Дискусије : Политика

 Коментар
Distopija vs sloboda
CAHJAP
20. март 2024. у 03.27
Tehnologija je integrisana u svim našum żivotima. Hteli- ne hteli, mi smo kao civilizacija već ogromnim delom zavisni od tehnologije. Telefone, tj., kompjutere koje nosimo u džepovima prate svaki aspekt naših života. Od prisluškivanja, lokacije, navika, prijatelja, političkih opredeljnosti, potrošnje novca...apsolutno sve. Problem je što sve više postajemo zavisni od tehnologije da bez nje mnogi danas, naročito mlađe generacije nebi znali kako da funkcionišu.
Problem je što sa svećom integracijom tehnologije u našim životima, eventualno digitalni, zapravo tehnološki svet će u potpunosti preovladati čovečanstvom. Tehnologije koje tek dolaze će u potpunosti promeniti ovaj svet a samim tim u potpunosti preuzeti kontrolu nad našim żivotima sa tendecijom stvaranja distopijskog društva i potpunog porobljavanja čovečanstva.
Samo da navedem nekoliko tehnoloških pomaka koje dolaze.
- Socijalni sistem bodovanja je 2017 započet u Šenżen u Kini, grad sa skoro 13 miliona stanovnika. Kamere apsolutno svugde koje prate ne samo ponašanje svih ljudi, već i izraze lica. Na osnovu toga je uveden sistem bodivanja i ako se utvrdi da čovek nije u skladu sa određenom kodom ponašanja, izraza itd, nastane dedukcija bodova i novčane kazne koje automatski se povlače sa bankovnih računa.
Ovakav sistem će sigurno biti na globalnom nivou u ne tako dalekoj budućnosti.

- Potpuna digitalizacija novca: zamisli, da svaki dinar, evro, dolar koji potrošiš ili već koju valutu, nebitno, nije više lične, privatne prirode, već vlada, banke, poreske ustanove i svi drugi k@rci p@lci će znati o tvojim potrošačkim navikama. To je već zahvatilo dosta maha ali u potpunoj digitalizaciji će predstavljati ogroman problem i ristrikcija slobode. Ne samo to, već pored plaćanja poreza, za svaki potrošen novac, banka ĉe uzimati svoj procenat na račun transakcija. Svaka drżavna institucija će biti direktno povazana sa bankovnim računom pojedinca i bez tvoj saglasnosti kaznu, kamayu, porez itd itd dirwktno crpiti sa tvog računa. Ko se odupre tome ili pobuni, mogu automatski da mu zablokiraju račun. To je apsolutna distopija i u tom pravcu svet danas ide.

- Restrikcija kretanja. Zašto naglo se guraju električna vozila iako daleko više doprinose zagađivanju nego klasična vozila sa SUS motorima. Zato što sa tim voziloma koja su povezana sa mrežom, eventualno će moći da kontrolišu tvoje kretanje distancu, vreme kretanja itd. Čovek će bukvalno smeti da se kreće u određenom radijusu od svog mesta prebivališta a za svaku destinaciju mimo toga će ili morati plaćati neki porez ili tražiti dozvolu za to.

- Hrana: već danas čovečanstvo se uveliko truje hranom koja je puna pesticida, hormona, genetičkog modifikovanja i tek dolazi još gore. Vitaminske pilule koje će zameniti tradicionalna jela a uz to i potisnuti osećaj gladi, a meso i mesni proizvodi će se štampati od „ko zna čega i kakvih ćelija”. Možda čak i budu ljudske ćelije u tom mesu pa ca nesvesno postanemo kanibali. Već danas smo svedoci sa pritiscima koje farmeri doživljavaju u Evropi i masovnih protesta istih. Jednostavno će im ne samo zabraniti da gaje hranu, već će im napraviti nemoguće, tj neisplativo da se bave ratarstvom i uzgojem stoke i mesa. Istovremeno, milijarderi poputi bila gejtsa najvećih svetskih kompanija kupuju plodno zemljište na sve strane gde će se u budućnosti gajiti GMO hrana i sve će biti robotizivano i automatizovano. Čak neće biti ni supermarketa u nekoj daljoj budućnosti, već će sve biti dostavljeno na kućnoj adresi uz nadoknadu naravno i za određenom količinom namirnica koje će novi zakoni odrediti. Sve će to biti u ome globalnog zagrejavanja.

Ovo su samo neke od stvari koje vode ka potpunom zarobljavanju čovečanstva o apsolutne distopije.

Dali će globalisti uspeti u ovome, lično mislim da neće. Možda jedno izvesno vreme čovek dozvoli da im globalisti jašu na leđa dok se sve više poguravaju, do te mere kada svima „pukne film”, jer Bog je čoveku da slobodu i slobodnu volju i samo tek se duh razvija. Postoji zakon na zemlji i univerzumu i sve što se protivi tome może samo da dogura do određene tačke, pre nego poput piramide od karata se potpuno sruši.

Ovo su vremena borbi između dobra i zla i svi to mi doživljavamo. Skoro su čitav svet poput goveda i toru nas zaključali i nażalost većina sveta se tome podarila. Ovo je borba između distopije i utopije. Mogao sam još da dodam i medicinu i nasilno vakcinisanje ali poučen našim raspravam iz prošlosti ću to izostaviti.

CAHJAP
20. март 2024. у 03.38
Mnogi misle da električns vozila manje zagađuju što nije istina jer potreba za litijumom je prešla sve granice i odvajanje potrebno je mnogo vode za ispiranje litijuma i yo zagađuje prirodno okolinu, reke i vodotokove. Zatim potreba za strujom postaje ogromna a struja se najviše proizvodi od nafte i uglja koje pokreću agregate. Za sada mnoga vozila mogu da se pune kod kuće ali to neće biti slučaj u budućnosti ako električna vozila u potpunosti preovladaju jer svako domaćinstvo takođe u ime globalnog zagrevanja će imati određen broj kilovata koliko mogu mesečno, nedeljno ili dnevno da troše a vozila određen broj kilovata sa koliko mogu da se napajaju. Gadna vremena tek dolaze.
CAHJAP
20. март 2024. у 03.42
Po ko zna koji put, izvinjavam se svima koji ovo pročutaju na moje gramatičke greške nastale usled brzog kucanja i postiranja. Nadam se da shvatate ozbiljnost vremena koja su pred nama, u koja smo već duboko svi ukoračili.

Mogao bi još i pisati u vezi čipovanja i kako će to takođe postati obavezno ali drugom prilikom ili ako neko hoće o tome da doda na ovu temu nek' izvolim. Pozdrav svima !
bezdomniПорука негативно оцењена. Покажи

bezdomni
(maestro)
20. март 2024. у 05.34
Sanjar ti stvarno nebi trebao da piskaras na forumu gde dolaze iole ozbiljni ljudi.
Ovo sto si napisao o elektricnim automobilima ...
Citiram.
Restrikcija kretanja. Zašto naglo se guraju električna vozila iako daleko više doprinose zagađivanju nego klasična vozila sa SUS motorima. Zato što sa tim voziloma koja su povezana sa mrežom, eventualno će moći da kontrolišu tvoje kretanje distancu, vreme kretanja itd. Čovek će bukvalno smeti da se kreće u određenom radijusu od svog mesta prebivališta a za svaku destinaciju mimo toga će ili morati plaćati neki porez ili tražiti dozvolu ...

Mislim halo burazeru reci nam iz koje ludare se javljas...
Elektricna auta se razvijaju i prave sa sve većim radiusom kretanja a ako neko hoće da te prati postoje i u normalnim autima već 30 godina ugradjeni hepeci da se automobil može pronaći.
U kojoj skoli su te ucili da elektricna auta vise zagadjuju okolinu???
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
20. март 2024. у 06.12
Da, i neki klasicni auti imaju sistem koji zna lokaciju i može da javi u slučaju nesrece. No sa elektricnim je to u gotovo svim. Tesla može da „popravlja” softvare preko noći Da trazi pretplatu na grijana sjedista i iskljuci ih ako ne platis.
Sve te tehnoloske inovacije nude neku korist korisniku. Do nas je hoćemo li ih koristiti ili ne.
Rizik da neko, vlade ili Google, zloupotrebe te funkcije je stvaran.
Šta je rjesenje?
Sumnjam da će bilo ko od nas preci na Nokiju 8610 koja je odličan telefon bez GPS. Mislim da je djelimicno rjesenje u zakonima i nadzoru onih koji imaju pristup tim informacijama.

Hobo
(Pacifing by force)
20. март 2024. у 06.15
Nazalost je tako...sve se prati i registruje u jednu fioku pa po zasluzi kad zatreba. Drugovi komunisti nikad nisu sanjali ovakva vremena. Novim generacijama to postaje „normalno” da te telefon televizor kola a bogami i frizider prisluskuju...komsiji možeš sve da poveris, pola će da zaboravi a ovi bogami neće.
Hobo
(Pacifing by force)
20. март 2024. у 06.19
Samo da dodam da danasnje prisluskivanje u odnosu na ono staro komunisticko prisluskivanje nije u istoj ulozi . Komunisti su koristili represiju protiv neistomišljenika a danasnje prisluskivanje se koristi u oblikovanju ljudske svesti...tako kad ti ga zavuku i neznas da si ga primio
Tehnicar
(Tehnicar)
20. март 2024. у 11.49
Sanjar,
Sve sto si naveo, nekako ide u tom pravcu. Od nas ljudi, i kao pojedinaca i kao cijele populacije, zavisi kako i kada će da to ostvare.
Na ovom forumu je sigurno da ćeš biti ismejavan sa ovakvim temama, ali će svako pominjanje realnosti, svakako sluziti za podizanje svijesti, ovog ili onog clana foruma.

Udruzeni globalisti sa najbogatijim vlasnicima megakorporacija u pozadini su zarobili svijet svojim kadrovima na istaknutim polozajima, bilo koa predsjenici vlada, ministri ili ljudi od uticaja, a ostvaruju svoje agende korak po korak najrazlicitijim sredstvima poput plandmija, teorijama o otopljavanju uzrokovanom ljudskom aktivnoscu, industrijskim revolucijama i modernim tehnologijama, kvazi naukama, strahom i prijetnjama i propagandom. Uglavnom plan se svodi, na jednu digitalnu valutu, centralnu banku, jednu religiju, jednu vladu. Kina prednjaci u tehnologijama modernih i pametnih gradova, na ustrb ljudskih sloboda i humanizma uopste. Ako se ostvare njihobi planovi, mi obični smrtnici ćemo biti primorani da živimo zivotom digitalnih robova, lisenih privatnoti i ljudskih sloboda. Elita će biti nedodirljiva i uzivati na nekim izolovani otocima.

Srbija tu nije izuzetak, naprotiv posluzice kao napredno zamorce, koje pristaje na sve moderne experimente wef i un.
e_da
(oʞɐdoɐu)
20. март 2024. у 13.26
CAHJAP je potpuno u pravu! Pogotovo u prvom delu teksta!
e_da
(oʞɐdoɐu)
20. март 2024. у 13.32
Obratite pažnju...sve ide na veštačku inteligenciju, na robote koji nas već sada zamenjuju u nekim segmentima, ali imaju resurs da preuzmu sve što ih je čovek naučio, i mnogo dalje od toga. Da preuzmu vlast!
vantika
20. март 2024. у 15.09
Globalni izvor ukuone svjetske energije.

1) Nafta ...30%
2) Ugalj...25%
3) Gas...25%
...80% fosilna goriva
4) Nuklerana..10%
...to je već 90% koje zagadjuju okolinu

One koje su nezagadjivaci tipa

5) Hidro...6%
6) Vjetar...1.5%
7) Solar...1.5%
...dosli smo na 99%

Ono 1% je bio goriva i neke alternativne tipa drvo, balega, hidrogen, plima i oseka itd itd

Dakle kada punis svog Teslu materijal za njega, te baterije, proizvodnja, transport i sama el. Energija kojim ga punis je
80% proizvedena od fosilnih goriva, 10% nuklearnih..dakle zagadjivaca.

+...

Nadgledanje naroda je nepotrebno jer se vise energije trosi na indoktrinisanje.
Zašto bi ja tebe nadgledao kada sam te indoktrinurao da budes ovca.
Najveci dokaz je da 99% i vise ljudi će se pozaliti da ne zaradjuje dovoljnoni da im fali novca, ali istih tih vise od 99% vjeruju da posjeduju sasvim dovoljno pameti i da su 'obavjesteni' veoma!

To sto vi pišete je davno prošla stvar, a čim je svi znaju to znači da niti je aktuelno niti istinito.

Dakle energija nije utrosena da vas se nadgleda, nego da vi sebe nadgledate preko svog sopstvenog konformizma.

PS
Litijum nije zagadjivac, nego je proces dobijanja zagadjivac...I MANJE ZAGADJUJE OD RECIMO DOBIJANJA OLOVA, BAKRA ILI ALUMINIJUMA(gdje ujedno aluminijum najveci potrosac energije da bi se dobio.)

Ali posto je litijum nešto novo i 'egzoticno' za ljude, ljudi vole da eto jedu ta gofna i prave se pametni i obavjesteni a u stvari su qurac od ovce koji se trpaju povrsno ko ruta u goozicu svuda odakle hljeb ne jedu

vantika
20. март 2024. у 15.22
To ko moj komsija i njegova pametnica žena koji mi jednom pricaju kako eto
Znaš li ti moj gospodine 'vantika' da je PVC strasno stetan po zdravlje, pa smo rešili da ne stavljamo PVC prozore koji mogu biti vrlo opasni po naše zdravlje.
Ali oni to onako pricaju sa entuzijazmom i onom ogromnom sigurnoscu koje samo mediokriteti mogu imati kada su ubjedjeni u sopstvene zablude.

Ja ih onako sa sjetom gledam, još uvjek se cudeci ljudskom paradoxu rezonovanja,...i odlucim da ne vjerujem da su bas toliko glupi da neće skontsti da ću im lično dokazati koliko su glupi, ako im kažem da godinama već piju vodu iz PVC cijevi ili još gore bakrenih
Pa sam prećutao, jer ako im kažem je ko da sam im reko „glupi ste ko qurac”
CAHJAP
20. март 2024. у 18.23
Vantika
Ali posto je litijum nešto novo i 'egzoticno' za ljude, ljudi vole da eto jedu ta gofna i prave se pametni i obavjesteni a u stvari su qurac od ovce koji se trpaju povrsno ko ruta u goozicu svuda odakle hljeb ne jedu

_____ _______ _______

Sve si lepo napisao o potrošnji energije do ove zadnje rečenice. Odgovoriću zašto si to napisao...da bi opravdao tvog miljenika Vučića što je dozvolio Rio Tintu da kopa po Srbiji ali prrrtttss, narod je ipak obavešten o posledicama po životnoj okolini prilikom ekstrakcije litijuma pa je to Bogu hvala zaustavljeno.
Električna vozila su jedna ogromna farsa. Onomad sam imao temu o raznim pogonima (vozilima) gde sam bio ispljuvan, naročito od antisrbina, antiruskog, prozapadnog provokatora bezdomnog koji ni na ovoj temi nije odoleo da se predstavi onakvim kakvim jeste.

Tvoj izbor podrške Vučiću je tvoj i nikome to ne smeta do momenta kada počneš da ubacuješ pogrdne reči na račun onih koji ne podržavaju Vučića ili se pitaju u vezi njegovih postupaka i ustupaka koji štete Srbiji i Srpskom biću. Od postavljanja hrvatske lezbače za premijera, do dovođenja krvnika blera, šredera i drugih, do davanju milionima iz budżeta klinton zlobnicima koji su odobrili bombardovanje Srbije i još ponižavati čitav Srpski rod pojavljivanjem sa istim na ekranu da ceo svet može da vidi, do svih ustupaka šiptarima koji im potpuno daje drźavnost do ove poslednje da šiptari bez ikakvih restrikcija mogu da dođu u Srbiji, da rade i takoreći budu ravnopravni sa Srbima a istovremeno na Kosovu nastavljaju teror prema ono malo Srbima koje je tu ostalo.
Jedino zašto ne osuđujem Vučića u potpunosti je zato što i sam Vučić javno priznaje dosta puta da je pod ogromnim pritiscima i ucenama od međunarodne zajednice a samim tim to je potpuno punopravan razlog da svi ustupci budu poništeni kada se geopolitička slika u svetu promeni.
vantika
20. март 2024. у 22.07
SANJAR, kao i uvjek masis na dugacko i nasiroko.
Majka mu stara i corava koka zrno ubode a ti bi do sada trebao da nešto i teorijom vjerovatnoce ubodes

1) Nigdje Vucica nisam pomenuo

2)
a) Rio Tinto prvi ugovor sa Srbijom potpisao 2004. a onaj najvažniji 2012. (prije dolaska Vučića na vlast) Inače Rio Tinto je vrsio preliminarna ispitivanja od 2002.

b) Boris Tadić bio predsednik Srbije od 2004. do 2012. godine

c) 2004. Bojan Pajtić bio potpredsjednik DS-a, stranke na vlasti koja je imala predsednika Republike (Boris Tadić) i predsjednik Vlade AP Vojvodine!

Što se Vucica tiče a u vezi Rio Tinta kad već njega uzimas u usta:
-Vučić pokazao dokumente – šta je prethodna vlast potpisala sa Rio Tintom
https://tinyurl.com/3fcvbjaw

-Ocigledno je da si sam opterecen Vucicem

I dalje ti tvrdim da je prvo olovo, bakar i dalje aluminijum mnogo opasniji za procesovanje ali jedete ta gofna oko litijuma radi medija.
Dokaz je da Rio Tinto je cijelu deceniju to radio PRIJE VUCICA a VI I TI MEDIJI ste sjedili na usima ko i za KiM i za C. Goru i sve kradje i propasti koje su se desavale
A sad ste se kao sjetili SVEGA,..pa tabirite gdje će nici yebeni hotel ili oce li cijela Srbija propasti ako posijecete hrast koji je na putu izgradnje auto-puta
Da i ponavljam,..zato jedete ta gofna,..jer ste gofnari

Oćeš li još jednom da ponovim
vantika
20. март 2024. у 22.15
Predsjednik Vucic je pokazao devet dokumenata koje je država za vreme bivše vlasti izdala kompaniji Rio Sava eksplorejšn (ćerka firma kompanije Rio Tinto), u periodu od 2004. do 2012. godine, kojima joj se dozvoljavaju geološka istraživanja i bušenje na teritoriji Loznice.

Prvi od 8. 6. 2004. koje je potpisalo tadašnje ministarstvo rudarstva kojim se odobrava Rio Sava eksplorejšn izvođenje geoloških istraživanja.

Zatim, u drugom dokumentu iz 17.1 2005. odborava se izvođenje geoloških istraživanja u okviru proširenih granica istražnog prostora, rekao je Vučić.

Treći dokument je izdat 26.9. 2005. godine kojim se odborava izvođenje geoloških istraživanja na teritoriji Loznice, na istražnim poljima od jedan do 11.

U četvrtom dokumentu od 15.1 2007. godine Rio Savi su odobrena nova istražna polja od jedan do devet.

U petom dokumentu od 4.1 2008. odobrava se nastavak geoloških istraživanja novih devet polja.

U šestom dokumentu od 28.8. 2008. godine odobrava se nastavak izvođenja sa novim i dužim koordinatama. U sedmom dokumentu od 15.9. 2009. godine odobrava se još osam novih istražnih polja, a u osmom dokumentu od 14.4 2011. novih sedam istražnih tačaka, naveo je Vučić.

Istakao je da je ključni deveti dokument od 1. februara 2012, jedini dokument kojim se dozvoljava bušenje.
„Evo crno na belo”, poručio je Vučić iz Predsedništva Srbije ističući da je glavni i jedni dokument do sada koji je dozvolio istraživanje metodom bušenja i pravljenje bušotina velikog prečnika izdat 1. februara 2012. godine, kada su bili na vlasti svi koji danas kritikuju taj projekat.

Kako je rekao, to je bila jedina odluka koja je „dirala u integritet zemljišta”.
Tada je odobreno izvođenje radova na području Jadra koje jedino suštinski dozvoljava bušenje na teritoriji Srbije.

„Ovo je prvi i jedini dokument do sada (koji je to dozvolio), i donet je kada su bili na vlasti
Ðilas,
Tadić,
Jeremić,
Zelenović i svi koji nam sada drže pridike”, rekao je Vučić i
dodao da je to bio deveti dokument donet za vreme bivše vlasti u vezi sa istraživanjem jadarita i projektom Jadar kod Loznice.

Vučić navodi da je 2017. godine bio potpisan memorandum o razumevanju, za koji predstavnici bivše vlast kažu da je tada Rio Tintu data dozvola, što nije tačno, zato što je u tom memorandumu sve bilo neobavezujućeg karaktera.

„U članu 4, stav 2, navodi se u memorandumu da odražava stavove i namere strana da sarađuju, ali bez stvaranja bilo kakve pravne obaveze ili odgovornosti za bilo koju stranu. Toliko o izmišljotinama i lažima. Crno na belo, svakome će biti dostupno, kompletna dokumentacija će biti na sajtu kako bi svi mogli da se uvere”, naveo je predsednik.

---------------------I šta ćemo sad sa onim tvojim kako ja:
...da bi opravdao tvog miljenika Vučića što je dozvolio Rio Tintu da kopa po Srbiji ali prrrtttss,

Ajde fino se izvini sto prvo lažeš da ja nekog opravravam a onda sto lažeš da je Vucic nesta „dozvoljavao” Rio Tintu,..na SVE DOGOVORENO OD RANIJE
vantika
20. март 2024. у 22.19
CAHJAP
20. март 2024. у 22.24
Vantika, tačno je da je Rio Tinto ispitivao u Srbiji zemljište za nalazišta litijuma i drugih ruda što uostalom čini u mnogim državama sveta. Vučić je taj koji im je dao zeleno svetlo da krenu sa ekstrakcijom istovremeno javno iznoseĉi kako će to biti dobro i pozitivno za Srbiju dok narod nije zablokirao ulice i usprotivio se tome. Još jednom ću ponoviti. Hvala Bogu da je narod zaustavio još jednu ekološku katastrofu za Srbiju gde u slučaju sa zlatom u Boru, bećina kapitala se izliva u inostranstvo na opštu štetu Srbije.
CAHJAP
20. март 2024. у 22.30
Hteo sam reći „tačno da je ispitivao zemljište i lokacije ”pre Vučića kao predsednika„.
Ti nemožeš da živiš a da ti bljuvotine ne izviru iz usta, što je samo indikator stanja tvoje psihe na tvoju opštu štetu i ničije druge, kao uostalom i bezdomni i gerijatrikus što čine. Zato sam nedavno rekao da vas trojica možete zajedno da se uhvatite u kolo...opa...sitnije cile sitnije...”
vantika
20. март 2024. у 22.48

Mislim procitaj se tutumrak
-----
Vantika, tačno je da je Rio Tinto ispitivao u Srbiji zemljište za nalazišta litijuma i drugih ruda što uostalom čini u mnogim državama sveta. Vučić je taj koji im je dao zeleno svetlo da krenu sa ekstrakcijom
-----
:):):)

I šta je ispitivanje ako nije „ekstrakcija” ?
Valjda mislis EKSPLOATACIJA opiceni tutmeze carapom mokrom po glavi!

Ne,.. eksploataciju niko nije dozvolio ma koliko se trudio sad da se tako ipak nevjesto cupas iz sopstvenih laži.
Pojma nemam tu tvoju opterecenost Vucicem
vantika
20. март 2024. у 22.55
CAHJAP
20. mart 2024. u 18.23
Odgovoriću zašto si to napisao...da bi opravdao tvog miljenika Vučića što je dozvolio Rio Tintu da kopa po Srbiji ali prrrtttss
---------------

CAHJAP
20. mart 2024. u 22.24
Vantika, tačno je da je Rio Tinto ispitivao u Srbiji zemljište za nalazišta litijuma i drugih ruda što uostalom čini u mnogim državama sveta. Vučić je taj koji im je dao zeleno svetlo da krenu sa ekstrakcijom

----------------

Upravo lažeš!
Vucic je javno iznio sve dokumente i kada i ko je dozvolio „estrakciju”(u tvom drugom post a „kopanje”(u tvom prvom postu)

U jednom to zoves kopanje u drugom ekstrakcija,...i opet se okrenes u krug i ponovis sopstvenu laz

Kako te nije stid? Mator covjek a tako flat lažeš

geriatrikus
(zvakac karamela)
20. март 2024. у 23.11
Немој, Вантика.
Причали смо неки дан о спознајама страшних незнања након акумулирања одређених знања. У том смислу Сањар није ишао ни до подножја бријега преко ливаде, он је проширио иза ролетне своје собе. Не може он тебе пратити...само како му објаснити да је глупо да покушава???
https://youtu.be/V_DkU28fB6E?si=fZgjgd0Sfr4hkfKk
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. март 2024. у 23.12
Провирио НЕ проширио
CAHJAP
21. март 2024. у 00.50
Rekao bih kako je lako hvatati somovena dudubak ali neçu da vreðam, ipak sva trojica ste ovezli kolo na mojoj temi, to je neizbeżno haha. Ja vam sviram a vi samo pletite...!
geriatrikus
(zvakac karamela)
21. март 2024. у 12.01
>>Rekao bih kako je lako hvatati somovena dudubak ali neçu da vreðam<<

Рекао бих да је власник теме покварена искомплексирана особа, ограничена и недовољно образована која покушава да научи мајку како је тешко родити, а да прикрије своју инфериорност користи се примитивним нападима на оне који знају пуно више, али не бих да увриједим Сањара.
CAHJAP
21. март 2024. у 14.07

-1
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. mart 2024. u 23.11

Немој, Вантика.
Причали смо неки дан о спознајама страшних незнања након акумулирања одређених знања. У том смислу Сањар није ишао ни до подножја бријега преко ливаде, он је проширио иза ролетне своје собе. Не може он тебе пратити...само како му објаснити да је глупо да покушава???

Došao si na moju temu da provociraš a ne da diskutuješ tvojim nezrelim ponašanjem. To činiš i na prethodnim temama. Zbog takvih kao ti, ovaj sajt je propao a moderator ne čini svoj posao, jer očigledno da je i on digao ruke. Tvoje ponašanje govori mnogo o tebi kao čoveku i obični se ne upuštam u bilo kakav dijalog sa yakvima, već mi je žao šta je postalo of oboga sajta nakon četvrt veka posećivanja istoga. Kada bi se sreli u pravom životi bio bi manji miša, to mogu sa apsolutnom sigurnošću da tvrdim jer hrabti ljudi se ne pomašaju kao ti, naročito kada se kriju iza ekrana i pseudonima. Samo nastavi da vređaš, samo sebe pokazuješ kakav si a to što sam iznad napisao u vezi soma i dubutka povlačim, sam sebi sam dozvolio da se dpuštam malo na taj tvoj nivo ponašanja. Više neću da gubim vreme sa tobom. Ima jedna ozreka, sa egoistima i idiotima je sulido raspravljati se, spustiš se na njohov nivo i pobede (ili pokopaju) te sa iskustvom.
Tehnicar
(Tehnicar)
21. март 2024. у 14.40
Evo ko pregovara sa Rio Tintom u Davosu i pokrece zaustavljeni projekat:

https://www.youtube.com/watch?v=zocRNNB4IdE
CAHJAP
21. март 2024. у 15.08
Tehničar, poteze koje je taj čovek sproveo od kada je seo na prestol su po prirodi najveće izdaje u istoriji našeg naroda. Jedino zbog čega sam rezervisan opšte osude je zbog položaja Srbije već nekoliko decenija i pritiscima kojima nijednom predsedniku nebi bilo lako da balansira jer Srbija je mala država okružena neprijateljima i napadnuta od najveĉih svetskih sila (izuzev Rusije i Kine koje nisu u našem komšiluku) uključujući i svoju Evropsku porodicu. Dotični je i javno mnogo puta rekao da doživljava ogromne pritiske od strane međunarodne zajednice i samim tim je dokaz da on ne sprovodi svoje poteze lično, već pod pritiscima a verovatno i ucenama. Ne znam dali bi bilo ko u ovom položaju mogao da drugačiji čini jer suprotstavljanje tim pritiscima bi możda pokrenulo novi rat na teritoriji Srbije huškanjem naših susedam uz sveopštu podršku nato-a. Samim tim, ne dajem sebi za pravo da osudim ovog čoveka iako su mnogi potezi izdajničke prirode kao što rekoh, već u povoljnom trenutku svi ti potezi će moći biti povučeni. Ipak, odlazak u Davos i opšti razgovori sa Rio Tintom mimo volje dobrog dela stanovništva Srbije ne da je nastao kao pritisak, već lične odluke.
Starac_Foco
(--)
21. март 2024. у 19.54
Postavljac teme ocigledno ne zna da je samo prije 20 godina, teorija zavjere, a vezana za elektricna vozila, bila upravo obrnuta. Krajem 90ih desilo sledeće. GM je izbacio seriju od par hiljada elekricnih vozila zvanu EV1. Nisu ih prodavali već svi su bili prakticno iznajmljeni zainteresovanim korisnicima. I onda 2003 GM je odlucio da sva ta vozila povuce iz opticaja i da ih unisti. Prezivjeli su rijetki muzejski primjerci.

I onda se nastale gromoglasne teorije zavjere, kako smo se mi, eto, mogli voziti skoro dzaba i na cistu energiju, ali naftni lobi nije dozvolio...

Dokumntarni film Who Killed the Electric Car napravljen 2006 je vjerovatno gledalo na ovaj način jedno 500 miliona ljudi. U kojem je autor, tvorac teorije, potanko i vrlo ubjedljivo objasnio kako eto oce da nam ga zavuku. I ja sam povjerovao da je sve receno u tom filmu tačno...

GM je kao razlog za povlacenje naveo da nisu potojale sanse da vozilo postane profitabilno, a kao razlog za unistavanje da tehnologija ne bi dosla u kineske i ruke drugih kradljivaca, no slabo je ko povjerovao u to.

Ali iste te godine kad je GM povukao ta vozila formirana je kompanija Tesla. Koju nije napravio Elon Musk već izvjesni i danas nepoznati Martin Eberhard i Marc Tarpenning. Elon im se pridruzio kasnije kao veliki dionicar da bi na kraju izbacio ovu dvojicu osnivaca iz kompanije...

I onda samo 2 godine od kad su teoreticari zacvilili Who Killed the Electic Car, Tesla je tiho izbacio svoj prvi elektricni auto, Roadster... I onda je krenulo bez ikakvih prepreka, da bi se samo par godina kasnij umjesto prepreka za kupovinu tih vozila pojavile subvencije...

15 godina fast forward i teorija je sad totalno obrnuta - umjesto sto oce da nam zabrane da se vozimo tim obecanim vozilima, oni nas prisiljavaju. Dakle za 20 godina zabrana je prerasla u podsticaj pa onda posticaj u prisilu.

Jedan od ove dvije teorije zabrana vs prisila ne može biti tacna. Sa ove distance objašnjenje koje je 2003 dao GM kad je povukao ta vozila pije vodu i logicno je. Ali tada ni najumjereniji teoreticari zavjera nisu povjerovali u to...

Obje teorije mogu biti tacne samo ako je ovakva igranka odigrana. Da se vlasi ne bi dosjetili, ONI (ko god da su) su napravili tu prvu seriju elektricnih vozila, a prije nego su ih napravili već su bili odlucili da će ih ukinuti da bi izgledalo da neka mracna sila ne dozvoljava progres...

U isto vrijeme ONI su paralalno sa tim samo pod drugim imenom razvijali Tesla kompaniju, a zavaranim vlasima je uzelo 15 godina da aladume šta je u stvari bio pravi prvobitni plan bio...

Ovim ja ne nagiram da postoji besmislen politicki pritisak da se predje na el. vozila, već da ponekad stvari zaista mogu biti onakve kakve na prvi pogled jesu posmatrati, i da nema bas sve na ovom svijetu drugaciju agendu od one zvanicne.

A taj pritisak neće proći i već su pocele da stizu vijesti sa svih strana, onaj plan da se vise neće proizvoditi klasicna vozila poslije 2035 je neostvariv, a na lagerima se broj neprodatih el. vozila u zadnjih 6 mjeseci povecao za 400%...
abvgd
(Morski)
22. март 2024. у 13.30
Прочитах ову тему и сад јасно видим зашто је САНЈАР напустио овај форум.
Овде царује вулгарност и подметање, подлост, јаловост...зато што то неко хоће а неко други допушта.
Мислим, уз сво стрпљење и добре намере...треба знати где је потпуно беспредметно губити време. А то је ово место.

Свака част онима који се професионално баве растурањем оваквих форума, добро сте испекли занат!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.