеци ?
e_da
(oʞɐdoɐu)
26. март 2024. у 13.22
geri, čemu sve ovo? Izmišljanje sna da bi se obračunao sa drugima- intelektualno jačima.
I to neuspešno.Porazno!
Baš bez veze.
dr-mors
26. март 2024. у 16.45
gera zvace karamel-lajne..
CPHA
(Чувари ћирилице)
28. март 2024. у 01.49
Лијепо забиљежени дани позоришта. Таленат је одличан, подсјетило ме на старе дискусије. 😁
Него, жао ми Базорила. 😂
Али, схватићу све под комедију.
sansui1
(audiofil)
28. март 2024. у 10.54
CPHO,

На шта те подсећа оно „Ојхаа!” ?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
28. март 2024. у 11.02
CPHO,

На шта те подсећа оно „Ојхаа!” ?
Zorrko
28. март 2024. у 11.48
da Jocko koristi nekoliko nikova, a moderator banuje mene zbog dupliranja nikova?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
28. март 2024. у 13.17
Zorrko,

Два нису неколико, а трипл није дупло.
Zorrko
28. март 2024. у 14.38
Сва срећа да имамо модератора, па овакви глупи али кварни и лажљиви имају заштиту институција
Типично ново нормално
Zorrko
28. март 2024. у 14.43
Далеко ћемо догурати у овој диктатури идиотизма
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
28. март 2024. у 16.20
Zorrko,

>'Далеко ћемо догурати у овој диктатури идиотизма'
- - -

Сад си почео себи да персираш.
Zorrko
28. март 2024. у 16.52
Јоцко би нам баш могао, у свој својој интелектуалној величини, написати нешто нпр о кишобранима, сунцобранима и сунцокретима , те сличностима и разликама мећу њима.
Zorrko
28. март 2024. у 16.56
А сансуи, данка дубајић и остали никови могу онда давати јоцку плусеве, све дивећи се његовим мудролијама.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
28. март 2024. у 17.12
Zorrko,

>'Јоцко би нам баш могао, у свој својој интелектуалној величини, написати нешто нпр о кишобранима, сунцобранима и сунцокретима , те сличностима и разликама мећу њима.'
- - -

Је л' то вама, ретардиранима ?
***

>'А сансуи, данка дубајић и остали никови могу онда давати јоцку плусеве, ...'
- - -

сансуи је намерно употребљен и очекивало се да ће други дискутант да загризе на мамац, кад оно, Зоррко - истекао му бан.

Данка Дубајић јавила да јој ниси интересантан, осим ако не почнеш да наручујеш њене колаче. Онда ће да почне да ти даје плусеве, да не плачеш.
geriatrikus
(zvakac karamela)
28. март 2024. у 17.15
На кога вас ово подсјећа:
https://youtu.be/nldsZmeajAc?si=z-Du0sq9BL-jP2C0
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
28. март 2024. у 17.24
Geri,

Зашто питаш, кад је очигледно да подсећа на Zorrka / Pentiuma4 / supka4 ?
Zorrko
28. март 2024. у 17.56
Хе,хе јоцко је баш ‘посебан’
Zorrko
28. март 2024. у 20.48
pssst, u povjerenju: ne smije se reci retard... to nije politicki korektno...

nego - 'poseban'...

😉
Zorrko
28. март 2024. у 22.30
znam da mudri starac foco neće odgovoriti, ali ipak:

--------
Starac_Foco
(--)
25. mart 2024. u 22.51

Kao što se budali ne može dokazati da je budala, glupom da je glup ni tebi se ne može utuviti da to što mislis o sebi ima veze sa realnoscu koliko i kad, npr, neki islamski ekstremista misli da ako se raznese bombom postace mucenik. I onda će pravo u raj gdje ga cekaju 72 djevice, kao nagrada za njegovu žrtvu...
---------

kakvi sad islamski fundamentalisti koji bombom nešto raznose?

To valjda znači da oni koji nisu pristali na diktaturu plandemije, i nisu pristali na prisiljeno ubrizgavanje netestiranih substanci zbog lazne smrtonsone pandemije, su extremisti?

I bacaju bombe?

Ili je možda bas suprotno?
da su vakcinaski fundaamentalisti tjerali sve, ukljucujuci i tebe Foco (prema tvom sopstvenom priznanju), da se spricaju netestiranim substancama?
a sve u cilju zastite od usrane prehlade?

Foco, jel slusas ti samog sebe šta pricas?

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.